Vår nyårskaramell | Sjönära
Sjönära livsstil

Vår nyårskaramell

Vi är nog många som nu sitter och njuter i soffan och summerar året som gått. Minns lyckliga stunder, kanske några tuffa motgångar och samtidigt drömmer vi om och planerar inför det nya året som precis börjat.

För oss på Sjönära var 2017 hektiskt och framgångsrikt, under året medverkade vi till fler försäljningar än någonsin tidigare, från Öregrund till Nynäshamn. Det var många roliga möten, enklare och svåra uppdrag, vissa gick fort och andra tog lång tid. Flera fastigheter såldes till fantastiska köpeskillingar till vårt spekulantregister i det tysta medan andra visades på marknaden om och om igen – till slut går det. Vi ger oss inte förrän varje fastighet funnit sin nya ägare.

Våren bjöd mestadels på vackert väder och det var hög fart på marknaden långt in i juli innan alla behövde lite semester. Hösten rivstartade i mitten av augusti och höll i sig bra tills alla skriverier kom om inbromsning och prisnedgångar.

Kommande försäljningar
Vi startar snart vårt trettonde år som sjönära mäklare och målet är det samma som det alltid varit: att samla alla sjönära boenden på en marknadsplats. Nu ser vi fram emot ett nytt år med många möten med människor som lever och drömmer om en sjönära livsstil – precis som vi. Just nu har vi runt 60 sjönära lägen som ligger på våra skrivbord. Alla dessa ska vi förbereda för försäljningar med start efter ledigheten.

Nytt kontor och förstärkning
Sjönära har kommit en bra bit på vägen mot att vara den självklara mötesplatsen för dig som vill köpa eller sälja ett sjönära hem. Det har skett genom ständigt nytänkande och en stadigt växande skara medarbetare med gemensamma värderingar, en nyfikenhet på människor och kärlek till det sjönära livet.
Vi har sedan länge förmedlat fantastiska sjönära hem i Norrtälje och i år var det dags att öka vår tillgänglighet och lokala förankring genom att äntligen öppna vårt nya kontor i Norrtälje stad.

Under 2017 har vi fått förstärkning av Peter Ribbing som arbetat som mäklare i över 20 år och har sedan många år sin sjönära förankring med sommarhus på ö. Hanna var med och startade upp vårt kontor i Norrtälje i våras och är mäklaren som styr både fastighetsaffärer och sin racebåt lika tryggt. Nyast i vårt sjönära gäng är Julia som ska förstärka vårt marknadsteam. Julia har en förkärlek för bostäder, bor i Norrtälje och ska jobba med sociala medier, marknadsföring, fotografering, film och att assistera mäklarna.

Hur vi ser på bostadsmarknaden 2018
Vi ser med spänning fram emot 2018.Det har varit mycket skriverier under hösten om en nedgång på bostadsmarknaden. Som vanligt blir det en oro när debattens vågor går höga om utvecklingen på bostadsmarknaden. De politiska åtgärderna med skärpta amorteringskrav som träder i kraft första mars är en av orsakerna. Vi har ett valår framför oss, det har också en påverkan på fastighetsmarknaden. Den prisnedgång som det talats mycket om har främst berört nyproducerade bostäder. Till viss del sprider det sig till befintliga bostäder men då främst bostadsrätter och villor för permanentboende i och nära våra storstäder.

Vi kommer så klart också påverkas av detta men vi på Sjönära ser med tillförsikt fram emot nästa år som vi tror kommer erbjuda en hel del möjligheter. Vår kust är begränsad och sjönära lägen är unika och efterfrågan är fortsatt större än tillgången.

Var först ut på marknaden
Att vara först ut på den sjönära marknaden kan många gånger vara en stor fördel. Om du som ägare av en sjönära fastighet vill göra en lyckad affär gäller det att du noga väljer den mäklare som har störst möjligheter att fånga spekulanterna i just din målgrupp. Så välj mäklare med omsorg. Vilken har störst kundunderlag, störst förtroende i ditt område, bästa varumärke för din fastighet och de mest kunniga och entusiastiska mäklarna?

Vi gillar och sporras av att våra kunder förväntar sig att vi är tydliga med vad vi erbjuder och varför man ska välja Sjönära när man ska sälja eller köpa ett sjöläge. Visst utmanas vi av kollegor i branschen och det är lika viktigt för oss som för våra kollegor att vi är tydliga med vad vårt erbjudande består av. Våga ställa krav på oss.

Mäklardröm
Sist men inte minst – vi är övertygade om man måste brinna för det man gör och känna frihet och passion för att skapa mästerverk. En släng av glatt humör och en stor portion av nyfikenhet är en styrka som säljare. I snart 12 år har Sjönära fått äran att förmedla de mest fantastiska boendena mellan Öregrund till Nynäshamn och det är vi väldigt tacksamma för. Vi lever en mäklarbyrås dröm – och vi tänker drömma vidare.

Kontakta oss

Följ vårt arbete på Instagram