Norrtälje - Svartnö-Furusund | Sjönära
Fastigheten från söder

Fastigheten från söder

Flygbild med vy söderut

Flygbild med vy söderut

Huset med tillbyggnad

Huset med tillbyggnad

Nybyggt båthus

Nybyggt båthus

Entrésida

Entrésida

Fastigheten från söder

Fastigheten från söder

Huset

Huset

Utsikt

Utsikt

Från huset mot vattnet

Från huset mot vattnet

Tillbyggnad mot väster

Tillbyggnad mot väster

Nedre rummet

Nedre rummet

Trappan upp

Trappan upp

Kakelugn i matsalen

Kakelugn i matsalen

Kök mot matsal

Kök mot matsal

Kakelugn

Kakelugn

Rum på övre planet

Rum på övre planet

Tillbyggnad mot öster

Tillbyggnad mot öster

Båthus

Båthus

Ateljé/kontor i garaget

Ateljé/kontor i garaget

Nybyggt garage

Nybyggt garage

Gästhus

Gästhus

Grund av granit

Grund av granit

Fastighetens vattenområde

Fastighetens vattenområde

Flygbild

Flygbild

Norrtälje – Svartnö-Furusund

9 750 000 kr

Norrtälje – Svartnö-Furusund

Inte långt ifrån Furusund ligger fastigheten som erbjuder möjligheten till ett bekvämt liv hela året med närhet till ytterskärgården och ca en timmes restid till Stockholm. Fastigheten är i slutfasen av en omfattande om- och tillbyggnad där mycket tid och kraft lagts på utformning, materialval och estetik. Det stora huset har gott om plats för en större familj och möjlighet finns att påverka de sista momenten i omformningen. På fastigheten finns dessutom ett nytt båthus, ett större garage med plats för egen verksamhet, nära men avskilt från boendet samt ett mindre gästhus. Omgivande skärgård har en uppsjö platser och företeelser att upptäcka och uppleva men ändå når man snart storstaden.
Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Käringuddsvägen 19 - Svartnö-Furusund
0 min
Med bilväg
220 m²
2027 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1 ½ plan med delvis källare

Byggår

1920

Antal rum

7, varav 3 sovrum

Grund

Murar/källare/torpargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä/plåt

Takbeklädnad

Plåt/tegel

Fönster

2-glasfönster/3-glas

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, borrad brunn, enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration.

Uppvärmning

Vattenburen bergvärme, eldstäder

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 994 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 7 stycken med totalsumma: 4 150 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Officialservitut Vattentäkt; Officialservitut Väg(2 st)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Svartnö erbjuder en av Roslagens vackraste miljöer. Här passerar man den genuina gamla byn med ladugårdar och sekelskiftesbebyggelse på väg ner mot det vattnet. Fastigheten är en del av ett äldre skärgårdshemman som delades upp 2012, fastigheten uppgår till dryga 2 000 m² och har eget tillhörande vattenområde.

Huset är nu i slutfasen av en större om- och tillbyggnad där ägarna lagt mycket tid och kraft på att bevara husets anor och karaktär men lagt till de delar som saknats för ett bekvämt liv med närhet till vattnet. I den äldre delen finns på nedre planet en hall som leder vidare in till kök samt ett rum mot vattnet. Från dessa rum når man matsalen, även den mot vattnet. På detta plan finns även toalett med dusch och separat tvättstuga. En trappa upp finns två större rum, det mot vattnet har en härlig utsikt och en storslagen kakelugn.

Mot väster ligger den större tillbyggnaden med ett allrum/matsal och ett master bedroom med ensuite på det övre planet. Platsen som skapas utanför tillbyggnaden är också en viktig privat uteplats. Den mindre tillbyggnaden vid entrén är anpassad efter behovet av en större generell avhängningsyta, ett uterum som kan få vara lite stökigt ibland. På det övre planet är det byggt två små gästrum med fina utblickar.

Befintliga villan generellt: Troligen ett äldre brygghus tillhörande den dåvarande huvudbyggnaden på gården, en kallmurad grund som halva huset står på och foto från runt sekelskiftet visar en mindre byggnadsvolym om ungefär hälften. 1909 byggdes huset till och bildar den nya huvudbyggnaden. Källaren utökas då och får eldstad och avlopp för tvätt och kok. Övriga spår från den tiden i huset är i stort sett bevarade. Planlösningen lite förändrad från att vid byggåret ha haft ett större lantkök men man fick offra några kvadratmeter när wc och tvättrummet kom till på entréplan. Vedspis i köket, nu borttagen men kanalen finns kvar och även två kakelugnar. Den övre våningen som var byggd för uthyrning till sommargäster, består av två större rum, det ena med kakelugn.

Tillbyggnaderna generellt: Byggnadsårets typiska rumssamband och storleken på rummen har varit viktiga att bevara. Tillbyggnaderna är adderade efter behov av yta, funktion och enskildhet.

I renoveringen har man sett över alla kakelugnarna och i samband med isolering av yttertaket och rivning av innertaket på övre planet byggt på kakelugnen för att passa med den nya takhöjden som skapades. Värmesystemet är nyinstallerad bergvärmeanläggning från Nibe och radiatorer i den äldre villan, ingjuten golvvärme i tillbyggnaden. Kakelugnarna kontrollerade, godkända och fungerar mycket bra. Dock finns det inget riktigt behov av att elda i och med bergvärmeanläggningen, men mysfaktorn är hög. Alla ytskikt är vidgjorda, masonit borttagen och ytorna tapetserade eller målade. Två golvytor är sparade som såpade ytor. Ett golv är nytt, lagt på dom befintliga golvbjälkarna i det större rummet på entréplan. 37 mm furugolv. På övre våningen är kattvindarna konverterade till 2 st walk in closet. Sockel och lister från 60-tals renoveringen är ersatt med äldre målade. Dörrar är återställda till ursprunglig karaktär. Fönster har bytts till äldre typ på alla fasader utom den norra. Taket är vidgjort 1997 samt skorsten och är i bra skick.

Garaget: Här finns plats för två bilar alternativt en båt upp till 30 fot och en bil. Rummet är tänkt att kunna anpassas efter behov antingen garage eller verkstad och studio eller både och. Garaget är uppdelat med en vägg som delar av en yta som studion tar upp, ett större glasparti mot vattnet med utgång till en liten uteplats. Över garageytan finns ett loft för förvaring och ett möjligt gästrum.

Båthuset: Byggt för att rymma upp till en 30 fots båt, bassängen är 10×30 fot. Byggnadsvolymen är lika den äldre gårdsbildningens båthus. En enkel båthiss finns installerad. Pålat ned till berggrund och dessutom bultat på en konstruktion av betongsyllar som i sin tur sitter med armering i en pir av sprängsten. Finns möjlighet att inreda ett loft ovan hanbjälkar i båthuset, ståhöjd i mitten av rummet.

Gäststugan: En mindre stuga 10 m från vattenkanten, 12kvm med uteplats mot vattnet, fungerar som gäststuga vid behov, skulle inte må dåligt av lite nya ytskikt men fungerar bra och är isolerad.

Det är långt till Högmarsö, vattenspegeln är massiv och landskapet fylls av fantastiska soluppgångar under vintern. Högmarsösidan saknar fastigheter vid vattnet vilket gör att intrycket av natur förstärks. Den södra sidan av Svartnö är befriad från vägljud och har närheten till Furusund med båt. Furusundsleden är en del av utsikten från husen. Som rörlig utblick har linjefärjan till Högmarsö ett karaktäristiskt momentum, som ett ur, en filmsekvens och ovanför trädkanten kommer med jämna mellanrum dom större färjorna till Finland och Estland. Närheten till det yttre havsbandet är påtaglig.

Här kan man leva ett gott liv hela året och vid behov nås Norrtälje snabbt och till Stockholm tar det ungefär en timme.

Käringuddsvägen 19 - Svartnö-Furusund
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram