Österåker - Fåglarö- Saxarfjärden | Sjönära
Huvudbyggnad

Huvudbyggnad

Vacker fjärd

Vacker fjärd

Altan

Altan

Plan tomt

Plan tomt

Altan i söderläge

Altan i söderläge

Altan under tak

Altan under tak

Flygfoto

Flygfoto

Trädgårdstomt

Trädgårdstomt

Altan i söderläge

Altan i söderläge

Högt läge med vacker  utsikt

Högt läge med vacker utsikt

Flygfoto

Flygfoto

Vardagsrummet

Vardagsrummet

Kök öppet mot vardagsrum

Kök öppet mot vardagsrum

Stort sovrum

Stort sovrum

Sovrum

Sovrum

Waxholmsbryggan

Waxholmsbryggan

Bad och båtplats

Bad och båtplats

Badplats

Badplats

Badplats

Badplats

Midsommar

Midsommar

Taxibåt

Taxibåt

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Ritning

Ritning

Ritning

Ritning

Förråd & snickarbod

Förråd & snickarbod

Dörr in till Snickarbod

Dörr in till Snickarbod

Grönskande Ö

Grönskande Ö

Österåker – Fåglarö- Saxarfjärden

1 975 000 kr

Österåker – Fåglarö- Saxarfjärden

Mäklare Peter Ribbing Peter Ribbing
072-858 37 41
Östra Vägen 30 - Fåglarö- Saxarfjärden
1 min
Nås med båt
57 m²
2060 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Österåker

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1976

Antal rum

3, varav 2 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Vatten via samfälligheten, avlopp saknas.

Uppvärmning

Direktverkande el och eldstad (Gjutjärnskamin)

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 408 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

1 800 kr/år

Sotningsavgift

400 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

1 900 kr/år

Renhållningsavgift

2 516 kr/år

Försäkringskostnader

1 300 kr/år

Total driftkostnad

7 916 kr/år

Kostnadskommentar

Uppvärmning kostnaden på 1 800:- kr avser den fasta kostnaden och normalt så rn brukar det tillkomma ca 12 000:- kr till för uppvärmning via el radiatorer.

Pantbrev

Totalt 2 stycken med totalsumma: 40 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Väg Mm

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Österåker Fåglarö GA:1, Österåker Fåglarö GA:2rnrnAvtalsservitut Väg Mm

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1952-11-26)

Internetanslutning

Fiber är draget till fastighetsgränsen men är ej indraget till huset.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Fåglarö är en ö i Saxarfjärden med ett sjudande skärgårdsliv året om. Ön har otroligt vacker natur med öppna ängar och fina klippor och badvikar mot Saxarfjärden. Det gamla hemmanet finns kvar på ön och föreningen förvaltar öns samfällda vattensystem, grönområden och ångbåtsbrygga. Sommarmånaderna går det dagliga förbindelser med Waxholmsbolaget till och från Stockholm.

En plan tomt med fruktträd välkomnar in till huvudbyggnaden.

Huset är ritat av en Norsk arkitekt: Hans 0sterhaug från Arkitim med fokus på
ljusinsläpp och funktion.

Huvudbyggnaden med altaner i sydvästläge ligger vackert inbäddat mot den öppna ängen som utgör tomtens bakre del. Förrådsbyggnad med snickarbod ligger intill. Fiber är draget till tomtgränsen men ej indraget till fastigheten.

Huset är använt under stora delar av året. Luftig planlösning med ett sällskapsrum och kök i öppen planlösning: Här är det full takhöjd till nock och braskaminen av gjutjärn. Vy genom flera fönster med uppsikt över trädgården. Köket är ett funktionellt parallelkök. Ett stort sovrum som har fungerat som en ateljé och sovrum. Mindre sovrum i norr och intill ligger ett duschrum med miljötoa och tvättställ.

Alla årstiderna utnyttjar man altanerna som delvis ligger under tak. Det är en härlig känsla att sitta här och blicka över ett öppet landskap eller att ta en kort promenad ner till vattnet.

Fastigheten har genomgått vissa renoveringar under åren. Bl a nya fönster och nya element samt plåttaket.

Tomten är barnvänlig för lek och spel på gräsmattorna. För den trädgårdsintresserade kan detta bli ett eldorado. Bland annat finns det sju äppelsorter, två plommonträd och ett flertal bärbuskar. Det går även bra att slöa i hängmattan.

Föreningen på Fåglarö anordnar en rad olika uppskattade aktiviteter för öns boende. Midsommarfirandet är en av de mest populära aktiviteterna. Gäster från öarna runt omkring är ett välkommet inslag i midsommarfirandet. Andra aktiviteter värda att nämna är fotbollsskolan, naturvandringar och bryggmöten. Promenadvägarna runt ön uppskattas för motion. Vid ångbåtsbryggan hämtar man både tidningar, post och gäster. På ön finns stora allmänningar med både ängsmark och klippor mot Saxarfjärden.

Från ön är det nära både till fastlandet och Ljusterö. Runt om i Saxarfjärden finns massor med utflyktsmål. Linanäs mitt emot på Ljusterö har både affär, bensin och krogar. En utmärkt glasstur med barnen. Grinda med både bryggkrog och värdshus ser man borta i horisonten. I Vaxholm finns all tänkbar service, det tar knappt 25 minuter med egen båt eller en timme med Waxholmsbåten.

Välkomna!

Östra Vägen 30 - Fåglarö- Saxarfjärden
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram