Gräskö - Norrtälje

2 200 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Barnvänligt och insynsskyddat

Plan härlig tomt en kort promenad från båtplats och strand. Klassiskt fritidshus med 4 bra sovrum, stor altan, dusch och wc. Vedeldad bastu. Kommunalt VA och bredband. Waxholmsbåt året om. Underbar ö i vackraste skärgården.

Fastighetsmäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
Gräskö Norra Ängsvägen 34 - Blidö
2 min
Nås med båt
56 m2
Tomtarea: 1886 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

GRÄSKEN 1:145

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Blidö

Område:

Gräskö

Postnummer:

760 17

Tomtarea:

1886 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

56 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5 rum och kök

Varav sovrum:

4

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1972

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Grundmur:

Betong

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Öppen spis

Tv- internetutbud:

Fiber

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Gräskö (1964-03-02) Ändring av detaljplan: Byggnadsplaner över gräskö i blidö församling (2014-06-02) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

1 360 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

669 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

691 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1972

Fastighetsavgift:

8 049 kr

:

0 kr/år

Servitut:

fnr_010432038: Gemensamhetsanläggning Norrtälje GRÄSKEN GA:3

Servitut:

fnr_010436199: Gemensamhetsanläggning Norrtälje GRÄSKEN GA:4

Servitut:

fnr_010521478: Gemensamhetsanläggning Norrtälje GRÄSKEN GA:10

Servitut:

fnr_010521479: Gemensamhetsanläggning Norrtälje GRÄSKEN GA:9

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till Gräskö

Välkomna till härliga Gräskö i Furusundsleden. Ytterskärgården är nära och man har smidig trafik med Waxholmsbolaget. Gräskö trafikeras av båt från Furusund och Stockholm under sommaren och året runt kan man ta sig till ön med passbåt från Östernäs brygga. På ön finns dessutom båttaxi. Här har man kommunalt vatten och avlopp samt fiber och det går utmärkt att nyttja huset året om. Möjligheter att bygga till finns också.

Den 1 886 stora tomten är plan och lättskött och har ingen insyn från grannarna. På tomten finns förutom det klassiska 1-planshuset från 1972 även tre praktiska förråd samt mysig bastu. Ett av förråden kan enkelt inredas till gästhus. 2008 gjordes en hel del renoveringar av huset som tex målning utvändigt och invändigt, nytt duschrum och tvättstuga samt nya innerväggar. 2014 installerades kommunalt VA och det nyare förrådet är från 2018.

Huset har entré via altan under tak till hall med klinkergolv. Till vänster två av husets fyra sovrum. Praktiska platsbygda 120-sängar i båda sovrummen. Rakt fram duschrummet från 2008 med kaklad dusch, tvättställ samt wc. Separat liten tvättstuga med tvättmaskin och vv-beredare samt frysbox.

Sällskapsrummet har öppen planlösning till arbetskök från 2008 samt matplats. I centrum finns den värmande öppna spisen. Köket är ljust och fräscht med vita luckor och röd mosaik. Spis med dubbla ugnar, kyl/frys samt diskmanskin. Utgång från köket till stor härlig trädäckad altan på baksidan med sol hela dagen och kvällen.

Från sällskapsrummet når man ytterligare två sovrum båda med plats för dubbelsäng. I sovrummen finns två garderober. Fastigheten säljs med en hel del möbler och inventarier.

Båtplats ingår ett par minuters promenad från fastigheten vid gemensam brygga i skyddad hamn. Intill bryggorna finns en barnvändlig sandstrand och härlig gräsyta för picnick eller lek.

På ön firas gemensam midsommar på midsommarängen i byn och det är dans på ångbåtsbryggan på kvällen. Sommartid driver öborna café i det gamla posthuset i byn, en uppskattad samlingsplats för både stora och små. Ön är utmärkt att motionera på med fina vägar. Gräskö handel har öppet på sommaren och säljer bla färskt bröd, färska grönskare, glass mm.

Furusund når man snabbt med egen båt och här kan man äta lunch i gästhamnens café eller på värdshuset. Nära Gräskö finns flera populära krogar bl. a på Lidö och Högmarsö där även affär finns som man når bekvämt med båten. För båtutflykter med den egna båten finns det massor av fina klippöar att välja och vraka bland i närheten och ytterskärgården har man direkt inpå.

Välkomna på visning!

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Gräskö Norra Ängsvägen 34 - Blidö
Stockgolm