Norrtälje - Norröra | Sjönära
Välkommen till Sandviksstigen 6!

Välkommen till Sandviksstigen 6!

Vacker omgivning

Vacker omgivning

Barnvänlig ö

Barnvänlig ö

Trivsam altan

Trivsam altan

Plana gräsytor

Plana gräsytor

Redskapsbod

Redskapsbod

Förråd

Förråd

Välkommen in!

Välkommen in!

Hall

Hall

Modernt kök

Modernt kök

Vy från kök mot matplats

Vy från kök mot matplats

Mysig matplats

Mysig matplats

Sällskapsdel med högt i  tak

Sällskapsdel med högt i tak

Värmande braskmain

Värmande braskmain

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Utedass

Utedass

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Norröra

2 475 000 kr

Norrtälje – Norröra

Modernt och smakfullt Hudikhus från 2009 på populära Norröra. Trivsam tomt om 2 990 kvm.
Mäklare Hanna Thorén Hanna Thorén
073-021 70 72
Sandviksstigen 6 - Norröra
2 min
Nås med båt
74 m²
2990 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

2009

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Vatten och avlopp

Indragning av vatten är på gång. BDT till stenkista.

Uppvärmning

Direktverkande el samt braskamin

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 355 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

7 000 kr/år

Sotningsavgift

600 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

1 200 kr/år

Renhållningsavgift

2 000 kr/år

Försäkringskostnader

2 300 kr/år

Total driftkostnad

13 100 kr/år

Kostnadskommentar

Sotning sker ej varje år.

Pantbrev

Totalt 3 stycken med totalsumma: 900 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Norröra GA:1, Norrtälje Norröra GA:2

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1974-05-15)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkommen till Norröra – Tjorvens Saltkråkan!

Norröra är en ö utanför Furusund som är mest känd som ön där Saltkråkan spelades in på 1960-talet. Numera finns ca 130 hushåll på ön under sommarhalvåret men bara ett par familjer bor här året om.

Norröra har utmärkta kommunikationer från Furusund eller Östernäs på Rådmansö dagligen året om. Under sommaren kan man även åka Waxholmsbåt hela vägen från stan. Från ångbåtsbryggan till fastigheten är det ca 20 minuters promenad. Vill man åka egen båt till ön kan man söka plats i Furusund eller på Rådmansö. Det tillhör idag ingen båtplats till fastigheten.

Tomten om 2 990 kvm är en plan tomt med stora gräsytor som passar perfekt för bus och lek. Här finns ett trivsamt Hudikhus om ca 74 kvm stod klart 2009. Entré sker på huset långsida in till en rymlig hall med bra förvaring för familjens kläder och skor. Intill hallen finns ett förråd/klädkammare med plats för extraförvaring (Förrådet är egentligen tänkt att användas som toalett eller duschrum). Intill vänster finns två praktiska sovrum. Längre in kommer man till det rymliga sällskapsrummet med högt i tak och en värmande braskamin. Här finns utgång till den trivsamma altanen. Från sällskapsrummet kommer man till husets kök samt matplats. Här finns allt man kan tänkas behöva. Köket ligger i öppen planlösning mot både matplats och sällskapsrum vilket ger känsla av rymd och modern stil. Från köket når man även altanen i söder som delvis är under tak. Innanför köket finns ytterligare ett sovrum med plats för dubbelsäng. Vidare finns ett uthus med förvaringsmöjligheter, redskapsbod samt utedass.

Sommartid lever ön upp, NIK (Norröra Idrott och Kultur) anordnar en mängd aktiviteter såsom seglar- och fotbollsskola. Se www.norrora.se för mer info.

Här finns även många av de miljöer som Tjorven, Båtsman, farbror Melker och de andra i Saltkråkan rörde sig kring. Snickargården är ett populärt utflyktsmål.

Utanför Norröra ligger Svartlögafjärden öppen för både bad- och fiskeutflykter. Möjligheterna är många. Furusund ligger ett kort stycke västerut och här finns närmaste båtmack. Skärgårdens bästa livsmedelsaffär finns på Blidö och på Rödlöga finns sommaraffär och café. Krogar finns det gott om i närområdet om man inte vill laga maten själv, b.la på Fejan, Lidö och Högmarsö.

Varmt välkomna till Norröra – Tjorvens Saltkråkan!

Sandviksstigen 6 - Norröra
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram