Sjöläge - arrende- vid sjön Klämmingen - Sörmland

Naturskönt och fridfullt belägen arrende tomt med hus i 1½ plan om ca 100 kvm för permanentboende eller året runt besök. Huvudbyggnad på höjd med strålande sjöutsikt och gästfrigga på gräsplan intill stranden där brygga finns.

Alla bilder

Arrende vid Sjön Klämmingen - Gnesta

Pris/bud
1 625 000 kr

Välkomna till idylliska Klövsta i Sörmland, ett lugnt och fridfullt område i lantlig vacker miljö vid sjön Klämmingens västra strand. Vid avtaget från väg 867 går de sista kilometrarna via slingriga vägar genom ett böljande vackert landskap med ängar, åkrar och hagar och framme vid tomten möter tystnaden, lugnet och den öppna vyn över Klämmingens glittrande vatten.

Tomten har en trevligt omväxlande karaktär med huvudbyggnaden på höjd och stenlagd uteplats med grill precis utanför. Intill huset finns en snickarbod och ner mot stranden finns en plan gräsyta med en enkel friggebod för övernattande gäster. Här nere finns även brygga där man kan förtöja båt och bada. Flytbryggan/flotten med en liten utombordare är perfekt för att åka ut på sjön med för att bada och sola, och även för picknick i kvällssolen på spegelblankt vatten en ljum sommarkväll.

Nuvarande ägare köpte huset år 1998 som då var en enkel sommarstuga. Efter ombyggnation som färdigställdes år 2013 har ägaren bott där permanent. Huset har två plan om ca 100 kvm med ett entréplan som inrymmer ett integrerat allrum och arbetskök, veranda/matrum, duschrum med wc och teknikrum med tvättmaskin. Ritningen är utformad på plats med tanke på att ta in så mycket som möjligt av den fina sjöutsikten och naturen. Rymden och den sömlösa övergången mellan inne och ute skapar en riktigt härlig atmosfär där man upplever de härliga årtidsväxlingarna inifrån året om. Braskaminen ger extra mysig stämning när snön och isen ligger utanför. Övervåningen har ett stort sovrum, litet arbetsrum, öppet vardagsrum/tv-rum (kan nyttjas som sovrum) och ytterligare en toalett. Sommarvatten pumpas även från sjön med uttag både vid huvudbyggnaden och gästfriggan.

Vägen som passerar tomten leder vidare till sista grannen längs vägen. Hit kommer man gärna under årets alla dagar för att uppleva den härliga sommaren och njuta av soliga dagar med bad, fiske, kanot- och båtturer. Vid sjöns södra ände finns ett fint Sandstrandsbad (Klämmingsbergsbadet) med bryggor, hopptorn, beachvollyplan, toalett och glasskiosk. Fiskekort för hela året kostar 400 kr/år och det gott om framförallt abborre men även gädda och gös. På hösten finns fina marker i området för svamp- och bärplockning, och annars fina promenader i hög klar luft och årets kanske sista dopp för att därefter mysa hemma framför braskaminen. På vintern är det långfärdsskridskor, skidor och isfiske som gäller och en vedeldad bastu kanske kan vara nästa steg på tomten. Det är ca 10 min bilresa in till Gnesta där finns det mesta man behöver för ett behagligt liv på landet. Från Stockholm är restiden ca dryga timmen.

Arrendekostnad är 27 000 kr/år för nästkommande arrendeperiod 2021 till 2026.

Timo Lönnqvist
Fastighetsmäklare Timo Lönnqvist 070-755 14 08
Klövsta 16 - Gnesta
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00