Bekvämt och modernt på ö

På charmiga Hästholmen ligger detta lättskötta och praktiska hus om ca 100 m² med året runt standard. Stort altandäck i bästa solläge. Fristående bastu på plan trädgårdstomt om 832 m². Båtplats på gemensam brygga och klippbad på udde.

Alla bilder

Hästholmen-Ramsö - Vaxholm

Pris/bud
6 250 000 kr
Ett paradis

Hästholmen detta lilla paradis vid inloppet till Stockholm. Centralt beläget med Tynningö och Ramsö som närmsta grannar. Vaxholm med all dess service några minuter bort. Ön trafikeras av Waxholmsbolaget från tidig vår fram till mitten av december. Detta ger goda möjligheter att nyttja huset för både fritid och arbete när man med lätthet tar sig in till stan dagligen. Med egen båt når man naturligtvis ön året runt, förutom den tiden isen ligger.

Båten ligger tryggt förtöjd vid den gemensamma bryggan som delas med de övriga fastigheterna på ön. Denna stora brygga badar i sol och ger alla gott om plats. Här lägger även reguljärbåten till. Det är totalt 10 fastigheter på ön varav det är hus på 9 av dom. Alla fastigheterna har gemensam avsaltningsanläggning, avloppsanläggning, brygga, stigar, flaggstång, belysning mm.

Några snabba steg från den stabila bryggan så når man fastigheten som ligger på toppen av ön. Huset om ca 100 m ² stod färdigt i mitten av 90-talet och har under årens lopp blivit väl omhänder taget och ombyggt till det moderna boende det är idag. Huset har en året runt standard och har varit i familjens ägo sen det byggdes så huset är väl underhållet och skött.

Huvudbyggnaden

Det stora vältilltagna altan däcket välkomnar oss. Här strålar sol från lunch till solnedgång.  

Delar av altan är under tak och vi kommer in i hallen som öppnar upp sig mot den öppna planlösningen med sällskaps del, matrum och kök. Detta är husets hjärta och har allt familjen behöver. Dörr ut på altandäck binder samman inne och ute.

Köket är nyrenoverat och toppmodernt med all utrustning som önskas. En extra finess är den utdragbara kylen med gott om plats att kyla dricka i.

Matplatsen i det ljusa burspråket är trevligt och gemytligt. I sällskapsdelen finns plats även för soffa och mys. På detta plan även tre väl tilltagna sovrum samt en helkaklad dusch och toalett.

En smart och praktisk spiraltrappa leder oss upp till ovanvåning till ett stort sällskapsrum med en braskamin som värmer kyliga dagar. Fönster i flera väderstreck ger härligt ljusinsläpp. I detta rum njuter man av lugnet och utsikt. Ett sovrum även på detta plan. Dubbeldörr ut på balkongen och härifrån blickar man mot vattnet och får solens sista strålar på sig innan den går ner i fonden över Skogsön.

Lätt åtkomligt några steg från det stora altan däcket med gott om plats för både grill och ute möblemang så finns den nya bastun med utedusch. Att avsluta dagen med ett härligt bastubad och ett dopp i havet är få förunnat.

Den lättskötta trädgårdstomten om 832 m² domineras av gräsmattor som sköts gemensamt av den robotdrivna gräsklipparen som grannar gemensamt har investerat i. Detta gör det enkelt och bekvämt och det ser alltid snyggt ut när man kommer ut till ön. Tomten är omgiven av en allmänning och detta ger ett luftigt intryck av tomten är större. Halva ön samägs av samfälligheten och är en stor naturpark som alla på ön har tillgång till. 

Hästholmen

På ön som är park liknande finns ett flertal gemensamma badklippor och stränder. Det är fritt att ströva runt på både mark och brygga. Ett praktiskt förråd vid ångbåtsbryggan delas med de andra fastigheterna. 

Med egen båt så finns massor att göra i närområde. Vaxholm med all dess charm, restauranger, shopping och folkliv. Ett flertal krogar i närhet som till exempel Batteriet på Rindö, Grinda, mm. Varför inte en kvällstur in till vår vackra huvudstad. Eller helt enkelt packa en picknickkorg och ge sig ut på närbelägna klippor för sol och bad.

 

Välkommen till detta moderna kompletta boende med något för hela familjen.

 

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Hästholmen 4 - Vaxholm
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00