Norrtälje - Norrmansö | Sjönära
Välkommen till Elsas Stig 13!

Välkommen till Elsas Stig 13!

Välkommen in i huvudbyggnaden

Välkommen in i huvudbyggnaden

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Vy mot vattnet

Vy mot vattnet

Öppen spis för småkyliga dagar

Öppen spis för småkyliga dagar

Trivsamt kök från 2016

Trivsamt kök från 2016

Mindre sovrum

Mindre sovrum

Fyrbäddsstuga

Fyrbäddsstuga

Tvåbäddsstuga

Tvåbäddsstuga

Förråd samt badrumsdel

Förråd samt badrumsdel

Nytt badrum (-17)

Nytt badrum (-17)

Gemensam brygga

Gemensam brygga

Viken vid den gemnsama bryggan

Viken vid den gemnsama bryggan

Badplats

Badplats

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Norrmansö

1 975 000 kr

Norrtälje – Norrmansö

Välkommen till denna skärgårdsidyll på omtyckta Norrmansö! Några minuters båtfärd från Spillersboda ligger denna idylliska skärgårdsö. Tomt om 2 096 kvm med välskött fritidshus, två sovstugor samt uthus med nytt badrum (-17). Kommunalt VA/avlopp.
Mäklare Hanna Thorén Hanna Thorén
073-021 70 72
Elsas Stig 13 - Norrmansö
1 min
Nås med båt
24 m²
2096 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggår

1961

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Liggande träpanel

Takbeklädnad

Plåt/papp

Fönster

2-glasfönster/3-glasfönster

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el samt öppen spis

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

764 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

4 700 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

3 644 kr/år

Sotningsavgift

550 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

2 000 kr/år

Renhållningsavgift

2 415 kr/år

Försäkringskostnader

2 830 kr/år

Total driftkostnad

16 139 kr/år

Kostnadskommentar

Försäkring via IF.rnSamfällighetskostnaden är inklusive båtplats och parkering. rnFör sotning tillkommer en kostnad var 4:e år om 1 966 kr för brandskyddskontroll.rnKostnaden för vatten omfattar Norrmansö vatten samfällighetsförenings kostnader för den löpande driften.

Pantbrev

Totalt 6 stycken med totalsumma: 450 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Villa, Avkomsträtt

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Norrmansö GA:1rnrnAvtalsservitut Villa

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1960-04-23)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Några minuters båtfärd från Spillersboda eller Furusund ligger denna idylliska skärgårdsö med ca 70 fastigheter.

Norrmansö, i Roslagen famn ägdes av fiskarna och skärgårdsborna Frid och Elsa Söderman. 1958 sålde de ön till tomtbolaget AB Mälar-och Saltsjötomter som styckade upp ön till 60 tomter. Idag är det totalt 70 tomter eftersom familjen Söderman behöll lite mark som de senare styckade upp under de år de levde tillsammans med sommargästerna.

Ön består av både skogs- och ängsmark med en hel del trevliga skogsstigar. Ekar, vitsippor, blåsippor, gullvivor och blåklockor är bara ett urval av öns fantastiska fauna. Sammanhållningen på ön är stark och de flesta jobbar aktivt i öns tomtägarförening. På ön finns gemensamma aktiviteter så som midsommarfirande.

I Spillersboda finns både mataffär och bensinstation samt den mesta service man kan önska sig som skärgårdsbo. Allt från taxibåtar till vinterförvaring och service av båten.

Till Norrtälje är det ca 15 minuters bilresa och därifrån ca 45 minuter till Stockholm.

En båtplats vid Spillersboda medföljer fastigheten. Där finns även tillgång till parkeringsplats. Efter några minuters båtfärd ligger man tryggt förtöjd vid bryggan på Norrmansö.

Från bryggan tar en stig dig till fastigheten. Det är inte mer än ca 150 meter att gå. När du kliver in på fastigheten träffas du av en riktig skärgårdsidyll. De välskötta husen i falurödfärg och vita knutar gör sig bra på tomten. Den barnvänliga tomten om 2 096 kvm har stora gräsytor som lämpar sig väl som fotbollsplan. Här finns även två sovstugor med 4 respektive 2 bäddar. Dessa passar sig perfekt när gästerna är på besök. Vidare in på tomten finns ett uthus med förrådsdel samt stor badrumsdel från 2017 med dusch, handfat och vattentoalett. Detta utgör sig vara lyx i skärgården. Här finns även en lekstuga för de minsta.

Huvudbyggnaden om 24 kvm är byggd 1961. Utöver dessa 24 kvm finns 12 kvm biyta som innefattar den gemytliga glasverandan. Här avnjuter man förhoppningsvis måltiderna om man inte sitter ute på den trädäckade uteplatsen (-13). På verandan finns plats för hela familjen. Entré sker via glasverandan som leder in till husets hall. Här finns plats för avhängning. Innanför hallen finns ett mindre sovrum med två sängplatser. Vidare kommer man till husets sällskapsrum med en värmande öppen spis. Här tar man plats under småkyliga dagar. Från sällskapsrummet kommer man till husets hjärta – köket. Köket som är från 2016 går i modern stil. Här har man allt man kan behöva på liten yta.

Om man promenerar längs skogsstigarna förbi fastigheten kommer man till ett populärt bad. Här är det långgrunt vilket lämpar sig även för de yngre. Mitt emot badet på fastlandet ligger Håtö. Varje sommar anordnar Håtö Seglarsällskap en mycket uppskattad seglarskola för barn över 8 år, läs mer på www.hatoseglarskola.se. Större barn och vuxna kan även bada från stora bryggan, där finns badstege. I Spillersboda bredvid båtplatsen finns det en fin anlagd sandstrand.

Fastigheten har under åren genomgått en hel del förändringar:
1988: Nybyggnad 4-bäddstuga, snickarbod samt inglasad veranda
2010: Ny skorsten
2011: Plåttak och papptak huvudbyggnad
2013: Trädäck
2014: Papptak på övriga hus
2014-15: Målning exteriört
2016: Måling interiört, kommunalt vatten och avlopp, nytt kök, nya element i alla hus, nya varmvattenberedare (kök, badrum), ny lucka till jordkällare (på gavel till huvudbyggnad)
2017: Nybyggnad badrum, förberett för tvättmaskin

Säljaren har en Buster M från 2015 som kan säljas med om så önskas. Pris enligt överenskommelse.

Varmt välkommen till denna skärgårdsidyll en kort båttur från fastlandet!

Elsas Stig 13 - Norrmansö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram