Vingåker - Viala - Sörmland | Sjönära
Badet intill fastigheten

Badet intill fastigheten

Badet intill fastigheten

Badet intill fastigheten

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Vingåker – Viala – Sörmland

2 795 000 kr

Vingåker – Viala – Sörmland

Sjötomt i kvällssolsläge med fritidshus och gäststuga vid sjön Viren med egen strand. Kommunalt vatten och avlopp indraget och fiber framdraget till tomtgräns. Byggrätt för större hus, 1/6 av fastighetens yta om 1 463 kvm får bebyggas.Välkomna till vackra Viala i Sörmland och en sjötomt i soligt västerläge på Sjöbacken vid sjön Viren. Ett fritidshusområde med tryggheten av en lagom andel permanentboende i en idylliskt lantlig miljö. Sjön Viren som är hjärtat i området erbjuder ett bra fiske efter Abborre och Gös och fina paddlingsområden i ett stort vattensystem med sjöar förbundet via åar. I närheten av fastigheten ligger ett riktigt fint badområde med barnvänlig sandstrand, badbryggor, hopptorn och stora öppna gräsytor. En naturlig mötesplats för de yngre där de hittar nya kompisar under sommarmånaderna och ett utmärkt ställe för picknick och grillning om man vill röra sig lite utanför den egna tomten. På vintern åker skidorna eller långfärdsskridskorna på och vinterfiske efter Abborre är en spännande upplevelse.
Mäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
070-755 14 08
Sjöbacken - Viala - Sörmland
0 min
Med bilväg
38 m²
1463 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Vingåker

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1960

Antal rum

2, varav 1 sovrum

Grund

Krypgrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

366 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

5 200 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

3 548 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

800 kr/år

Renhållningsavgift

450 kr/år

Försäkringskostnader

1 960 kr/år

Total driftkostnad

11 958 kr/år

Kostnadskommentar

I kostnad för hushållsström ingår uppvärmningskostnader.

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 150 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Kraftledning Mm, Avtalsservitut Kraftledning Mm, Avtalsservitut Tryckbank Mm

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Vingåker Gillbergatorp GA:1rnrnAvtalsservitut Kraftledning Mm(2 st); Avtalsservitut Tryckbank Mm

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1950-01-28)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Tomten om 1 463 kvm har ett trevligt solläge öppet i syd och med strandlinjen mot väst med kvällssol. Vyn över Viren och det vackra landskapet som möter på den andra sidan är fantastisk och ner mot stranden är det plana gräsytor med utrymme för utemöblering. Här ligger även en gäststuga/ett förråd som är i behov av upprustning samt ett par smärre äldre uthus. Runt om på tomten finns planteringar, fruktträd (körsbär och plommon) och en del övrig växtlighet som kan gallras ur för att öppna upp mer framförallt mot sjösidan för ytterligare bättre sjöutsikt. En stor pampig ek som ger svalkande skugga soliga dagar.

Huvudbyggnaden ligger på tomtens högsta punkt och huset om ca 38 kvm är smart planerat och inrymmer ett sällskapsrum med generösa fönsterytor i två väderstreck för ljusinsläpp och utsikt och ett sovrum med plats för två enkelsängar eller en dubbelsäng. I hallen finns det utrymme för avhängning av ytterkläder och förvaringsutrymme, här ligger även toaletten med wc, handfat och ”Stockholmsdusch”. Köket är utrustat med förvaringsskåp och rostfri diskbänk och arbetsbänk, spishäll, inbyggd varmluftsugn och kombinerad kyl/frys. Här finns även ett städskåp och utrymme för mindre matplats intill fönstret.

Entré till huset sker över en stor altan med skyddande tak, här äts de flesta av sommarens middagar oavsett väder. Parkering sker på den egna tomten direkt vid infarten.

Omgivningarna erbjuder en hel del utflyktsmål och det är en upplevelse att bara åka runt i landskapet och titta på alla stora, gamla gårdar med anor som finns i trakten. Julita gård, som sköts av Nordiska museet, håller midsommarfirande och spelmansstämma. På Sävstaholms slott/ gård finns ett museum och på Viala hembygdsgård anordnas midsommarfirande och andra aktiviteter sommartid. Närmaste busshållplats cirka 200 m, Närmaste tågstation 6 km (Vingåker).

Byggrätt för större byggnad finns att utnyttja. Byggnadsplanen anger att minst 5/6 av tomtens 1 463 kvm lämnas obebyggda (se bifogade länkar). Fiber finns vid tomtgräns (anslutning betalas av köparen). Fastigheten har kommunalt vatten och avlopp.

Sjöbacken - Viala - Sörmland
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram