Möja Långvik - Värmdö

2 950 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

ALLA BEKVÄMLIGHETER PÅ MÖJA

Nu har du en unik möjlighet att köpa året-runt-boende med avskild och lättskött naturtomt på Möja. Huset är välisolerad och genuint byggt permanentboende av eget virke från ön. Perfekt för dig som söker ett bekvämt boende i avskildhet, omgiven av natur där du kan koppla av på riktigt – året runt.

Fastighetsmäklare Peter Ribbing Peter Ribbing
Möja Långvik 411 - Möja
5 min
Nås med båt
74 m2
Tomtarea: 2266 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

MÖJA-LÅNGVIK 1:127

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Möja

Område:

Möja Långvik

Postnummer:

130 43

Tomtarea:

2266 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

74 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

5 rum och kök

Varav sovrum:

4

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plansvilla

Byggnadsår:

1982

Fasad:

Trä

Tak:

Betongtegel

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Öppen spis och vedspis

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om via borrad brunn. Enskilt avlopp. Trekammarbrunn.

Allmänt skick:

Gott

Taxeringsvärde totalt:

2 278 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

991 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 287 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Värdeår:

1985

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

6 646 kr/år

Renhållning:

1 914 kr/år

Försäkring:

1 955 kr/år

Driftskostnader totalt:

10 515 kr/år

Servitut:

01-MÖJ-433 - 1: Officialservitut väg (1947-06-11)

Servitut:

01-MÖJ-949 - 1: Officialservitut väg (1980-01-31)

Servitut:

01-MÖJ-949 - 2: Officialservitut väg (1980-01-31)

Servitut:

01-MÖJ-949 - 6: Officialservitut väg i samfälld vägmark (1980-01-31)

Servitut:

D201700501870:1 - 1: Avtalsservitut elledning,vattenledning (2017-09-29)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Beskrivning

Nu har du en unik möjlighet att köpa åretruntboende med avskild och lättskött naturtomt på Möja!

Huset är välisolerad och genuint byggt permanentboende av eget virke från ön. Fastigheten ligger i utkanten av Långviks by på den pittoreska ön Möja i Stockholms skärgård. Perfekt för dig som söker ett bekvämt boende i avskildhet, omgivet av natur där du kan koppla av på riktigt – året runt! Det går en körväg till stugan från Långviks brygga där både Waxholms- och Cinderellabåtar lägger till.

Huset har 4 sovrum, kök, vardagsrum, badrum och en walk-in-closet. Köket är utrustat med de vanliga moderna bekvämligheterna och i badrummet finns fräsch dusch, vattentoalett och tvättmaskin. Vattnet tas från egen, borrad brunn med fint vatten som går att dricka direkt från kranen.

Uteplatsen ligger i eftermiddags- och kvällssol – perfekt för att ostört grilla och njuta av solen med skogen som sällskap! På grund av sitt läge på randen ut mot det öppna havet bjuder ön också på ovanligt många soldagar.

Mysiga höst- och vinterkvällar spenderas med fördel antingen framför den öppna spisen i vardagsrummet eller framför vedspisen i köket.

På gångavstånd finns badmöjlighet både i havet eller någon av insjöarna. Stora delar av ön består dessutom av naturreservat med rikt djurliv. Möja är en av de stora öarna i ytterskärgården med bofast befolkning och ett aktivt näringsliv. Här finns det mesta man kan tänkas behöva.

Långvik ligger på den norra, lugnare delen av Möja. Här finns ett sommaröppet Coop, bränslestation, krog och bageri. I närmaste byn Ramsmora finns även den omtyckta fiskrestaurangen Wikströms Fisk. Det pågår även ett projekt i Långvik för att utöka antalet båtplatser, vilket ger tillfälle att eventuellt förvärva en egen båtplats på sikt.

I öns största by, Berg, 5 km bort, finns en åretruntöppen Coop-affär som är ombud för Systembolaget och apoteket. Dansbanan som även visar bio, Möja Värdshus med kafé och bageri samt skärgårdskrogen "Pärlan". Möja Kyrka har dessutom en aktiv församling med aktiviteter, gudstjänst och kör.

På ön finns också cykeluthyrning, vandrarhem och kajakuthyrning – ja, faktiskt allt som behövs för en skön skärgårdssommar, endast ca 3 timmar med kommunaltrafik från Slussen i Stockholm.

Genomförda renoveringar:

2018: Ommålning av hus, altan, förråd och lekstuga.

2016: Rökkanalerna inspekterades senast och godkändes av sotare.

2013: Ny djupbrunnspump (Grundfors) och varmvattenberedare (Nibe).

1990: 2 sovrum med egen ingång byggdes till.

1982: Huset byggdes. Byggt av eget virke från ön. Uppsågat i dimensioner på grannön Tornö.

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 991 000 kr
Mark, värde: 1 287 000 kr
Summavärde: 2 278 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1982
Värdeår: 1985

Möja Långvik 411 - Möja
Stockgolm