Österåker - Ljusterö | Sjönära
Gästhus vid vattnet

Gästhus vid vattnet

Bakom gästhuset finns bastu

Bakom gästhuset finns bastu

Sällskapsrum i huvudbyggnaden

Sällskapsrum i huvudbyggnaden

Gästrummet i sjöstugan

Gästrummet i sjöstugan

Gästrum vid vattnet

Gästrum vid vattnet

Kök i huvudbyggnaden

Kök i huvudbyggnaden

Sovrum/kammare

Sovrum/kammare

med utsikt

med utsikt

och kakelugn

och kakelugn

Modern förbränningstoea bredvid trappan

Modern förbränningstoea bredvid trappan

Två sovrum

Två sovrum

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta (inga juridiska gränser)

Fastighetskarta (inga juridiska gränser)

Välkomna till Tranvik!

Välkomna till Tranvik!

Österåker – Ljusterö

3 650 000 kr
  • 3500000

Österåker – Ljusterö

Strandtomt på södra Ljusterö med bilväg hela vägen fram men ändå nära till ytterskärgården. Bastu och gästhus några meter från den egna bryggan i skyddat vackert läge. Charmigt och enkelt torp från 1800-talet med fantastisk sjöutsikt.
Mäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
070-887 98 70
Tranviksvägen 136 - Ljusterö
0 min
Med bilväg
60 m²
2670 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Österåker

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggår

1893

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Torpargrund/jordkällare

Bjälklag

Timmer

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Eternit

Fönster

2-glas

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Egen borrad brunn (ej indraget), avlopp saknas.

Uppvärmning

Direktverkande el-element, kakelugn

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 009 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 16 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Ledningsrätt Starkström

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Strandtomt på södra Ljusterö med bilväg hela vägen fram men ändå nära till ytterskärgården. Charmigt och enkelt torp från 1800-talet med fantastisk sjöutsikt. Bastu och gästhus på andra sidan vägen några meter från den egna bryggan i skyddat vackert läge.

Den ljusgula huvudbyggnaden som härstammar från 1800-talet. Entre från baksidan till hall med trappa till övervåningen. Rakt fram ljust och rymligt sällskapsrum med anslutande veranda. Utsikten över kobbar och skär är svår att se sig mätt på. I sällskapsrummet får man plats med både matbord och soffgrupper. Intill ligger sovrummet/kammaren som har fungerande kakelugn.
Köket är enkelt med vedspis och kåpa, diskbänk utan indraget vatten (hämtas i brunnen utanför), kyl, frys och spis samt äldre skåpinredning.

Under trappan i hallen finns modern förbränningstoa installerad.
Vinden är inredd med två sovrum med snedtak. Ytterligare ett inredningsbart utrymme finns.
Tomten om 2 670 m² när en svagt sluttande naturtomt med buskar och knotiga fruktträd.

Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område och det innebär att vid ansökan om bygglov tas hänsyn till andra fastigheters storlek i området. För exakta bygglovsregler hänvisas till: www.osteraker.se

Stockholms skärgårds största ö, Ljusterö nås med bil från färjeläget Östanå eller buss från Stockholm med ändhållplats ca 100 m från tomten. Sommartid finns Vaxholmsbåt till Ljusterö, som utgår från Stockholm flera gånger dagligen. Med båt kommer man snabbt ut i Saxarfjärden eller till Grinda. Även Vaxholm och övriga mellersta skärgården ligger mycket nära.

Ljusterö har en hel del att erbjuda, på Ljusterö torg finns allt du behöver i daglig service, livsmedelsaffär, gym, post, bankservice, restaurang, café.
Ljusterö golf med dess kuperade 18-håls skärgårdsbana i skog och park finns lätt tillgänglig både med bil och båt. I Linanäs finns restaurang.

E18 från Roslagstull mot Norrtälje – tag väg 276 till Åkersberga – passera Åkersberga ca 2.5 mil till Ljusterö färjeläge. Färja avgår ca var 20:e minut.På Ljusterö följ vägen söderut mot Linanäs. Efter ca 9 km tag vänster mot Kårnäs, Tranvik. Huset ligger ca 100 m innan vändplanen.

Välkomna!

Tranviksvägen 136 - Ljusterö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram