Norrtälje - Granö - sjötomt | Sjönära
Bilplats och båtplats i Gärdsnäs ingår

Bilplats och båtplats i Gärdsnäs ingår

Inte långt till Högmarsö krog

Inte långt till Högmarsö krog

Underbar utsikt genom stora panoramafönster

Underbar utsikt genom stora panoramafönster

Balkong med utgång från sällskapsrum

Balkong med utgång från sällskapsrum

entréplan och gott om sovplatser på loftet

entréplan och gott om sovplatser på loftet

Dusch och talett samt tvättpelare

Dusch och talett samt tvättpelare

Loft med gott om sovplatser

Loft med gott om sovplatser

Bastu vid bryggan

Bastu vid bryggan

Rymligt gästhus

Rymligt gästhus

Sovrum i gästhuset

Sovrum i gästhuset

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Sommaraffär på Högmarsö

Sommaraffär på Högmarsö

Sjömack

Sjömack

Norrtälje – Granö – sjötomt

5 500 000 kr

Norrtälje – Granö – sjötomt

Underbar komplett sjötomt med modernt hus, gästhus och rejäl brygga med segeldjup. Allt i fint skick. Nära bil- och båtplats i Gärdsnäs.
Mäklare Camilla Eklund Camilla Eklund
070-887 98 70
Granö 24 - Granö - sjötomt
0 min
Nås med båt
117 m²
5878 m²
Visning 2 / 7 söndag
Ring för anmälan och plats i båt

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan med loft

Byggår

1955/1989

Antal rum

5, varav 4 sovrum

Grund

Källare/krypgrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Egen borrad brunn, godkänt wc och BDT-avlopp till 3-kammarbrunn (1989).

Uppvärmning

Direktverkande el, öppen spis

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 213 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 5 stycken med totalsumma: 1 550 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Gärdsnäs GA:5, Norrtälje Mörtsunda GA:1

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1948-09-23)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till denna underbara och kompletta sjötomt med byggnader och bryggdäck i utmärkt skick. Lägg till tryggt vid det väl tilltagna bryggdäcket där även segelbåten får plats. Utsikten över båtarna som trafikerar Furusundsleden på betryggande avstånd är makalöst vacker.

Huvudbyggnaden, ursprungligen från 1955 har byggts om runt 1990 och renoverats fullständigt de senaste åren. Entré finns både från altandäck i norr till hallen samt från västsidans uteplats till sällskapsrummet med öppen planlösning till kök och med utgång till rymlig balkong med underbar sjökontakt. Arbetsköket är väl tilltaget med bardel samt moderna maskiner. Centrerat i rummet finns den mysiga öppna spisen att njuta framför vid kalla höst och vårkvällar. Här finns plats för både väl tilltaget matbord och soffgrupp.

Tre rymliga sovrum finns på entréplanet, samtliga med sjöutsikt. Duschrummet renoverades 2005 och är kaklat och har gott om förvaring, tvättmaskin, torktumlare samt separat WC-rum.
Vinden är inredd med sovloft som ger extra plats för gäster eller ungdomar.
Under huset finns källare med förvaring samt vedförråd.
Från hallen kommer man ut på en uteplats som leder vidare till gästhuset om ca 30 m² med eget hushåll, pentry och sällskapsrum samt sovrum med plats för dubbelsäng. Gästhuset byggdes 1999.

Med bästa platsen direkt vid bryggan ligger den vedeldade bastun kombinerad med sjöbod för alla båtens och trädgårdens prylar. Här finns också en extra frys.
Bebyggelsen är samlad och man rör sig lätt mellan husen och till bryggan via väl tilltagna trädäck och trappor.
Med fastigheten följer bil- och båtplats vid Gärdsnäs, en smidig resa på ca 10 minuter ut till Granö.

Fastigheten ligger inom detaljplanerat område och omfattas därför inte av strandskydd. På varje tomt får man bygga huvudbyggnad om max 160 m² samt komplementbyggnad om max 40 m². Utöver detta finns möjlighet att uppföra sk Attefallshus, dels 15 m² tillbyggnad av huvudbyggnad och dels fristående 25 m² hus som även kan byggas på prickmark.

Granö består av ca 25 bebyggda fastigheter samt en stor del obebyggd mark och ön är belägen på Yxlans västra sida, strax öster om Hemmarö och söder om Högmarsö där det finns populär skärgårdskrog, sjömack och sommaraffär. På nära avstånd finns också Furusund med allehanda aktiviteter, restauranger, handelsträdgård, mack mm.

Välkomna på visning!

Granö 24 - Granö - sjötomt
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram