Norrtälje - Skeppsmyra-Skaten | Sjönära
Brygga och hus

Brygga och hus

Huset

Huset

Terrass

Terrass

Brygga

Brygga

Brygga

Brygga

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Kök

Kök

Matplats

Matplats

Basyu

Basyu

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Dusch och toalett

Dusch och toalett

Sovrum

Sovrum

Garage

Garage

Gästhus

Gästhus

Terrass

Terrass

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Skeppsmyra-Skaten

5 500 000 kr

Norrtälje – Skeppsmyra-Skaten

Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Skatenvägen 41 - Skeppsmyra-Skaten
0 min
Med bilväg
89 m²
3340 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan med källare

Byggår

1972

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Murar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Timmer

Takbeklädnad

Takpannor

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el och öppen spis

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 442 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

20 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

1 490 kr/år

Sotningsavgift

300 kr/år

Renhållningsavgift

1 886 kr/år

Försäkringskostnader

5 195 kr/år

Total driftkostnad

28 871 kr/år

Pantbrev

Totalt 3 stycken med totalsumma: 23 500 kr

Servitut

Avtalsservitut Avloppsledning, Avtalsservitut Villa Mm

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Avtalsservitut Avloppsledning; Avtalsservitut Villa MmrnrnAvtalsservitut Brunn Mm; Avtalsservitut Villa Mm(14 st)

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1956-01-27)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Längst ut på Björkös sydspets ligger Skeppsmyra och ända ut mot Lidöfjärden ligger Skaten. Skaten är en smal halvö med en liten snirklig väg ut. Trivsam bebyggelse på bägge sidor om vägen. Sommarstugor blandas med lite större hus, bryggor och båthus. In bit ut på Skatenvägen på en liten höjd ligger huset och bryggan strax nedanför. Läget på höjden är perfekt för att njuta av solen från tidig morgon till sen kväll.

Vid infarten till huset ligger ett praktiskt garage och i bakre delen ett bra gästrum med plats för flera sängar.

Huset är en timrad stuga på ca 90 kvm. Entré sker från västra långsidan där man har en fin stenterrass som delvis är under tak. Väl inne i huset har man först en mindre hall. I husets norra ände ligger husets tre sovrum och badrummet. Det ena sovrummet lite större och med utsikt mot vattnet. I andra änden av huset ligger köket med en separat matplats utanför. Några trappsteg ner, i ett eget etage, ligger vardagsrummet med stora fönster mot den andra uteplatsen i söder som nås direkt via vardagsrummet. Vardagsrummet är verkligen trivsamt med plats för flera sittgrupper och en stor eldstad centralt placerad i rummet.

Strax nedanför huset ligger den egna bryggan som är rejält tilltagen och är en utmärkt plats för bad- och båtliv. I viken ligger man lite skyddat för vindarna och vattnet blir även lite varmare. Vid bryggan är det segelbåtsdjup. Lite längre ut på Skaten finns fantastiska badmöjligheter med grunda vatten för de yngsta.

Här lever man med närhet till skärgården men med bekvämligheten att ha bilväg till fastigheten. Det här är en rofylld del av skärgården med närhet till massor av utflyktsmål.

Området är planlagt och planen medger en byggrätt om ca 100 m². Planen finns bilagd bland dokumenten. Fastigheten har egen avsaltningsanläggning för färskvatten och sluten tank för vattentoaletten. BDT-avloppet är delat med grannen.

Till Björkö kommer man genom ett levande landskap med vacker natur och många sevärdheter. Björkö ligger norr om Norrtälje som är en stad med ett rikt utbud av aktiviteter och affärer hela året om. Sommartid finns ett flertal skärgårdskrogar att göra utflykter till bl a Lidö och Fejan.

Strax innan Älmsta åker man mot Simpnäs. Väl ute på Björkö och i Skeppsmyra tar man av på lilla Skatenvägen och den ringlande resan mot sjötomten och det fina sjöstället börjar.

Välkomna!

Skatenvägen 41 - Skeppsmyra-Skaten
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram