Järsjö - Norrtälje

7 250 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Arkitektritat hus på solig sjötomt

En plan och fin tomt med stort huvudhus, gästhus, bastu och egen brygga med segelbåtsdjup. Ett ställe att nyttja året runt med bilväg hela vägen fram.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Ormösundsvägen 18 - Hallstavik
0 min
Med bilväg
73 m2
Tomtarea: 4610 m2
Biarea: 41 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

JÄRSJÖ 3:47

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Hallstavik

Område:

Järsjö

Postnummer:

763 91

Tomtarea:

4610 Kvm (Fastighetsregistret)

Biarea:

41 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

73 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4

Varav sovrum:

3

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

2004

Fasad:

Trä

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Betongplatta

Fönster:

3-glas

Eldstad:

Braskamin

Uppvärmning:

Oljeradiatorer och golvvärme

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten. Enskilt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

3 554 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 196 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

2 358 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

2004

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

7 000 kr/år

Sotning:

300 kr/år

Samfällighet:

1 100 kr/år

Renhållning:

1 600 kr/år

Försäkring:

3 200 kr/år

Driftskostnader totalt:

13 200 kr/år

Servitut:

fnr_010022156: Gemensamhetsanläggning Norrtälje JÄRSJÖ GA:2

Servitut:

fnr_010347043: Gemensamhetsanläggning Norrtälje JÄRSJÖ GA:5

Servitut:

01-EDE-382 - 1: Officialservitut väg (1960-03-15)

Servitut:

01-EDE-382 - 2: Officialservitut väg i samfälld vägmark (1960-03-15)

Servitut:

01-EDE-382 - 3: Officialservitut båtplats mm (1960-03-15)

Bastu:

Typ: Egen, ved

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till en arkitektonisk dröm ritad av arkitekten Bror Martin. Med permanentstandard på både huvudhus och gästhus samt vinterisolerat vatten och avlopp är detta ett ställe att nyttja året runt.

Järsjö ligger strax norr om Hallstavik och söder om Östhammar. Antingen följer man den slingrande kustvägen utmed vattnet och genom vacker natur eller så tar man den rakare vägen via E4:an och 292:an över Gimo. Vid vägs ände, efter en låst bom som delas med grannen, ligger detta fantastiska sjöställe med stor tomt och egen brygga. Lätt sluttande naturtomt om ca 4600 kvm med grusade gångar, gräsmattor och berg i dagen.

Huvudhuset om ca 75 generösa kvadratmetrar ligger högt på tomten och öppnar upp med en välkomnande hall som till höger leder in till ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och vägg i vägg ligger det helkaklade badrummet med tvättställ, WC, handdukstork och tvättmaskin.

Vidare leder hallen in till vardagsrum och kök i öppen planlösning. Stora fönsterpartier och flera altandörrar i glas bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp. Köksdelen har all maskinell utrustning du kan tänkas behöva. I hela kök- och vardagsrumsdelen finns takspotlights med dimmer installerade. Både hall, badrum och kök har elburen golvvärme och i vardagsrummet finns en härlig braskamin för kyligare kvällar. 

Ytterligare ett rymligt sovrum finns för att hela familjen ska få plats. 

Runt hela huset löper det generösa trädäcket som är stort nog för att få plats med både grill, matplatsmöbler och solstolar.

Längre ner på tomten finns ett lyxigt gästhus med sovrum, badrum med golvvärme och stort allrum som rymmer både kök och vardagsrum med braskamin. Utgång till egen altan med sjöutsikt, allt för att gästerna ska känna sig så hemma som möjligt.

Bredvid gästhuset ligger den vedeldade bastun med stort omklädningsrum och dusch. Här finns även ett välbehövligt förråd, bra för att förvara flytvästar, vattenleksaker, trädgårdstillbehör mm. Några få steg ner från bastun kan du hoppa i vattnet från den gedigna bryggan med segelbåtsdjup. Stort bryggdäck med badstege och ordentlig förtöjning för båten. Gott om plats för solstolar och det finns även el dragen hit ner om det skulle behövas.

Det finns ytterligare ett gästhus och ett förråd på tomten av äldre modell som behöver lite upprustning, men sängplatser åt gästerna eller den stora familjen är det inte brist på. Fastigheten har egen borrad brunn och bdt-avlopp med sluten tank. Larm finns installerat och är klart att kopplas in.

Välkommen på visning av ett komplett sjöställe med sinne för detaljer och där inget lämnats åt slumpen.

Ormösundsvägen 18 - Hallstavik
Stockgolm