Värmdö - Skarprunmarn - Sandhamn | Sjönära
Bastu och sjöbod

Bastu och sjöbod

På väg ner mot bastu/sjöbod

På väg ner mot bastu/sjöbod

Vy från huset

Vy från huset

Vy mot Hasselö

Vy mot Hasselö

Ännu en läplats

Ännu en läplats

Farstu och huvudentré

Farstu och huvudentré

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 2

Dusch och toa

Dusch och toa

Entréhall

Entréhall

Bra skydd under tak

Bra skydd under tak

Altan mellan husen

Altan mellan husen

Gästhus/Snickarbod

Gästhus/Snickarbod

Gästhus

Gästhus

Sovstuga

Sovstuga

Sovstuga

Sovstuga

Vy bort mot Sandhamn

Vy bort mot Sandhamn

Terrängkarta

Terrängkarta

Värmdö – Skarprunmarn – Sandhamn

6 950 000 kr

Värmdö – Skarprunmarn – Sandhamn

Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Sandhamn Skarp-Runmarn 254 - Skarprunmarn - Sandhamn
0 min
Nås med båt
69 m²
3423 m²
Visning 2 / 9 lördag
Maila för anmälan

Kommun

Värmdö

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1975

Antal rum

3, varav 2 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Timmer

Stomme

Trä

Fasad

Timmer

Takbeklädnad

Plåttak

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Gemensamt vatten. Enkelt BDT-avlopp.

Uppvärmning

El och eldstad

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 407 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

10 654 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

300 kr/år

Renhållningsavgift

2 114 kr/år

Försäkringskostnader

4 250 kr/år

Total driftkostnad

17 318 kr/år

Pantbrev

Totalt 4 stycken med totalsumma: 337 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Avtalsservitut Brunn Mm; Avtalsservitut Hamn Mm

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1972-01-05) , Fråga väckt om förordnande (1970-12-09)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Ett ovanligt fint läge på klipphällarna ovanför brygganläggningen med tillhörande soldäck och vedbastu. Utsikten över Sandhamnsleden är fantastiskt spännande. En naturlig och väl skyddad bostadsplatå med homogen bebyggelse som vackert smälter in i utskärgårdsnaturen. Hit går det Waxholmsbåt året om.

Stranddelen är optimal för bad och sol. Barnvänligt och dykdjup. Plats för många egna båtar och gästers. Vedbastun har separat sjöbodsdel för alla leksaker. Här finns extra kyl ocyh frys. Djup för stora segelbåtar. Betongbryggorna är rejält förankrade i botten och i berget. Det går bra att ligga på svajboj eller längs med pontonerna. Läget är utsatt men klarar havets påfrestningar bra. I bastun finns duschkabin med varmt vatten om man inte vill hoppa i det svalkande havet.

Huvudbyggnaden är vänd med stora fönster mot fjärden. Ett gediget bygge med god komfort. Skyddade uteplatser under tak mot sjön och längs med hela långsidan. Altandäck mellan huset och gästhuset ger in skyddad sol och middagsplats i lä. I stora huset är det storstuga med full takhöjd. Här är det öppet med kök, matplats och sällskapsdel med soffhäng. Braskamin är i svartlackerad plåt. Ett socialt rum med fin sjövy. Huset har praktisk entréhall med förvaring och två rejäla sovrum. Miljötoarum med tvättställ och duschutrymme. Allt är välskött

Gästhuset intill har plats för dubbelsäng och tvätt handfat i garderoben. Vidbyggt är snickarboden med alla bra ha saker. Här finns tvättmaskin. Längst bak på tomten lite för sig själv finns en sovstuga för tonåringarna.

Detaljplanen medger utbyggnad till 150 kvm och attefallsregler är tillämpliga. Fastigheten säljs med det mesta i bohag för att smidigt komma igång.

Alla byggnaderna är väl rustade för tufft klimat. Vattnet är vinterbonat och man delar brunn med 7 grannar. Ca 250 m till Waxholmsbåtsbryggan med reguljära turer året om. En eftermiddagstur till Sandhamn med Waxholmsbåt för restaurangbesök och sedan hem med kvällsbåten är lyxigt att ha så nära. På Skarprunmarn kan man promenera runt till allmänna badställen. På ön finns insjö och naturreservat.

Sandhamn Skarp-Runmarn 254 - Skarprunmarn - Sandhamn
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram