Spillersboda - Norrtälje

4 000 000 kr
  • Budg. 1: 3 250 000 kr
    Datum: 2020-01-07 14:12

30-talsvilla med permanentstandard

Charmig fastighet i mysiga Spillersboda med garage, carport, växthus och förråd. Gångavstånd till både buss, bad, båt och lanthandel. Permanentstandard och kommunalt VA.

Fastighetsmäklare Irina Bruzelius Irina Bruzelius
Hasselängsvägen 2 - Norrtälje
3 min
Med bilväg
268 m2
Tomtarea: 2628 m2
Visas efter överenskommelse

Ägandeform:

Friköpt - Småhus

Fastighetsbeteckning:

SPILLERSBODA 1:145

Land:

Sverige

Kommun:

Norrtälje

Stad:

Norrtälje

Område:

Spillersboda

Postnummer:

761 97

Tomtarea:

2628 Kvm (Fastighetsregistret)

Boarea:

268 Kvm (enligt säljaren)

Rum:

5

Varav sovrum:

3

Badrum:

2

Gästtoalett:

Ja

Byggnadstyp:

2 plans villa

Byggnadsår:

1935

Fasad:

Trä

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Krypgrund

Eldstad:

Kakelugn

Uppvärmning:

Vattenburen

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser:

Byggnadsplan: Spillersboda (1985-02-07) (genomförd )

Taxeringsvärde totalt:

2 796 000 kr

Taxeringsvärde fastighet:

1 627 000 kr

Taxeringsvärde tomt:

1 169 000 kr

Taxeringsår:

2018

Taxeringskod:

220

Skattesats:

31.8%

Värdeår:

1935

Fastighetsavgift:

8 049 kr

El:

44 300 kr/år

Vatten/Avlopp:

9 800 kr/år

Sotning:

607 kr/år

Samfällighet:

1 530 kr/år

Renhållning:

1 000 kr/år

Försäkring:

5 800 kr/år

Driftskostnader totalt:

63 037 kr/år

Servitut & GA:

0188-96/224 - 1: Officialservitut väg (1997-02-04)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Med badrocksavstånd till vattnet ligger detta genuina skärgårdshus mitt i idylliska Spillersboda. Det charmiga huset har en stor vacker och solig tomt om ca 2628 m² med plana gräsmattor och fina fruktträd och bärbuskar. Närheten till hamnen såväl som svampskogen gör detta unika skärgårdsställe till en riktig pärla.

En hall med förvaring leder in mot köket på höger sida och vardagsrum rakt fram. Det vackra lantköket, som ligger vägg i vägg med matsalen och punschverandan, är ljust och stort och har all tänkbar maskinell utrustning. Köket är tidstypiskt och bevarat i ursprunglig stil. Här samsas den gamla vedspisen med modernare utrustning som diskmaskin och spishäll. Gott om förvaring och ett hemtrevligt kök i alla avseenden. Innanför köket fortsätter matsal, med kakelugn och angränsande punschveranda, och vardagsrum i fil med utgång till altan och trädgård. Detta ger ett fantastiskt djup och ljusinsläpp. På nedervåningen finns även en väl tilltagen tvättstuga med bastuavdelning samt gästtoalett. En trappa upp finns en möblerbar hall som idag används som tv-hörna. Tre sovrum, varav ett är stort nog att dela till två (och) samt ett badrum med dusch och toalett. Utanför master bedroom finns en härlig balkong med sjöutsikt.

Runt huset sträcker sig en fantastisk gräsmatta, lite terrasserad av en stenmur. Stora äppelträd växer på tomten och vid entrén finns ett växthus för den odlingsintresserade. Fastigheten har både varmgarage och carport och i bortre ändan av tomten finns ett stort förrådshus och vedbod. Robotgräsklipparen kommer att ingå i köpet.

Fastigheten är ca 268 m² och har kommunalt VA, fiber finns i området.. Besiktning är gjord och grunden är nyligen dränerad (se bilagda protokoll). Fastigheten har luft/vattenvärmepump och vattenburen uppvärmning i hela huset. 

Med båten har man kort färd till krogliv på Marholmen, Högmarsö, Furusund, Fejan och Lidö. Livsmedel och bensin finns vid Spillersboda Brygga. Här finns även bygghandel när fantasin börjar ta fart. En badtur ut till Rödlöga och ytterskärgården eller ett dopp på närliggande badplatser i Spillersboda gör sommaren komplett. Vår och höst myser man framför kakelugnen efter spännande fisketurer. 

Spillersboda med sitt varv, bygghandel, butik, hamn och båtliv sjuder av aktivitet på sommaren. Men även vintertid finns det att göra. Många väljer att bo här permanent vilket leder till att service såsom butik, buss och skolskjuts även finns under vinterhalvåret. Närmaste busshållplats är precis utanför tomten. Detta är en möjlighet till ett boende att nyttja året om i klassisk Roslagsmiljö.

Välkommen till ert nya drömboende!

 

 

 

 

 

Kartdata ©2019 Google Användarvillkor

Hasselängsvägen 2 - Norrtälje
Stockgolm