Åretruntstandard med sjöutsikt

Fastighet om ca 2000 m² med villa anno 1946 i ett plan med källare. Huset om ca 129 + 119 m², är nyligen renoverat till dagens fina standard och rymmer 3 sovrum, vardagsrum, kök, badrum och gästtoalett samt en hel källarvåning som går att inreda. En vacker stentrappa leder upp till den stora altanen med kvällssol och sjöutsikt. Rätt till båtplats.

Alla bilder

Mörtsunda - Norrtälje

Pris/bud
6 500 000 kr

Välkommen till Mörtsunda och skapa ditt eget drömboende – permanent eller fritidshus. Stor härlig tomt om ca 2000 m² med huvudbyggnad i permanentstandard, garage och hel källare. Fastigheten ligger på bekvämt avstånd till både Stockholm, Åkersberga och Norrtälje som nås med bil på 55, 30 respektive 15 minuter. Buss till både Norrtälje och Åkersberga finns på ett bekvämt promenadavstånd, ca 350 m från fastigheten.

Huset rymmer 129 m² med källare om 119 m². Ett gediget hus som bjuder in med en rymlig hall, tre sovrum, varav ett med gästtoalett – perfekt för gästerna eller tonåringen – vardagsrum och kök. Husets hjärta är det rymliga vardagsrummet med öppen spis och stora fönster för maximalt ljusinsläpp. Alla rum har vackra trägolv. Köket ligger på andra sidan hallen och har stora arbetsytor och all önskvärd maskinell utrustning. Badrummet är modernt i putsad betong med både dusch, badkar, wc och handfat. En trappa leder ner till källarplan som rymmer tvättstuga, garage och pannrum. Resterande del av källaren är idag oinredd, men det finns gott om plats för att bygga relaxavdelning, pingisrum eller en ostörd avdelning för barnen – endast fantasin sätter gränser.  

Utanför entrén finns en stor härlig altan med kvällssol, utsikt över fårhagar och fin sjökontakt. Här finns gott om plats för både matbord och loungemöbler. Fastigheten kommer att styckas enligt bifogad karta, men kan även säljas som större fastighet med en eller flera planerade tomter. 

På gångavstånd från fastigheten ligger Mörtsunda gårdsbutik, bondens försäljning av egna produkter. Med båten är du snabbt ute  i skärgården med oändligt många öar och krogar att besöka. Restauranger som Varvet på Högmarsö eller charmiga Marholmen konferens och spa ligger en kort båttur bort. Även vackra Ängsö nationalpark är värt ett besök. Vill man hålla sig på fastlandet är Morabadet en kort cykeltur bort - en stor välorganiserad badplats med sandstrand, bryggor, omklädningsrum, grillplats och badflotte. Här njuter du av kvällssolen när barnen tar kvällsdoppet.

Strax västerut från fastigheten ligger Bergshamra. Här finns Ica, som även är ombud för Postnord, Dhl och Systembolaget, en vårdcentral, en pizzeria samt en mycket välsorterad bygghandel. Vidare finns även bensinmack samt tre båtverkstäder för service och reparation i området. Fantastiska Wira Bruk ligger ca 10 minuter bort med bil om man vill göra en utflykt. Vettershaga ligger strax intill och här startar många sin resa med båt ut till öar som Vättersö, Aspö eller kanske Siarö. Bortom detta hägrar hela den vackra skärgården med en uppsjö av platser att besöka och upptäcka.

Välkommen på visning!

Irina Bruzelius
Fastighetsmäklare Irina Bruzelius 070-551 72 88

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Mörtsunda byväg 14 - Bergshamra
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00