Barnvänlig sjötomt med mäktig vy

Stora Aspön ett sommarparadis. Lugnt och fridfullt ligger detta ca 55 m² fritidsboende. Gästhus och friggebod. Egen brygga och strand. En plats att trivas på!

Brygga för bad och flera båtar
Ljuvlig vy över fjärden
Plan bostadsplatå
Alla bilder

Vättersö - Stora Aspön - Österåker

Pris/bud
6 250 000 kr

På Stora Aspön intill Furusundsleden ligger detta sommarparadis högt på en klippa med utsikt över klarblå vattenspegel.

Stora Aspön ligger norr om Ljusterö och strax innanför Yxlans sydspets. På ön finns ett 30-tal fastigheter. Det finns bland annat ett utsiktsberg, midsommar äng med gemensamt firande och flera badplatser.

Närheten till Vättersö är bra. Hit kan man ta sig med Waxholmsbåt.

Båten ligger tryggt förtöjd vid den egna stabila brygganläggningen. Från bryggan tar man naturligtvis både morgon och kvällsdopp. Egen liten bukt med strand. Strandäng för aktiviteter.

Trapporna leder oss uppåt till ett härligt soldäck, här tillbringas många timmar under solen med en god bok och fantastisk utsikt. Vidare så kommer vi upp på tomten om 2950 m², det är en lättskött naturtomt med klipphällar i dagen. Allt för att det ska vara enkelt för att mest möjligt kunna njuta ledigheten på ön.

Huset om ca 55 m² har renoverats och byggts ut sen 2008 med dagens utseende. Ett härligt fritidsparadis med altandäck runt delar av huset. Kök och vardagsrumsdel i en öppen planlösning. Kaminen sprider sin värme och sken kyliga dagar. Köket har den utrustning som behövs för familjen. Ett sovrum i huset bakre del. Bakom huset finns även en vedbod med ved för ett par år framåt.

Alldeles intill en praktisk friggebod, inredd med tvättmöjligheter, bastu samt en separett toalett.

I slänten mot vattnet finns en praktisk friggebod för övernattande gäster.

 

 

Här lever man ett lugnt och skönt skärgårdsliv med fåglarna kvittrandes från morgon till kväll. Under dagtid kan man gå ner till den egna bryggan och filosofera eller äta sin lunch i soligt läge. Vattnet är härligt och passar för dopp hela dagen.

På grannön Vättersö finns det gott om aktiviteter tex fotboll, segling, Friskis & Svettis, musikkvällar med allsång. I vattnet runt om öarna finns många populära platser för nätfiske och strömmingspilkning.

En knapp timme från Stockholm med bil ligger Bergshamra varv. Där finns det möjlighet att överta båt och bilplats. I Bergshamra finns även den välsorterade sågen samt ICA-butik. 

Från fastland tar det ca 15 min över fjärden innan man når Stora Aspön. Från ön är det nära ut till den yttre skärgården utanför Ljusterö och Blidö med Svartlöga- och Rödkobbsfjärden och öar som såsom Rödlöga, Svartlöga, söderöra och Norröra. På andra sidan Gälnan finns skärgårdskrogar på Finnhamn, Ingmarsö och Svartsö. På Ljusterös norra del ligger Klintsundet med bensinmack och sommarkiosk. 

 

Varmt välkomna på visning till detta lilla paradis med utsikt över Furusundsleden.

 

 

 

 

.

Peter Svensson
Fastighetsmäklare Peter Svensson 070-753 08 99

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Stora Aspön 24 - Ljusterö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00