Norrtälje - Herräng - Västernäs | Sjönära
Hus och pool

Hus och pool

Poolen

Poolen

Hall

Hall

Hall och vardagsrum

Hall och vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Kök

Kök

Kök

Kök

Sovrum bottenvåning

Sovrum bottenvåning

Toalett och dusch

Toalett och dusch

Bastu

Bastu

Tvättstuga

Tvättstuga

Trapphall

Trapphall

Sovrum övre plan

Sovrum övre plan

Allrum övre plan

Allrum övre plan

Sovrum övre plan

Sovrum övre plan

Altan

Altan

Uterum

Uterum

Gästhus

Gästhus

Poolhuset

Poolhuset

Lekstuga

Lekstuga

Redskapsbod

Redskapsbod

Garage

Garage

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Planritning övre plan

Planritning övre plan

Norrtälje – Herräng – Västernäs

2 500 000 kr

Norrtälje – Herräng – Västernäs

Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Vallmarvägen 11 - Herräng - Västernäs
1 min
Med bilväg
117 m²
2510 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggår

1973

Antal rum

5, varav 3 sovrum

Grund

Torpargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Tegel

Fönster

2 och 3-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Luftvärmepump, braskamin och el.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

857 000 kr (fastställt avs år 2012)

Uppvärmingskostnad

13 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

1 090 kr/år

Sotningsavgift

1 341 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

261 kr/år

Renhållningsavgift

1 986 kr/år

Försäkringskostnader

5 640 kr/år

Total driftkostnad

23 318 kr/år

Pantbrev

Totalt 8 stycken med totalsumma: 810 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Häverö-Västernäs GA:1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Västernäs ligger strax söder om Herräng och norr om Hallstavik. Man följer den lilla grusvägen ut mot vattnet som slingrar sig genom vacker natur och hagar. En bit in på grusvägen ligger huset på vänster sida. Fastigheten ligger med ett sydvästläge mot Örvikssjön. Stranden är uppgrundad men man får ändå sjöblänket på tomten. På tomten mot sjösidan ligger den härliga poolen med fint altandäck intill och det här är en underbar plats att njuta av soliga dagar. Vid poolen finns en byggnad med tre rum som lätt kan iordningställas för gäster eller annan användning om man så önskar.

Tomten är en trädgårdstomt om ca 2 510 kvm med fina gräsmattor och fruktträd. Poolen ligger centralt på tomten och är en underbar plats för lediga sommardagar. Poolhuset består av tre rum som idag inte inredda men det är bara fantasin som sätter gränser för hur det ska användas. Vid infarten ligger husets garage med stort isolerat förråd/gästrum och nedanför detta gästhuset.

Huset som är byggt 1973, och om och tillbyggt efter det, är nu på ca 117 kvm fördelat på 5 rum och kök. Nuvarande familj bor här permanent och huset är vinterbonat. Vid hallen har man husets duschrum och toalett och innanför den en bastu. Vidare in i huset så ligger husets vardagsrum med fönster mot sjön och trädgården. I vardagsrummet och centralt placerat finns en bra braskamin som ger härlig värme när det blir lite svalare.

Köket är rymligt med all maskinell utrustning och erbjuder en bra matplats för hela familjen. Härifrån når man det stora uterummet och det är här man tillbringar den mesta tiden under den varma delen av året om man inte är vid poolen och terrasserna intill denna. En härlig plats och som kan öppnas upp mot altanen.

På bottenvåningen finns dessutom husets tvättstuga och ett sovrum. En trappa upp ligger det två bra sovrum och mellan dem ett trevligt allrum/TV-rum.

Västernäs är en underbar plats i vacker Roslagsnatur. Turer ut med egen båt på fjärdarna för fiske och bad är mycket tilltalande. Den vackraste av skärgårdar ligger här ute och utflyktsmålen är många. I närheten finns all tänkbar service.

Välkomna till Västernäs!

Vallmarvägen 11 - Herräng - Västernäs
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram