Äldre villa på fin trädgårdstomt

Villa för fritids- eller permanentboende belägen på fin, uppväxt trädgårdstomt och möjlighet till att odla för hushållsbehov. Gästhus, snickarbod och vedförråd finns också, dessa liksom huvudbyggnaden är äldre vilket ger en speciell känsla som inte kan fås i nyare hus. Två båtplatser i viken som leder vidare ut i skärgården. Vill man bada nära finns badplats inom gångavstånd.

Trädgårdstomt
Flygbild med vattnet i bakgrunden
Huset med anor från svunna tider
Alla bilder

Vindö - Värmdö

Pris/bud
5 250 000 kr
Beskrivning

Välbevarade byggnader från 1800-talet och tidigt 1900-tal, ligger på den svagt sluttande tomten med vacker natur mot vägen. Tomten erbjuder möjligheter till odling både utomhus och i växthuset som är bra för för tomat och gurkodlingar. Egenodlade grönsaker smakar bäst.

I ett upphöjt läge med vy över trädgården ligger huset som innefattar fem rum och kök. Tiden då huset uppfördes gör sig påmind i stort och smått, takhöjden är tidsenligt låg. Det var enklare att hålla värmen i och med det och eldstad är placerad i vardagsrummet. Genomgående i huset finns vackra äldre plankgolv, fönster med djupa fönsternischer och ljus färgsättning. 

Entré sker via glasade pardörrar som går vidare till hall med plats att hänga av sig. Vardagsrummet är ljust med fönster i tre väderstreck, trägolv och murad öppen spis med insats. Köket har matplats för flera invid fönster. Köket är bevarat i äldre stil med vedspis och det är funktionellt trots den gamla utformningen. Här finns diskho, kokplattor samt kyl och frys. Vita skåpluckor och en arbetsbänk i massivt trä passar in i det gamla. På entréplan finns ett sovrum med fönster i två väderstreck och plats för dubbelsäng. Helkaklat badrum med mörkt klinkergolv samt ljusare kaklade väggar finns intill. I detta finns vattentoalett, handfat med underskåp och duschplats.

Trappan upp till övre plan går från hallen och uppe så möts man av ett allrum samt två sovrum i varsin ände. Sovrummen har ljust målade plankgolv och ljusa tapeter samt plats för dubbelsängar.

Gästhuset har altan i två väderstreck och en vardagsrumsdel med en murad öppen spis. Sovrum med plats för dubbelsäng gör det till ett bra utrymme för besökare.

Snickarboden har gott om utrymme för hobbysnickeri och intill finns vedbod. Ytterligare förvaring kan ske i förrådsbyggnad med plats för diverse verktyg och gräsklippare. Ett torrdass är obligatoriskt på denna typ av fastighet.

Ca tio minuters promenad från huset genom skogen kommer man till en badsjö kallad Skolträsket. En fantastisk plats! Om man vill bada i saltare vatten så kan man ta  båten från viken och ge sig ut på en skärgårdstur.

 

 

Område

Sollenkroka är en ort på Vindö, i Värmdö kommun i Stockholms skärgård. Vid Sollenkroka Brygga finns en sommaröppen sjömack med café och servicebutik. En genuin skärgårdskänsla med liv och rörelse när skärgårdsbåtarna kommer och går.

Förutom hav och vacker natur finns bra service i Djurö centrum ungefär 4 km från huset. Här finns ICA-butik, konditori, skola och dagis, bibliotek, vårdcentral, strandcafé med minigolfbana och restauranger. Björkås Bar & Kök och den marina restaurangen Motorverkstaden.  

Läget i skärgården är ypperligt med närhet till allt man önskar och behöver. 

Kommunikationer

Bilväg ända fram till huset som ligger ca en timmes resväg med bil från centrala Stockholm. Busshållplats som ligger ca 100 meter från huset, även med den kommer man till Slussen på en timme.

Peter Ribbing
Fastighetsmäklare Peter Ribbing 072-858 37 41

Kartdata ©2020 Google Användarvillkor

Sollenkrokavägen 195 - Djurhamn
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00