Österåker - Österskär | Sjönära
Förmiddag i september

Förmiddag i september

Högt med underbart ljus

Högt med underbart ljus

Terrass i bästa sydvästläge

Terrass i bästa sydvästläge

SPA-bad eller infinitypool

SPA-bad eller infinitypool

Underbara solnedgångar

Underbara solnedgångar

Nationalromantik

Nationalromantik

Hemmabio / tonårsrum

Hemmabio / tonårsrum

Entréplan

Entréplan

Skiss infinity pool

Skiss infinity pool

Källarplan

Källarplan

Bygg en pool på berget

Bygg en pool på berget

Äldre timmrat garage

Äldre timmrat garage

Situationsplan

Situationsplan

Morgondoppet på Prästvägen

Morgondoppet på Prästvägen

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Villan från stigen till badet

Villan från stigen till badet

Strand och badstege på Prästvägen

Strand och badstege på Prästvägen

Ta morgondoppet vid bryggan

Ta morgondoppet vid bryggan

Marinan Österskär

Marinan Österskär

Österskär station

Österskär station

Vid stationen kommer café och sushibar

Vid stationen kommer café och sushibar

Österskärs Tennisklubb

Österskärs Tennisklubb

Strandpromenaden vid Trälhavet

Strandpromenaden vid Trälhavet

Österskärs havsbad Solbrännan

Österskärs havsbad Solbrännan

Österåker – Österskär

9 975 000 kr

Österåker – Österskär

Magnifik sjöutsikt över Trälhavet från högt sydväst-läge med underbara solnedgångar. Villa från 1920 med atmosfär i originalsnickerier, kakelugn, murad spis och fin källarvåning med tjocka murar i granit. Under förra seklets två första decennier uppfördes flera sommarvillor på sjötomter i Österskär. En av dessa var villan på Prästvägen 13. Det höga sydvästläget mot Trälhavet ger optimalt med soltimmar och än idag upplevs sena solnedgångar in mot stora terrassen. Sjöutsikten är lika hänförande som rogivande med alla båtar som passerar. Idag är sjötomten avstyckad men morgondoppet vid lilla sandstranden och badbryggan nedanför villan nås fortfarande via stig från vändplanen på Prästvägen, en promenad på högst två minuter.
Mäklare Tommy Carlberg Tommy Carlberg
070-753 48 13
Prästvägen 13a - Österskär
2 min
Med bilväg
150 m²
1210 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Österåker

Byggår

1920

Antal rum

5, varav 3 sovrum

Grund

Gråsten /betong

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

1-kupigt tegel + falsad plåt

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Vattenburen från bergvärmepump

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 272 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

21 500 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

7 570 kr/år

Sotningsavgift

265 kr/år

Vägavg/snö

2 700 kr/år

Renhållningsavgift

2 310 kr/år

Försäkringskostnader

8 284 kr/år

Total driftkostnad

42 629 kr/år

Pantbrev

Totalt 2 stycken med totalsumma: 2 300 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Österåker Tuna GA:4

Planbestämmelser

Detaljplan (2005-06-09)

Internetanslutning

Bredband genom fiber 100 Mbit/s

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Prästvägen är en av Österskärs tystare, med fina villor längs återvändsgränd. Närheten till tågstationen och havsbadet med restaurang Solbrännan och strandpromenaden gör läget attraktivt.

Villan har sitt ursprung från 1920 och var med dåtidens mått synnerligen påkostad med imponerande stenarbeten i höga murar och bred trappa i granit från stora terrassen ner mot vattnet, källargrund och omgärdande granitmur mot Prästvägen.

Det finns många tidstypiska detaljer i nationalromantisk stil såsom de väl tilltagna och markerande pelarna på verandan och loggian. Invändigt finns vackra snickerier och paneler i tak och på väggar. De blyinfattade fönstren är de flesta i original och i gott skick. I vardagsrummet finns en stor murad spis som tidigare var öppen spis men nu installerad med en kamin för bästa värmeeffekt. I stora sovrummet finns en jättefin kakelugn.

Marken ner till stranden ägs av kommunen som har upplåtit ett servitut för brygga och båtplats för en av grannfastigheterna. Alla bryggor placerade på samfällt ägd eller kommunalt ägd mark är s k ”öppna” i enlighet med detaljplanen vilket innebär att allmänheten har rätt att beträda bryggorna. Eftersom stigen ner ligger vid vändplanen på återvändsväg är det få som känner till eller nyttjar området. Morgondopp eller bara gå ner för att njuta vid vattnet nära båtlivet.

Byggrätten är generös enligt gällande detaljplan. På fastigheten får en huvudbyggnad om 250 m² uppföras i två plan. Med andra ord finns stor utvecklingspotential.

Det var de välbärgade stockholmarnas längtan till skärgården som vid 1900-talets början skapade området Österskär.

Österskär är ett mycket attraktivt villaområde vid Trälhavet intill Saxarfjärden. Det korta avståndet till Stockholm och Arlanda lockar många som vill uppleva villaidyllen i fridfull och naturskön miljö med bad och båtliv mitt i Stockholms skärgård. Från bryggan är det endast drygt 20 distansminuter till Sandhamn. Med bil är man vid Roslagstull på ca 30 min och med snabbtåget är man vid Östra Station på ca 37 min.

Nu bygger man om till dubbelspår på delar av sträckan så tågen börjar gå igen den 9 december. På sikt kommer man kunna åka tåget direkt till T-Centralen i tunnel via Odenplan. Läs mer i presentationen.

Marinan Österskär har lediga båtplatser att hyra för sommaren 2018 vid någon av bryggorna och även vinterförvaring i hallen beroende på storlek.

Välkommen till ett mycket fint sjönära boende i Österskär!

Prästvägen 13a - Österskär
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram