Värmdö - Norrnäs | Sjönära

Värmdö – Norrnäs

4 100 000 kr

Värmdö – Norrnäs

Mäklare Theo Dietz Theo Dietz
070-744 44 43
Sandövägen 90b - Norrnäs
1 min
Med bilväg
25 m²
3259 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Värmdö

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1940

Antal rum

2, varav 1 sovrum

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Papp

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt sommarvatten, enskilt avlopp (Enkelt).

Uppvärmning

Direkt el, eldstad

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 877 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 300 000 kr

Servitut

Nyttjanderätt Fiske

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Bygg ditt drömhus ett stenkast från strandkanten med båtplats som delas med grannfastigheten bara 50 meter från fastigheten. Fastigheten ligger med ett högt och vackert läge på skogs-/naturtomt om 3 259 m² med utsikt över Myttingeviken. Från Stockholm tar det ca 45 min med bil och busstationen ligger ca 300 m från fastigheten.

Huvudbyggnaden är placerad på en platå med vackert läge och utsikt över vattnet. Det finns även ritningar (se bifogade handlingar) på två olika hus där nuvarande ägare hade planer på att bygga. Här har man möjlighet att skapa något helt unikt med havet som granne och allt detta bara 45 minuter från stan.

Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område vilket betyder att man prövas i varje enskilt ärende för en eventuell byggnation.

Fastigheten ligger nära den populära och charmiga Kyrkskolan med förskola vid Ängsvik. Kyrkskolan är en liten trygg skola med årskurserna F-3. Byggnaderna ligger naturskönt intill Prästfjärden och Oxön i Ängsvik på norra Värmdö.

Härifrån tar du dig lätt ut via Solöfjärden, genom Oxdjupet (Stockholms inlopp mellan Värmdö och Rindö) och vidare ut till ytterskärgården. Man kommer även in till Stockholm stad på ca 20-30 minuter båtfärd eller ner till Skurusundet och vidare ut mott södra skärgården.

Badplatser som ”Finska Maja” och ”Badhusudden” finns på båda sidor av Norrnäsviken som ansluter till Myttingeviken samt även vid Solöfjärden. Låga plana klippor vid Logviken, högt berg med möjlighet att ta sig till vattnet vid Logviksberget och strand vid Rövarhamn vid Solösten. Utanför i Solöfjärden finns Kristinagrundet uppkallat efter Drottning Kristina.

Här är det även enkelt att med egna båten nå närbelägna Rindö Lanthandel och krog, alt Tynningö Krog & Handelsbod. Man når Vaxholm sjöledes inom 20 minuter med restauranger och fullständig service samt Djurgården inom 1 timme.

På vägen ut till Norrnäs finns köpcentrum i Nacka, Gustavsberg, Värmdö köpcentra i Mölnvik samt butiker i Hemmesta. Till Norrnäs tar man sig lika enkelt från norr via Vaxholm, eller söderifrån via Nacka/Värmdö.

Sandövägen 90b - Norrnäs
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram