Husbacka - Östhammar

2 900 000 kr
				Array
(
    [0] => 0
)
			

Äkta sjötomt med egen brygga

Med direkt närhet till vattnet ligger denna sjötomt med egen brygga i Ed. Fastighetens karakteristiska tillbyggnad liknar ett fyrtorn och har en fantastisk utsikt.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Husbacka 196 - Östhammar
0 min
Med bilväg
82 m2
Vatten: 780 m2
Tomtarea: 1957 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

ED 5:22

Land:

Sverige

Kommun:

Östhammar

Stad:

Östhammar

Område:

Husbacka

Postnummer:

742 91

Vatten:

780 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

1957 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

82 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

6

Varav sovrum:

4

Badrum:

1

Byggnadstyp:

1 1/2 plans fritidshus

Byggnadsår:

1963 (Tillbyggt 2006)

Fasad:

Trä

Tak:

Tegel

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Taxeringsvärde totalt:

1 596 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

660 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

936 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

33.4%

Värdeår:

1984

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

12 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

3 000 kr/år

Renhållning:

1 550 kr/år

Försäkring:

2 288 kr/år

Övrigt:

1 400 kr/år

Driftskostnader totalt:

20 238 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Under övrigt menas slamtömning.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till en härlig fastighet med stor potential. Lummig tomt om ca 2000 kvm varav 780 kvm vatten. 

Huset är ca 80 kvm och har tre bra sovrum samt vardagsrum, badrum och kök på nedre plan. Vardagsrummet har en braskamin som idag inte är fungerande. Köket är ljust och rymligt för den större familjen och har all maskinell utrustning du behöver, såsom kyl/frys, diskmaskin, spis och ugn. De ljusa färgerna och högt i tak ger köket och matrummet en alldeles speciell känsla som fulländas av en härlig sjöutsikt. Badrummet är stort nog för att få plats med både wc, handfat, dusch och tvättmaskin. Man skulle även kunna sätta in ett badkar om så önskas. 

Trappan från köket tar dig upp till övervåningen där ett magiskt matrum öppnar upp sig. Med ett högt läge och en fantastisk utsikt njuter man av årstidernas skiftningar. Här uppe finns även ett extra sovrum.

Utanför huset finns en solig altan och strax nedanför ligger strandlinjen med brygga och plats för sandstrand. Tomten är mysig med gräsmatta utanför huset och mer uppvuxen häck mot vägen. Fastigheten har godkänt Bdt-avlopp med slamavskiljare och vatten tas från grannen enligt avtal. Fastigheten byggdes till 2006 och den nyare delen är i bra skick. Ursprungsdelen av huset är i behov av viss renovering.

Ed ligger ca 13 mil från Stockholm och 7 mil från Uppsala. Med båten från den egna bryggan tar man sig enkelt ut via Östhammarfjärden och förbi Tvärnö för att komma ner mot Singöfjärden eller utåt mot Ålands hav. Med bil når man närbelägna Östhammar på bara några minuter och här finns all service du behöver, som matvarubutiker, bensin och apotek. Eller varför inte ta en tur ut till Öregrund som har en fin stadskärna och en bevarad känsla. Här är det liv och rörelse året runt, även om Öregrund som alla kuststäder lever upp extra under sommarmånaderna. 

Välkommen på visning!

Husbacka 196 - Östhammar
Stockgolm