Norrtälje - Vidinge | Sjönära
Fastighetskarta

Fastighetskarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Norrtälje – Vidinge

3 975 000 kr

Norrtälje – Vidinge

Mäklare Peter Svensson Peter Svensson
070-753 08 99
Vidinge 50 - Vidinge
1 min
Nås med båt
70 m²
2830 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1975

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Träpanel

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Egen borrad brunn, bDT avlopp till stenkista.

Uppvärmning

Vedeldad kamin

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 496 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 10 stycken med totalsumma: 2 210 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Avtalsservitut Brygga Mm; Officialservitut Väg Badplats Båtplats; Officialservitut Väg i Samfälld Vägmark

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Vidinge ligger i Stockholms ytterskärgård som en av våra ostligaste utposter mot havet. Från ön skymtar man trafiken mot Åland innan de stävar ut på det öppna havet. Här har väder och vind format den otroligt vackra naturen med släta klippor intill det klara vattnet. För de som söker ett synnerligen unikt och rogivande fritidsboende finns här möjlighet att förverkliga detta. Det är få förunnat att ha ett eget utskärsställe.

På Vidinges västsida med strålande kvällssol över klipporna är man ostörd, frihetens vindar blåser och man kan inte mer än bara vara och må bra.

Efter 20 min båtfärd från Räfsnäs möts du av den lugna bukten med det glasklara vattnet. Den egna bryggan välkomnar oss med stor famn. Väl iland på de soldränkta klipporna sänker sig lugnet. Tiden står still och det ända man hör är vindens brus och vågornas kluckande. I bukten badas det dagen lång, vattnet är strålande klart och stegen känns lätta på sandbotten.

Över klipporna är det inte många steg till det egna lilla bastuhuset. Här kan man njuta av många långa kvällsbastubad med efterföljande dopp. En del av bastuhuset är inrett som sjöbod.

Den stora härliga ängen leder oss upp mot huset. Detta praktiska tidlösa Finnbohus från 70-talet har en design med sin öppna planlösning som än idag är lika populär.

Runt stora delar av huset sträcker sig soldäcket, som med lätthet kan byggas ut om så önskas.
Huset har det senaste året genom gått en total renovering och är idag ett modernt fritidshus av högsta rang. Allt från dränering till omläggning av tak. Naturligtvis är alla ytskick bytta eller ommålade samt ett nytt badrum.

Köket samt sällskapsdelen är luftig, öppen och med högt i tak. Vitt och härligt. Köket med all den utrustning du behöver. Den ny installerade kaminen sprider sin värme kyliga dagar. Ett helkaklat badrum med dusch och toalett. En praktiskt för brännings toalett. Tre väl tilltagna sovrum med gott om plats för hela familjen.

Brunnen är ca 40 m djup och har under åren försett huset med friskt gott vatten. En bit bakom huvudhuset finns det gamla utedasset, en enkel inrättning men fullt funktionell. En del i detta hus är inrett som praktiskt förråd och verkstad.

Elen är 230 v med solceller och batterier som förser huset med kraft. Gas till kyl och spis.

Tomten om 2 830 m² är plan och lättskött. Klipp gräset någon gång ibland sedan är det bara att fortsätta att njuta.

På ön finns gott om ostörda stränder och strapatsrika stigar. Det ostörda läget i havsbandet gör att man på Vidinge kan koppla av från all stress som hör vardagen till och i området finns en uppsjö av öar att besöka och ett rikt naturliv att njuta av under hela året. En känsla som speglar hela ön är lugn, frihet och möjlighet att vara sig själv. För den som önskar socialt umgänge så anordnar föreningen på ön uppskattade grillaftnar samt midsommarfirande.

Välkomna till detta ostörda sommarparadis.

Vidinge 50 - Vidinge
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram