Balkong i sydvästläge med kvällssol

Modern lägenhet med högt läge och vacker utsikt över föreningens gård. Bostaden karaktäriseras av moderna materialval och yteffektiva kvadratmeter. Den väl tilltagna balkongen är ett favoritrum samt föreningens Takterrass och Spa-bad.

Takterrass
Alla bilder

Huvudsta - Solna

Pris/bud
3 350 000 kr
Beskrivning

Lägenhet med högt läge och vacker utsikt över föreningens innergård. Den väl tilltagna balkongen blir ett extra rum där ni kan njuta av årstidernas skiftningar samt tillbringa med nära och kära.

Välkomnande hall med utrymme för avhängning av ytterkläder. Bostaden karaktäriseras av moderna materialval och yteffektiva kvadratmeter som skapar en trivsam känsla. Vardagsrum med parkettgolv, ljus färgsättning och flera fönster som ger ett bra ljusinsläpp samt utgång till balkongen. Funktionellt kök med vit skåpinredning och vitt kakel ovan bänkskivan. God maskinell utrustning med inbyggd micro, spishäll, diskmaskin samt kyl och frys. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet som är som skapat för sociala tillställningar. Sovrum med parkettgolv, ljus färgsättning och plats för dubbelsäng. Badrummet, är placerat intill bostadens sovrum. Helkaklat badrum med mörkare klinkergolv samt vita kaklade väggar. Duschhörna samt handfat med underskåp och spegel. En separat tvättdel med utrymme för tvättmaskin, tormtumlare, förvaring samt arbetsytor.

Område

ALLMÄNT OM VÄSTRA SKOGEN

Närområdet erbjuder promenadstråk längs med Ulvsundasjön, Pampas Marina och Karlbergs slott. Med en promenad via Karlbergs slott kan ni ta er in till Vasastadens trevliga restauranger. Några minuter bort finner ni även Huvudstabadet med både utomhusbassäng och bryggbad. I anslutning till Huvudstabadet finns Augustendals gård med många djur och mysigt café. I närheten finns också Huvudsta gård med ridskola och Pampas Marina med sjökrog och populära helgbrunch samt uthyrning av kajaker i sin marina och mysiga varvsmiljö. Vill man upptäcka Hagaparken och Brunnsviken så är det en kort cykeltur dit.

KOMMUNIKATION

Utmärkta kommunikationer med tunnelbanan Västra Skogen (med dubbla linjer) alldeles intill. Med tunnelbanan tar ni er in till T-centralen. I anslutning till tunnelbanan finns även ett flertal busslinjer.

TJÄNSTER I OMRÅDET

Alldeles i närheten finns matvarubutik, restauranger, apotek, t-bana och bussar.

Brf

Brf Laboratoriet är en modern förening som satsat på de gemensamma ytorna för att skapa ett trivsamt boende som  erbjuder inomhuspool, bastu/relax, takterrass med festlokal och varmgarage. Varmgarage med elbil i bilpool för föreningens medlemmar. Stort cykelrum. 

Direkt utanför porten har ni närhet till allt som kan önskas; Ulvsundasjön, Pampas Marina, vackra grönområden, ICA Nära, samt cykel- och promenadavstånd in till city. Västra Skogens tunnelbana som dessutom är den hållplats innan den blå linjen delar sig (därav extra många avgångar). Runt hörnet hittar ni även busslinjer länkade till tunnelbanan samt övriga Solna.

Om föreningen

ANTAL LÄGENHETER 266 st

ANTAL LOKALER 3 st ( En sushirestaurang, stenugnspizzeria och ett STC- Gym )

BYGGÅR 2016

ÄGER FÖRENINGEN MARKEN Ja

PARKERING

Det finns 209 stycken garageplatser varav 117 stycken är ladd-platser. Garaget är uppdelat på två våningsplan och nås direkt från trappuppgångarna. I dagsläget är det 13 personer i kö, varav dom flesta är för laddstolpar enligt parkando 2023-01-30 Parkando ansvarar för parkeringarna så för uppgift om vilka p-platser som finns, vilken köplats man får samt kostnad för dessa gå in på följande länk och logga med bankID: https://parkering.parkando.se/my_page/locations/5aa1b65f-4311-4cd2-9b01-041c6e914efa Föreningen har precis fått en ny poolbil av märket Tesla Model 3. Medlemmar kan hyra denna till förmånliga priser per timma, dygn eller helg. Kontakt Parkando: kundservice@parkando.se

ALLMÄN INFORMATION

Bostadshusen ligger i nuvarande kvarteret Trubaduren. Det omfattar 266 lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök men med fokus på ettor och tvåor. Föreningen har haft stor fokus på miljön och har tagit det i beaktning genom hela projektet för att skapa bostäder med hänsyn till satta miljökrav och för att få låga energi- och driftkostnader. Material har även valts för att skapa boenden som kräver så lite underhåll som möjligt.

FÖRENINGENS EKONOMI

Det finns beslut på 10 % avgiftsändring från Juni 2023, enligt hemsidan och en översyn av föreningens ekonomi. 

FÖRENINGENS PLANERADE OCH UTFÖRDA RENOVERINGAR

Fastigheten är nybyggd, inga renoveringar planerade, enligt hemsidan. 
I dagsläget finns bygglov för inglasning av balkonger på Epistelvägen 1B. Det är upp till den enskilde bostadsrättsinnehavaren att glasa in eller ej. Kontakta styrelsen för information om du vill glasa in din balkong.

Utförda renoveringar / Underhåll:
2022 - Samtliga lysrör i hela fastigheten (cirka 1100 st) har bytts ut till LED vilket ger besparing på 4,2 miljoner kronor. 100 stycken nya laddplatser har monterats för laddningsbara fordon.
Upphandling pågår för att undersöka montering av enskild AC i lägenheter.
Upphandling pågår för att undersöka solceller på taket
Upphandling pågår för att effektivisera fjärrvärmekostnader

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Två gemensamma tvättstugor (en större och en mindre), ett stort cykelgarage med tillhörande verkstad, en fullutrustad gemensamhetslokal, ett spa med bastu och bubbelpool, en takterrass med två pergolor, en grill ,sittplatser samt solplatser.

FÖRSÄKRING

Bostadsrättstillägg tecknas separat av den boende.

 

 

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41
Trubadurvägen 1 - Solna
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00