Galtholmen - Värmdö

7 200 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Äkta sjötomt på Galtholmen

Stor sjötomt om 4 090 m² plus tillhörande vattenområde om 1 605 m² i skyddat läge på södra delen av Galtholmen. Trevligt planerad tomt med huvudbyggnad, gästhus, verkstadsbod, bastu och en gedigen brygganläggning med sjöviste.

Fastighetsmäklare Theo Dietz Theo Dietz
Djurö Galtholmen 106 - Sollenkroka ö
0 min
Nås med båt
100 m2
Vatten: 1610 m2
Tomtarea: 4090 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

VINDÖ-LÖKNÄS 2:29

Land:

Sverige

Kommun:

Värmdö

Stad:

Sollenkroka ö

Område:

Galtholmen

Församling:

Djurö, Möja och Nämdö

Postnummer:

130 41

Vatten:

1610 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

4090 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

100 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

4 rum och kök

Varav sovrum:

3

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1951 (2002)

Fasad:

Trä

Tak:

Plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundmur:

Betong

Murstock:

Tegel

Fönster:

3-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Borrad brunn, Sluten tank, Tvåkammarbrunn

Taxeringsvärde totalt:

4 464 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

599 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 865 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.26%

Taxeringen är preliminär:

Ja

Värdeår:

1979

Energistatus:

Ej utförd

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

12 000 kr/år

Sotning:

176 kr/år

Samfällighet:

700 kr/år

Renhållning:

2 923 kr/år

Försäkring:

2 982 kr/år

Driftskostnader totalt:

18 781 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Man kan även ansöka om bil och båtplats vid Sollenkroka. Bilplats: 5625 kr Båtplats: 3250 kr

Servitut:

fnr_010490324: Gemensamhetsanläggning Värmdö VINDÖ-LÖKNÄS GA:6

Servitut:

01-IM4-55/6451 - 1: Avtalsservitut kraftledning (1955-09-28)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till populära Galtholmen precis utanför Vindö på Värmdö. Här bor man i en vacker del av skärgården med skyddat läge.

Här hittar man en fin och solig sjötomt med högt söderläge. Båten ligger tryggt förtöjd vid den stora brygganläggningen, här finns plats för flera båtar och ändå gott om plats för att duka långbord på bryggan. Alla flytvästar, metspön och båtsaker förvaras vid sjöboden som ligger vid bryggan. En rök finns också, varför inte rökt abborre till middagen? Vid vattnet kan man även gå ner till en mindre stenstrand om barnen vill kunna vada ut, annars hoppar man gärna från bryggan.

På väg upp mot huset finns bastuhuset, en rejäl bastu samt förrum med öppen spis. Här sitter man gärna efter ett svalkande dopp.

Huvudhuset ligger högt med en fantastisk utsikt mot vattnet. Här finns ett stort altandäck med plats för stort bord och loungemöbler. Annars finns en praktisk sittbänk runt hela räcket, så det är bara att välja plats efter sol och vind. Inne i huset om 98 m² öppnar ett rymligt vardagsrum upp med högt till tak och öppen spis. Köket ligger i en öppen lösning med vardagsrummet. I köket finns plats för matbord, bra arbetsytor och en charmig vedspis.

Vidare finns det tre sovrum i huset, varav två mindre med plats för våningssäng och ett större med plats för dubbelsäng. I badrummet finns toalett samt dusch och tvättmaskin.

Här bor man på en vacker naturtomt om 4 090 m² med berg, tallar och fin strandlinje. Fastigheten har även ett tillhörande vattenområde på 1 610 m². På tomten finns även ett gästhus i behov av upprustning samt verkstad och skjul. Alla husen har ett visst behov av renovering.

Till Galtholmen kommer man med egen båt, resan från centrala Stockholm tar det ca 40 min om man åker i 40 knop. Det går waxholmsbåt till och från Galtholmen under hela året, dock oftare under sommarmånaderna. Från Vindö eller Sollenkroka tar man sig över på några minuter och där kan man ha en mindre båt liggande för transport.

Djurö Galtholmen 106 - Sollenkroka ö
Stockgolm