Österåker - Storön - Örsö | Sjönära
Fastighetskarta

Fastighetskarta

Österåker – Storön – Örsö

2 450 000 kr

Österåker – Storön – Örsö

Mäklare Theo Dietz Theo Dietz
070-744 44 43
Storön 16 - Storön - Örsö
2
Nås med båt
55 m²
2099 m²
Visning 27 / 8 söndag
Föranmälan krävs vänligen ring eller maila för plats på båt

Kommun

Österåker

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1978

Antal rum

3, varav 2 sovrum

Grund

Plintar på armerad betongsula

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Tegel

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Gemensam borrad brunn, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Direkt el, eldstad

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 268 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

7 000 kr/år

Sotningsavgift

500 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

810 kr/år

Underhållskostnad

3 500 kr/år

Renhållningsavgift

1 400 kr/år

Försäkringskostnader

2 000 kr/år

Total driftkostnad

15 210 kr/år

Pantbrev

Totalt 5 stycken med totalsumma: 135 100 kr

Servitut

Nyttjanderätt Fiske, Avtalsservitut Brygga

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Avtalsservitut Brygga; Officialservitut Kraftledning Expr Fullbordad

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1963-10-14)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Storön ligger centralt i mellanskärgården, precis på gränsen till Värmdöskärgården, mellan välkända öar som Grinda och Karklö och invid Karklöfaren som förbinder Grinda- och Sandöfjärden med öar som Svartsö och Lådna. Tillgängligheten till fastlandet, Ljusterö i Österåker eller Boda brygga på Värmdö, är mycket bra. I Staveström på Ljusterö finns både parkering och båtplats från vilken man når ön på mindre än fem minuter. Till Boda brygga tar det ca tio minuter med båten.
Storön ligger inbäddad i grönska och vacker skärgårdsnatur. Ön har en varierad vegetation med öppna klipphällar, skogsområden och naturliga sand- och stenstränder.
Detta lilla paradis är ett härligt sommarhus om ca 55 m² med ängen som granne där midsommar firas varje år. Huset rymmer ett stort sällskapsrum med plats för både soffgrupp och middagsdel som ansluter direkt till köket. I huset finns två bra sovrum varav det ena med plats för dubbelsäng. Vidare finns badrum med tvätt och dusch. Mulltoan är belägen i separat utrymme i gästhus.
Bryggplatser och bad finns inom bara ett par minuters gångväg. Vid bryggan finns de två båtplatserna som kan övertas. Det enda man behöver göra är tillhandahålla sin egna bojar till platserna. Inramningen är total och det är en perfekt plats för grillning och umgänge. Här lever man den sjönära livsstilen när den är som bäst.
Gästhuset ligger sydväst om huvudbyggnaden med ett härligt altandäck som knyter ihop de båda byggnaderna. Gästhus uppgår till ca 20 m² och har ett allrum med mindre kök och plats både för soffgrupp, matplats och sovdel.
Utöver dessa två bostadshus finns även en större förrådsbod med plats för diverse redskap och gräsklippare.

Storön erbjuder möjlighet till löpning eller om man vill skogspromenader i kuperad terräng. En skogspromenad på Storön ger en garanterad känsla att ön är betydligt större.
Skärgårdskrogar finns i närheten på Grinda eller på Svartsö. Handel sker med fördel sommartid på Gällnö i handelsboden och övrig tid i Alsvik på Svartsö med skärgårdens kanske mest välsorterade lanthandel. Kaffestuga och liten bar finns även på Gällnö.
Närmaste W-brygga är Karklö, men Grinda, Örsö och Alsvik ligger också mkt nära.
Övrig information om fastigheten:
Den borrande brunnen är gemensam.
Pendlingstid med bil eller egen båt från centrala Stockholm är ca 1 timme via Värmdö eller 2 timmar via Ljusterö. Möjlighet till båtplats finns på Värmdö-Bolvik Eke Marina, som tillhör Siggesta Gård.
Det finns en gemensam bastu samt en traktor. Dessa ingår ej men möjlighet att köpa in sig finns till rimligt pris.
Varmt välkomna på visning!

Storön 16 - Storön - Örsö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram