Vaxholm - Egen ö intill Resarö | Sjönära
Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Vaxholm – Egen ö intill Resarö

7 500 000 kr

Vaxholm – Egen ö intill Resarö

Här får man möjligheterna att leva på en helt egen ö med strand åt alla håll och sol från uppgång till nedgång. Båtplats och parkering på roddavstånd. Ön ligger inom detaljplan och man får ha 70 kvm huvudbyggnad och 30 kvm kompelementshus. Brygga får byggas i vattenområdet och det bästa av allt är solnedgångarna mot bostadsplatån ovanför klippan i väster.
Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Byholmen 1 - Egen ö intill Resarö
0 min
Nås med båt
32 m²
7340 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Vaxholm

Byggår

1930

Antal rum

5, varav 4 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Takpapp

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Vatten saknas, Avlopp saknas.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

8 912 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

15 000 kr/år

Total driftkostnad

15 000 kr/år

Pantbrev

Totalt 15 stycken med totalsumma: 2 380 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Vaxholm Ytterby GA:2, Vaxholm Överby GA:12, Vaxholm Överby S:1.rnSkattetal: Mantal. 55/6400.rnrnAvtalsservitut Väg

Planbestämmelser

Detaljplan (2008-03-27)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Byholmen är en avstyckning från Överby Gård på Resarö 1917. Det var då ön blev en egen fastighet och mättes upp. Idag med landhöjningen är troligen ytan större. Här får man bo utan grannar och strosa runt sin egen ö. I och med detaljplanen är strandskyddet upphävt och friheten stor att skapa en modern anläggning så nära fastlandet.

Utsikten är mot Resarö, Svinninge och Hästängsudd. Runt lövudden ligger hela skärgården som nås via Trälhavet. Grinda, Ljusterö ligger inom 25 minuter. Till Vaxholm kommer man med egen båt runt Resarö åt båda hållen. Buss går från Överby (kort promenad från båtplatsen) in till Stockholm.

Byholmen är mycket vacker med fina stränder i väster och den stora klippan i nordväster. Plana strandängar i öster. Höga fina lövträd och gröna sköna ytor runt om hela ön. En stor vass och våtmark fyller ut i söder mot sundet mot Resarö. Byholmen är en oas med en vacker fauna och ett rikligt djur och fågelliv. Här häckar storskrak och ejder.

Huvudbyggnaden om 2 rok med tillhörande stor altan under tak ligger på tomtens finaste plats. Plintgrund och papptak. Strålande solnedgångar in mot huset. Här har enklare kök och eldstad. El är indraget. I övrigt enkel sommarstandard. Lite som en jaktstuga på bästa platsen.

Runt ön finns även två sovstugor modell friggebodar samt ”båthuset” med miljötoa och sjöbodsdel. ”Båthuset” är inrett för övernattning. Alla husen är i behov av renovering modernisering – men en bra start.

På vintern går man över isen som ofta blir tjock här. Båt åker man övriga året mellan april och december. Avståndet till all tänkbar service är bara 20 min i Vaxholms stad.

Byholmen 1 - Egen ö intill Resarö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram