12 000 kvm sjötomt i söder utan insyn

Underbar sjötomt om hela 12 000 kvm på populära Vättersö bara en kort promenad från ångbåtsbryggan. Charmigt solgult 20-talshus med altan samt litet gästhus, lusthus och sjöbod. Brygga och intilliggande sandstrand. Helt insynsskyddat läge rakt i söder på härligt levande ö som bekvämt nås med Waxholmsbåten.

Underbart strandområde
Högt söderläge
Alla bilder

Vättersö - Österåker

Pris/bud
7 500 000 kr
Välkomna till Vättersö

 

Underbart sommarnöje där man kan rå om sig själv och njuta av dagar i solen på stranden och bryggan med lek och vattensporter. På kvällarna kurar man in sig och grillar i lusthuset.

Den sluttande tomten är bebyggd med det gula 1 1/2-planshuset på den högsta platsen. I bakkant egen skog och intill huset en fin skyddad plats. Mot sjösidan en altan där utsikten är vacker över fjärden, här spenderas mycket tid.

Huvudbyggnaden

Huset har entré via farstukvist till hallen och köket med matplats. Sällskapsrum med högt i tak och murad öppen spis. Vackra spröjsade fönster ger härligt ljus och utsikt. Intill sällskapsrummet finns en liten hall med hängare och garderob samt utgång till altanen och trappa till övervåningen. Övervåningen har hall med skåp och den leder till två sovrum samt ut till en mysig liten balkong med fin utsikt.

Under huset finns källare med förvaring, vv-beredare mm.

Lusthuset

Några steg från huset finns det åttkantiga lusthuset med fast grill, perfekt för lite kallare kvällar när man ändå vill känna att man är ute.

Gästhuset

Det lilla gästhuset har en egen plats i tomtens östra kant.

Sjöbod och brygga

Invid bryggan finns en gammal charmig sjöbod. Strandlinjen är lång och det finns en fin strandäng samt sandstrand för de minsta.

En levande ö

 

På sommaren är Vättersö en högst levande ö med massor av aktiviteter som fotboll, segling, Friskis & Svettis, musikkvällar med allsång, ö-vandringar mm. I vattnen runt om ön finns många populära platser för nätfiske, strömmingspilkning och de boende på ön har gemensamt fiskevatten. På ön finns ca 100 fastigheter. Stigarna är bra och det är enkelt att ta sig runt för en joggingtur eller promenad.

En knapp timme från Stockholm med bil till Vettershaga och härifrån tar det ca 15 min över fjärden innan man når Vättersö. Efter en kvarts vidare färd når man fjärdar som Svartlöga och Gälnan. På andra sidan Gälnan finns skärgårdskrogar på Finnhamn, Ingmarsö och Svartsö. På Ljusterös norra del ligger Klintsundet med bensinmack och sommarkiosk. En levande och attraktiv del av skärgården.

Ön trafikeras med reguljär båtförbindelse från Strömkajen i Stockholm. Till Södra bryggan kommer man bekvämt med Waxholmsbåten och härifrån promenerar man till fastigheten på ett par minuter. Transporter sköter man med flakmoped eller fyrhjuling. 

Camilla Eklund
Fastighetsmäklare Camilla Eklund 070-887 98 70
Vättersö 15 - Ljusterö
Stockholm

Funderar du på att sälja?

08 - 522 348 00