Saltsjöbaden - Gåsö ö - Nacka

4 500 000 kr

Äkta sjötomt i väster

Vacker utsikt och ett högt läge över Erstaviken med ett rogivande skådespel från skärgårdens alla båtar. Till fastigheten hör 1475 m² vatten och en vacker strandlinje med allt från sköna badhällar till plana gräsytor. På en av de högsta punkten ligger huvudhuset med en storslagen och fängslande utsikt mot väster med sol hela dagen.

Fastighetsmäklare Theo Dietz Theo Dietz
Gåsö ö - Saltsjöbaden
0 min
Nås med båt
45 m2
Vatten: 1475 m2
Tomtarea: 3600 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

GÅSÖ 5:16

Land:

Sverige

Kommun:

Nacka

Stad:

Saltsjöbaden

Område:

Saltsjöbaden - Gåsö ö

Postnummer:

133 37

Vatten:

1475 Kvm (Fastighetsregistret)

Tomtarea:

3600 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

45 Kvm (Fastighetsregistret)

Rum:

4 rum och kök

Varav sovrum:

3

Byggnadstyp:

1 plans fritidshus

Byggnadsår:

1941

Fasad:

Trä

Tak:

Papp

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Plintar

Murstock:

Tegel

Fönster:

2-glas

Eldstad:

Braskamin

Ventilation:

Självdrag

Uppvärmning:

Direkt el

Vatten och avlopp:

Brunn gemensam med 2 andra fastigheter. Avlopp saknas.

Taxeringsvärde totalt:

3 635 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

207 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

3 428 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

30.51%

Värdeår:

1941

Energistatus:

Behövs ej

Fastighetsavgift:

8 049 kr

Värme:

800 kr/år

El:

800 kr/år

Sotning:

275 kr/år

Renhållning:

3 806 kr/år

Försäkring:

2 187 kr/år

Övrigt:

4 000 kr/år

Driftskostnader totalt:

11 868 kr/år

Driftskostnader kommentar:

Sommarbostad, ej vinterbonat fritidshus. Braskamin med ved eller elelement. (ej väggfasta)

Servitut & GA:

fnr_010467449: Samfällighet Nacka GÅSÖ S:6
fnr_010467450: Gemensamhetsanläggning Nacka GÅSÖ GA:3
fnr_010539050: Gemensamhetsanläggning Nacka ÄLGÖ GA:16
0182K-94/15 - 1: Officialservitut vattenledning (1994-02-18)
0182K-2016/123 - 1: Officialservitut vattenledning (2017-01-05)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Här skingrar sig molnen och lyser upp fastigheten från tidig morgon till sen kväll. Ljudet från måsar och vågor som möter varandra gör upplevelsen total. Vi befinner oss på klassisk skärgårdsmark. Vattnet är klart, här växer tång och saltstänkta berg leder ner i Saltsjön.

Vid ankomst med egen båt förtöjer man på den egna bryggan med boj, här finns även möjligheten att enkelt lyfta upp en mindre båt med slipen. Vid bryggan och den plana gräsmattan finns plats för solstolar och utemöbler.

Huvudbyggnaden på fastigheten är i viss renoveringsbehov men charmig i sin enkelhet. Huset har ett sällskapsrum med utsikt över hav och himmel i väster samt öppenspis med insats för härliga vår och höstkvällar. Här finns även utgången till uteverandan nås via vardagsrummet. Här njuter man av de ljumna sommarkvällarna i kvällssolen.

Köket ligger till höger om entrén med ugn, spis, kyl och frys samt en äldre vedspis. I anslutning till köket finns ett mindre sovrum med plats för en mindre säng och i husets östra del vid hallen och sällskapsrum finns två ytterligare sovrum.

I trädgården finns gott om plats för lek och umgänge. Här finns även ett utedass samt en förrådsbyggnad bredvid huvudbyggnaden.

Det finns även ett gästhus om ca 20 kvm som är perfekt för vänner på besök.

Gåsö: Den vackra och lummiga naturen skvallrar om att det har funnits jordbruk på ön. Långt tillbaka i tiden fanns det tre aktiva skärgårdsjordbruk, Sörgården, Norrgården och Mellangården. Den vackra och sköna naturen ger en frihetskänsla och man kan röra sig fritt på stora områden. Ön bjuder på flera badstränder i dag- eller kvällssol, fantastiska klippor utmed vattnet, ängar för aktiviteter och lek samt möjlighet att deltaga i seglarläger och simskola. På Älgö finns möjlighet till tennisskola, men det går även att boka egen tennistid. På midsommarafton samlas man från hela Gåsöarkipelagen för att klä stången, dansa runt och på kvällen är det fest med mera dans. Strax utanför Gåsö lockar vår underbara skärgård, snabbt är man ute på Nämdöfjärden med egen båt och därifrån är det inte långt till flera sommarsköna ställen, restauranger samt ytterskärgården.

Välkommen på visning och en möjlighet att förverkliga din skärgårdsdröm

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Gåsö ö - Saltsjöbaden
Stockgolm