Värmdö - Norrholmen - Sjötomt | Sjönära
Vy i väster

Vy i väster

Egen udden där huset har ett unikt läge

Egen udden där huset har ett unikt läge

Bad och båtbrygga

Bad och båtbrygga

I fonden ligger Ingmarsö

I fonden ligger Ingmarsö

Vy mot Stavsudda

Vy mot Stavsudda

Fina hällar mot klart vatten

Fina hällar mot klart vatten

Vy bort mot Möja

Vy bort mot Möja

Badhäll när det är som bäst

Badhäll när det är som bäst

Med lite gallring så bli det  mycket bra

Med lite gallring så bli det mycket bra

Huset ligger strax ovanför bryggan

Huset ligger strax ovanför bryggan

Huvudbyggnad

Huvudbyggnad

Naturmaterial

Naturmaterial

Står torrt på plintar

Står torrt på plintar

70-tals arkitektur

70-tals arkitektur

Braskamin och träinredning

Braskamin och träinredning

Utgång mot altan

Utgång mot altan

Mot kök

Mot kök

Från köket har man ingång

Från köket har man ingång

Ett mindre sovrum

Ett mindre sovrum

Miljötoa och handfat.

Miljötoa och handfat.

Gästhus

Gästhus

Fint på lavbeklädda hällar

Fint på lavbeklädda hällar

Stort sällskapsrum

Stort sällskapsrum

Separat sovrum

Separat sovrum

Miljötoa och handfat

Miljötoa och handfat

Pumphus

Pumphus

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Värmdö – Norrholmen – Sjötomt

6 500 000 kr

Värmdö – Norrholmen – Sjötomt

Mitt i mellanskärgården ligger denna äkta sjötomt med klipphällar i uddform och brygganläggning i klart fint vatten. Utsikten är magisk vacker.
Mäklare Tom Kallstenius Tom Kallstenius
070-753 48 12
Stora Norrholmen 108 - Norrholmen - Sjötomt
0 min
Nås med båt
109 m²
5620 m²
Visning 9 / 9 söndag 12:00 - 13:00

Kommun

Värmdö

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1977

Antal rum

6, varav 5 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Fjällpanel

Takbeklädnad

Takpannor

Fönster

2-glasfönster, vissa isoler

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Egen borrad brunn, enkelt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el, braskamin

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

4 560 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

10 000 kr/år

Renhållningsavgift

2 400 kr/år

Försäkringskostnader

2 616 kr/år

Total driftkostnad

15 016 kr/år

Pantbrev

Totalt 4 stycken med totalsumma: 91 000 kr

Servitut

Nyttjanderätt Hela Fastigheten

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Värmdö Lådna GA:7

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1960-02-02)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Äkta sjötomt om 5.620 m² land och 3.190 m² vattenområde. Udden är fantastisk med flata klippor, fina badplatser och två vackert placerade bryggor. Skyddat för motorbåtar på insidan och djup för segelbåtar på utsidan från boj. En skyddad lagun för barnen och magisk utsikt i 180 grader mot Möja och Stavsuddaskärgården. Läget känns mycket fritt med en granne i väster och allmänning i öster. I och med att man har udden ligger man lite framför övriga grannar på öns sydsida.

Huvudbyggnaden ligger på uddens höjdplatå strax ovanför bryggan och med gallring av träd och sly så blir det kanske öns mest spännande tomt. Gästhuset är placerat på egen berghäll lite bakom – även här kan man gallra sly och träd för att få en härlig utsikt över bryggan och båtarna. Båda husen smälter fint in bland tallar och lavar med sin naturligt gråa fjällpanel. På tomten finns mycket blåbar.

Husen är i behov av övergripande renovering och modernisering. Alla ytskikt är beklädda med klassik 70-talsinredning, furupanel, trägolv och trätak – går att slipa och måla. Stora fina ytor som med ganska enkla medel kan renpoveras. Med nya altandäck och vackra trappor mot vattnet så får man ytterligare ytor att hänga på utöver strandlivet som är förstklassigt.

Huvudbyggnaden om totalyta 74 m² har 4 rum och kök. Ett tvättrum med miljötoa och handfat. Vardagsrummet har braskamin. Huset står torrt på plintar mot berg.

Gästhuset om 35 m² är byggt 1979 i samma stil. Ett separat sovrum samt ett stort rum som går att ha som vardagsrum, kök eller bara många sovplatser. Ett separat miljötoarum med tvättställ. Intill gästhuset står pumphuset med borrad brunn, pump och hydrofor.

På öns allmänning strax bakom tomten finns handpump dit man kan gå och hämta extra vatten om elen skulle gå.

Allt ligger nära om man är mitt i mellanskärgården. Kallskär, Stavsnäs, Sandhamn och Vaxholm – allt nås inom 35 minuter. Gästerna tar Waxholmsbåten ut till någon av grannöarna där man hämtar dom med snurrebåten. Det här är skärgården och den sjönära livsstilen på riktigt.

På Norra Stavsudda finns sjömack, handelsbod, krog och Waxholmsbåt. Lådna strax bakom har en väldigt fin affär och bensin. Det är heller inte långt till Wikströms Fisk på Möja eller krogarna på Finnhamn och Ingmarsö.

Ta en tur och upplev läget. Välkomna.

Stora Norrholmen 108 - Norrholmen - Sjötomt
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram