Två nya mäklare till Sjönära

Vi är så glada för att mäklarna Linnéa Lund och Gabriel Alzola anslutit sig till Sjönära.

LinnéaLinnéa vad tycker du är det bästa med att vara mäklare?
– Jag är nu inne på mitt 8:e år som fastighetsmäklare och tycker fortfarande det är det roligaste som finns. Jag ser det inte bara som ett yrke utan det är mycket en livsstil. Variationen i yrket är det som är det roligaste, en dag som mäklare är aldrig den andra lik. Ibland kan en hel dag spenderas inne på kontoret och ibland blir bilen kontoret när jag är ute på kundmöten och visningar en hel dag. Att få hjälpa till och vara en stor del av människors bostadsaffärer är fantastiskt roligt!

Vad ser du mest fram emot med att börja jobba hos Sjönära?
– Det jag ser mest fram emot är att få vara tillbaka med skärgården som arbetsplats. Såklart också att få bli en del av varumärket och teamet på Sjönära.

Vad har du för koppling till skärgården?
– För mig är havet och att få vara nära vattnet livsviktigt och en plats för återhämtning. Jag är uppvuxen med närhet till vattnet och har alltid dragits ut mot kusten. Främst till Öregrund och Gräsö som också var en del av min hemmamarknad när jag började jobba som mäklare. Västkusten och Kungshamn/ Smögen är också en stor del av mig där jag vuxit upp om somrarna och där min familj idag även har hus. Har varit mycket runt om i Roslagens skärgård också och ser verkligen fram emot att få utforska den ännu mer.

Kan du berätta lite om din bakgrund?
– Direkt efter gymnasiet så sökte jag till mäklarutbildningen i Gävle och kom in direkt, där läste jag den tvååriga utbildningen plus ett extra ekonomi år. Siktet var att ta mig an Stockholmsmarknaden direkt och träffade ett gäng olika kontor. Under studietiden gjorde jag även trainee på Svensk Fastighetsförmedling. Till slut statade jag min karriär på Fastighetsbyrån i Östhammar då jag ville fokusera på att sälja hus till att börja med och att delar av kommunen kunde jag utan och innan då jag vuxit upp där. Efter 5,5 år och att ha varit marknadsledande mäklare i kommunen i över 3 år i rad var jag redo för ett nytt steg i karriären. Jag träffade min nuvarande sambo och flyttande in till honom i Stockholm och började då jobba hos Alicia Edelman, med fokus på Vasastan i Stockholms innerstad och den här gången fokus på bostadsrätter. Verkligen roligt att ha varit verksam på olika marknader vilket gör att jag känner mig väldigt trygg med den erfarenhet jag skaffat. Nu längtar jag tillbaka till kusten och fokus på hus igen. Vi letar även själva med ljus och lykta efter hus runt Norrtälje.

 

Gabriel vad tror du blir den största utmaning med att sälja Sjönära fastigheter?
– Även om jag varit registrerad fastighetsmäklare sedan 1992 är jag ödmjuk inför uppgiften att ta mig an varje sälj- och köpuppdrag på bästa sätt med lyhördhet. Varje objekt och kund är unik. Jag känner mig trygg inför uppgiften då jag kan räkna med duktiga och erfarna kollegor som gärna delar med sig av sina erfarenheter.

Vad ser du mest fram emot med att börja jobba hos Sjönära?
– Det jag mest ser fram emot är mötet med alla människor som delar min passion för skärgårdslivet, och att min arbetsplats är Stockholms Skärgård!

Har du någon favorit-ö eller skärgårds stad som du ofta besöker, och varför?
– Min favorit-ö är Bullerö naturreservat i ytterskärgården, med ett trevligt gästhem och betande får. Här har jag varit flertalet gånger på utflykt när barnen var små. Vaxholm är annars skärgårdens huvudstad.

Berätta lite om din bakgrund?
– Som flera av mina kollegor på Sjönära växte jag upp på en ö, Gran Canaria, dit min mor reste på slutet av 50-talet för att arbeta som reseledare. På somrarna tillbringade vi mycket tid i Stockholms Skärgård, framför allt på Värmdö, Löknäs och Vindö. Som 15 åring var jag på mitt första Seglarläger i Finnhamn och då blev jag förtrollad av världens vackraste skärgård, som sedan dess varit en stor del av mitt liv.