Arkitektritat med ljus och rymd - Dalarö

Gedigen arkitektritad sluttningsvilla byggd 2003, ca 145 m², 4-5 rum och kök med ljus och rymd. Vidbyggt garage och förråd. Gäststuga och friggebod. Insynsskyddad hörntomt om 2.103 m² med gräns mot samfällighet. Lugnt och barnvänligt läge vid återvändsväg med promenadavstånd till bykärnan med bageri, restauranger, lanthandel m.m. Endast 350 meter till badstrand och samfälld brygga med egen båtplats i Vadviken.

Alla bilder

Vadviken - Dalarö - Haninge

Pris/bud
7 850 000 kr
Området

Här bor man idylliskt i en genuin skärgårdsmiljö med pendlingsavstånd till city. Strax intill sandstränder, småbåtshamn, tennisbanor och motionsspår

Dalarö - hjärtat i södra skärgården. Ett litet samhälle med traditionell skärgårdsmiljö där 1700-talstorp står sida vid sida med gamla grosshandlarvillor och nyare bebyggelse i utkanterna. Fullt utbyggd service beträffande skola F-9 och barnomsorg. Fastigheten är idylliskt och barnvänligt belägen vid återvändsväg med gångavstånd till centrala delen av samhället med skola, bank, bageri, lanthandel, affärer och restauranger. Badrocksavstånd till områdets badstrand med samfälld brygga och båtplats. Tennisbanor inpå knuten.

Ca 5 km till Smådalarö Gårds golfbana, Spa, paddelbanor och restaurang.
W-båtstrafik t/fr Stockholm och ut till öarna i ytterskärgården, bl.a Ornö, Kymmendö, Utö m.fl.

Avstånd Stockholm - Dalarö 42 km. Pendeltåg från Sthlm-central till Handenterminalen och buss 839 till Dalarö, restid ca 1 tim. Direktbussar t.o.r Dalarö-Globen ca 40 min under högtrafik.

Tomt

Hörntomt med lugnt fint läge vid återvändsväg och med gräns mot samfällighet. Övre delen av tomten består av parkeringsyta och en trädgårdsdel med blombuskar och rabatter. Sluttning med rabatter, stensättningar och trappa till den nedre delen med gräsyta och en naturtomtsdel. 

 

Byggnader

Arkitektritad sluttningsvilla byggd 2003 med spännande planlösning och härlig rymd. Genomgående ljusa färger och fina parkettgolv. Vidbyggd garage med förrådsloft och källarförråd. Två gäststugor varav en vinterbonad samt en sovstuga/friggebod.

Huvudbyggnad 145 kvm, 4-5 rum och kök:
Ljus och rymlig entréhall med klinkergolv, ingång från två håll varav en från balkong mot trädgårdssidan. Ett par trappsteg upp ligger ett härligt vardagsrum med en takhöjd om 5,5 meter, stora fönsterpartier och utgång till en altan mot trädgårdssidan. Två bra sovrum och en trappa upp till ett rymligt loftrum med sovplatser, kontorsdel med ett runt fönster med sjöglimtar. Badrum med duschplats, wc och tvättställ.  Hall/passage som leder fram till det ljusa och trevliga köket med rymlig matplats och utgång till altanen. Vattenburen golvvärme i passage, badrum och kök.

I vardagsrummet finns trappen som leder ner till sluttningsplanet. Här finns ett allrum med en braskamin samt en fönstervägg med utgång till trädgården. Rymligt badrum med badkar, duschhörna, wc, tvättställ och bastu. Tvättstuga och förråd/klädkammare. Vattenburen golvvärme i hela våningsplanet

Verkstad, förråd och matkällare under garaget.

Gäststuga 30 kvm, 2 rum och kök:
Entré från farstukvist till storstuga med köksdel. Ett sovrum. Sommarvatten från egen brunn.

Sovstuga/Friggebod.

Eva Peterson
Fastighetsmäklare Eva Peterson 073-500 00 52

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Strandvägen 1 - Dalarö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00