Österåker - Norrö | Sjönära
Egen brygga

Egen brygga

Högt läge med fri utsikt

Högt läge med fri utsikt

Altan i söder

Altan i söder

Planritning huvudbyggand

Planritning huvudbyggand

Modernt kök från 2008

Modernt kök från 2008

Braskamin i köket

Braskamin i köket

Sällskapsrum med rymd

Sällskapsrum med rymd

Panoramafönster

Panoramafönster

Fräscht badrum från 2008

Fräscht badrum från 2008

Tre sovrum

Tre sovrum

Förvaring i sovrummet

Förvaring i sovrummet

Planritning loft - ca 20 kvm golvyta

Planritning loft - ca 20 kvm golvyta

Sovloft med förråd

Sovloft med förråd

Gott om förvaring i hallen

Gott om förvaring i hallen

Gästwc

Gästwc

Gästhus om ca 20 kvm

Gästhus om ca 20 kvm

Planritning Gästus/bastu

Planritning Gästus/bastu

Gästhus med sovplats

Gästhus med sovplats

Bastu i gästhuset

Bastu i gästhuset

Ta ett dopp vid bryggan eller vid stranden, någon minut bort

Ta ett dopp vid bryggan eller vid stranden, någon minut bort

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Österåker – Norrö

5 850 000 kr
  • 5900000

Österåker – Norrö

Underbart högt och soligt sjönära läge med egen brygga vid kanalen alldeles nedanför tomten. Modernt och ljust boende utan insyn. Fin gårdsbild med gästhus, bastu och förråd.
Mäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
070-887 98 70
Norrö Ringväg 10b - Norrö
0 min
Med bilväg
104 m²
2698 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Österåker

Byggnadstyp

1-plan med loft

Byggår

1964/2004

Antal rum

5, varav 3 sovrum

Grund

Krypgrund samt mindre del betongplatta

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Mekanisk frånluft

Vatten och avlopp

Egen borrad brunn, enskilt avlopp till 3-kammarbrunn.

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme (Nibe värmepanna luft/vatten) elgolvvärme i badrum och hall. Braskamin.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 934 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 9 stycken med totalsumma: 2 850 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Vattentäkt, Nyttjanderätt Fiske

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Österåker Norrö GA:1, Österåker Norrö GA:3rnrnAvtalsservitut VattentäktrnrnAvtalsservitut Vatten Mm

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1947-02-06) , Nybyggnadsförbud (1987-06-30)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till vacker och lantlig miljö på Norrö. Underbart högt och soligt sjönära läge med egen brygga vid kanalen alldeles nedanför den 2 698 m² stora tomten. Modernt och ljust boende utan insyn och med stor altan i söder. Fin gårdsbild med gästhus med bastu och dusch, totalt ca 20 m² samt fristående förråd ca 10 m².

Vid bryggan har man båten för att göra turer ut i Garnsviken eller ut via slussen mot skärgården. I Garnsviken och kanalen finns det kräftor och fiskekort går att lösa. Långhundraleden var en gång i tiden vikingarnas färdväg till Uppsala. Idag går det lite lugnare till och man får istället vila blicken på förbiglidande kajaker och mindre motorbåtar. På vintern plogar man en bana för långfärdsskridskor.

Läget på Norrö är lantligt men ändå nära storstaden. Vid infarten till Norrö går även direktbussarna till Danderyds sjukhus och Humlegården. Bilresan in till Stockholm city är bara 30 minuter. På några minuter når man Åkersberga centrum med all tänkbar service. Förskola finns vid infarten till Norrö. Närmaste skola ligger ca 3 km bort.

Villan ger ett mycket välskött och ljust intryck. 2004 byggde man om och ut huset till dagens utseende. Den öppna planlösningen och de stora fönsterpartierna mot vattnet är tilltalande och här finns ingen insyn. 104 m² boyta samt loft med 20 m² golvyta.

Välkomna in i rymlig hall med snyggt klinkergolv. Badrummet med tvättpelare och badkar färdigställdes 2008, tvättmaskin (2016( och tumlare (2017).

Köket är stort och rymligt med gott om arbetsytor och öppen planlösning mot både entré och sällskapsrum ger maximalt ljus och en härlig öppen känsla. I centrum murstocken med inbyggd braskassett. Matplats på andra sidan murstocken med panoramafönster intill.
I sällskapsrummet har man utnyttjat den fulla takhöjden. Fint ljus och vacker utsikt genom stora panoramafönster mot kanalen.
En smidig trapp leder upp till sovloftet som idag fungerar som barnrum. Golvytan är ca 20 kvm och räknas ej in i boytan. Härifrån når man även förrådet och vinden.
I huset har man fått plats med tre sovrum. En gästtoalett med tvättställ finns placerad intill det ena sovrummet. Möjligheter till utbyggnad finns enligt detaljplan samt Attefallsreglerna.

Färgerna är ljusa och inredningen är av fina naturmaterial. Utrustning av vitvaror och maskiner håller god standard.

Den stora altanen i söder inbjuder till middagar och umgänge med familj och vänner.

Under huset har man plats för förvaring och här finns även den egna brunnen och vattenpump samt hydroforpress (2017).

Den egna bryggan med tillhörande spång ligger enligt skriftligt avtal på samfällighetens mark. Det går bra att bada från bryggan, men det finns även tre badstränder i området, den närmaste ligger bara ett par tomter bort.

Fiber finns installerat via Österåkers stadsnät och är kostnadsfritt till maj 2020.

Norrö Ringväg 10b - Norrö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram