Norrtälje - Svartlöga | Sjönära
Välkomna till Skäret

Välkomna till Skäret

Sommarmorgon

Sommarmorgon

Havsutsikt

Havsutsikt

Huset

Huset

Yttre bryggan

Yttre bryggan

Bastu & Gästhus

Bastu & Gästhus

Hamnen

Hamnen

Från söder

Från söder

Sommarmorgon

Sommarmorgon

Svartlöga i bakgrunden

Svartlöga i bakgrunden

Bastu & Gästhus

Bastu & Gästhus

Gästrum

Gästrum

Utsikt från bastu

Utsikt från bastu

Vedeldad bastu så klart

Vedeldad bastu så klart

Sommarkväll

Sommarkväll

Huset

Huset

Altan

Altan

Kök/Allrum

Kök/Allrum

Öppen spis

Öppen spis

Planlösning

Planlösning

Utsikt mot nordost

Utsikt mot nordost

Hamnen

Hamnen

Avstyckningskarta

Avstyckningskarta

Karta

Karta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Svartlöga

5 175 000 kr

Norrtälje – Svartlöga

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Skäret 10 - Svartlöga
O min
Nås med båt
72 m²
14400 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1970

Antal rum

5, varav 4 sovrum

Grund

Plintar/Murar/Källare

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Liggande träpanel

Takbeklädnad

Takpannor

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Vatten saknas, avlopp saknas.

Uppvärmning

Gasolvärmare, eldstäder

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 051 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 40 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Svartlöga GA:1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Fastigheten om 14 400 m² plus vattenområde ligger på ön Skäret strax sydväst om Svartlöga och här finns ett oslagbart lugn. Tomten är varierad med många klipphällar, skog, vassvikar, gräsytor och sjökontakt i flera riktningar. Läget är väldigt ogenerat speciellt vid vattnet mot söder. Naturen är formad av havet och årstiderna. Utsikten mot horisonten är hänförande. För de fiskeintresserade finns fiskevatten för nätfiske.

Morgon- och kvällsdopp i det klara vattnet är här givet och vid hamn och bryggor njuter man av långa dagar i solen. Med den egna båten är det inte långt till orörda badkobbar i skärgården intill. På ön finns endast ett fåtal bebyggda tomter så det finns gott om orörd kust och natur.

Brygganläggning samt bastuhus är nybyggt från 2009/2010. Bryggan som är byggd på klippor och stenkistor, är väl skyddad och har segelbåtsdjup. Bastuhus/gästhus på 25 m² finns vid bryggan och fina badklippor ligger intill. I detta hus finns plats för gäster utöver den fina bastun med utsikt mot havet och horisonten. Här finns även ett äldre bastuhus om ca 12 m² nära bryggan som kan renoveras efter behov.

Stora huset är på ca 72 kvm och byggt och tillbyggt under 70/80-talet. Det är en välbyggd sportstuga med storstuga kombinerat med köket och en murad öppen spis. I köket finns gasolspis, kyl och frys och även diskmaskin. Vidare finns fyra sovrum och gott om förvaring samt tvättrum. Huset ligger en bit in på tomten med sjöutsikt i båda riktningar. Det är väl skyddat från vind och har två altaner att nyttja efter solens vandring.

Elsystem med solceller, dieselaggregat och batteribank finns. Räcker väl till husbehov inklusive vattenpump, kyl/frys, diskmaskin, tv, datorer, mm. Sjövatten är indraget i huset och en avsaltare/vattenrenare för dricksvatten är installerad.

Till fastigheten kommer man med egen båt, till exempel tar det ca 20 minuter från Bromskärs brygga på Blidö. På Svartlöga finns en ångbåtsbrygga, vilken trafikeras av passbåt från Furusund och dagliga turer till Stockholm under sommaren. Här kan man hämta gäster som vill komma och hälsa på. På Svartlöga finns fina promenadvägar och här anordnas gemensamt midsommarfirande utöver andra aktiviteter.

Välkomna på visning!

Skäret 10 - Svartlöga
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram