Österåker - Vättersö | Sjönära
Bastu

Bastu

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Österåker – Vättersö

5 975 000 kr

Österåker – Vättersö

Mäklare Peter Svensson Peter Svensson
070-753 08 99
Vättersö 87 - Vättersö
O min
Nås med båt
110 m²
5680 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Österåker

Byggnadstyp

2-plan

Byggår

1929

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Torpargrund

Bjälklag

Timmer

Stomme

Trä

Fasad

Timmer

Takbeklädnad

Taktegel/Plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Djupborrad brunn ca 70 m, trekammar brunn med infiltration.

Uppvärmning

Direktverkande el

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 845 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 2 stycken med totalsumma: 770 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Brygga Mm, Avtalsservitut Brygga Mm, Avtalsservitut Fiske, Avtalsservitut Väg Mm, Avkomsträtt

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Kolbacken GA:1, Österåker Vättersö GA:11, Österåker Vättersö GA:12, Österåker Vättersö GA:13rnrnAvtalsservitut Brygga Mm(2 st); Avtalsservitut Fiske; Avtalsservitut Väg Mm

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Härligt fritidshus på solig södertomt. Här kan man njuta av friden och den härliga sjöutsikten.Fastigheten är belägen på Vättersö, en fin skärgårdsö i norra skärgården med Waxholmsbåtförbindelse.

Äkta sjötomt om 5 680 m² och 1 240 m² eget vatten. Fastigheten är belägen högt och fritt med egen strand och en stor gedigen brygga. Servitutsrätt till nätfiske finns runt ön. Tomten är en lättskött naturtomt med bästa söderläge.

Efter ca 1 timmes färd från centrala Stockholm via Åkersberga och längs väg 276 når du Vettershaga, denna lilla pittoreska skärgårdsby. Här parkerar du tryggt på Kolbacken, en småbåtsanläggning med hamn, brygga och båthus. Du är delägare i denna gemensamma anläggning. Bilen parkerar du ett par
steg från båten, närmare kommer man inte. Enkelt att lasta i och ur. Det finns även tillgång till gästparkering.

Från den egna båtplatsen på fastlandet vid Vettershaga brygga är det ca 10 minuters båtfärd över vattnet för atttryggt och säkert kunna lägga till vid den egna bryggan med segelbåtsdjup.

Väl i land så möts du av lugnet. Vind och vågskvalp är en härlig kombination.
Stabil brygganläggning och egen sandstrand är det första som möter din blick.
Nere vid vattnet ligger den härliga lilla sjöboden/ bastun med både dusch och en relaxdel. Eller för den som vill går det alldeles utmärkt att övernatta här. Precis bredvid en smart bod för både verktyg och förvaring. Här nere vid vattnet njuter man hela dagen av sol och bad, barnen trivs till fullo.

Timmerhuset om ca 110 m² genomgick en total renovering och utbyggnad i början av 90 talet. Ursprunget är hitflyttat från Dalarna i mitten av 40 talet.
Den blå dörren välkomnar oss in. Till vänster en storstuga med gott om plats för familjen och en stor öppen spis som värmer kyliga dagar. Köket har all den utrustning du behöver, för att laga härliga middagar, med en öppen planlösning intill matrummet. Här finns plats att duka för många. Två dörrar finns till altandäcket under tak. Vattentoalett, dusch och tvättmaskin finns också tillgängligt på detta plan i ett stort toalettrum.

Godkänd trekammarbrunn med infiltrationsanläggning. Djupborrad brunn med gott och rikligt vatten.

En trappa upp ligger 3 väl tilltagna sovrum samt ett rum som i dagsläget används till kontor. En sällskapsdel mitt i huset med dörrar ut till vädringsbalkongen. Runt huset finns två altaner att nyttja allt efter väder och vind.

Vidare upp på tomten, som sträcker sig inåt ön, finns det ett lusthus, gästhus samt ett uthus.

I lusthuset njuter man av en härlig utsikt mot vattnet. I gästhuset sover långväga gäster gott. Ett praktiskt uthus med plats för både traktor, verktyg och ved.Tomten är en lättskött naturtomt, men för den med gröna fingrar så finns alla möjligheter.

Stigarna på Vättersö är bilfria. För den som gillar att röra på sig går det att få till en bra motionsslinga på ön. Från Vättersö går det dagligen flera avgångar med Waxholmsbåt vår, sommar och höst, från och till
Stockholm. Finns det ett bättre sätt att börja helgen än med en tur genom skärgården?

I närheten av Vättersö finns flera trevliga skärgårdskrogar som t ex Högmarsö, Nässlingen, Finnhamn,Ingmarsö och Svartsö.
Mat handlar du i ICA-butiker på Ljusterö eller Bergshamra. Till ICA Ljusterö kommer du med båt/ bil på ca 30 minuter. Till ICA Bergshamra kommer du med egen båt på ca 20 minuter. Bensin tankar man i Klintsundet/Ljusterö. Där finns det tillgång till bensin dygnet runt och visst utbud av matvaror. Man kan tanka även i Dyvik. Till Klintsundet tar du dig med egen båt från Vättersö på ca 10 minuter.

Vättersö är en levande ö med många aktiviteter, fotboll, segelläger, Friskis & Svettis, musikkvällar mm. Dessutom finns det en gemensam inbyggd dansbana. Det finns många fina badplatser i olika väderstreck.

Detta är ett paradis för de som söker lugn och ro.

Välkomna på visning!

Följ väg 276 förbi Åkersberga i 20 min sväng höger mot skylt Vettershag brygga 1 km . Parkera där vägen tar slut på stor grusplan. Gå in genom grind ”Kolbacken ” privat. Följ väg ner till vatten. Här hämtar taxibåt upp.

Vättersö 87 - Vättersö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram