Norrtälje - Gärdsnäs-Dyvassö | Sjönära
Utsikt i söder

Utsikt i söder

Från bryggan mot tomten

Från bryggan mot tomten

Flygbild från söder

Flygbild från söder

Stora huset

Stora huset

Vy från huset

Vy från huset

Bryggan

Bryggan

Bryggdäck

Bryggdäck

Entrésidan

Entrésidan

Vardagsrummet

Vardagsrummet

Kakelugn

Kakelugn

Detalj

Detalj

Utsikt

Utsikt

Matsal

Matsal

Hall mot sjön

Hall mot sjön

Köket

Köket

Matplats

Matplats

Uterum

Uterum

Kamin förlänger säsongen

Kamin förlänger säsongen

Hall och trappa upp

Hall och trappa upp

Badrum under trappan

Badrum under trappan

Allrum uppe

Allrum uppe

Braskamin

Braskamin

Utsikt

Utsikt

Detalj

Detalj

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Övre hall

Övre hall

Sovrum

Sovrum

Wc och tvättmaskin

Wc och tvättmaskin

Gäststuga vid vattnet

Gäststuga vid vattnet

Gästhus/förråd

Gästhus/förråd

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Gärdsnäs-Dyvassö

7 750 000 kr

Norrtälje – Gärdsnäs-Dyvassö

Mäklare Johan Vogel Johan Vogel
070-753 48 11
Persmarsvägen 20 - Gärdsnäs-Dyvassö
0 min
Med bilväg
101 m²
3358 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggår

1916

Antal rum

6, varav 3 sovrum

Grund

Krypgrund/torpargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Takpannor

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, borrad brunn, enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration.

Uppvärmning

Direktverkande el, eldstäder

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 404 000 kr (fastställt avs år 2015)

Pantbrev

Totalt 9 stycken med totalsumma: 1 260 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Mörtsunda GA:1

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

På bekvämt avstånd till både Norrtälje och Stockholm finner vi detta sjöläge om 3 358 m² i rakt söderläge. Här finns möjlighet att njuta av den fridfulla utsikten över viken under årets alla delar. Med båt vid bryggan så öppnar hela skärgården upp sig. Fastigheten ligger i lugna omgivningar och det finns gott om orörda strövområden, med den egna båten tar det ca 20 minuter till Furusund varefter de stora vattnen tar vid.

Tomten sluttar ner mot vattnet i söder och här ligger bryggan och en längre kaj där man har gott om plats för båtar. Emellan dessa finns möjlighet att ordna en barnvänlig strand och intill finns en gäststuga som skulle kunna göras om till bastu för de intresserade. Gräsytorna vid vattnet är plana. Bakom gäststugan finns en större byggnad med en boendedel under renovering i framkant samt ett större förrådsutrymme i bakkant.

En bit upp på tomten, intill infarten, ligger det stora huset på en platå som ger fin vy över tomten och ner mot vattnet. Huset byggdes enligt uppgift ursprungligen 1916 men har sedan dess byggts om och till. Från entrén mot vägen når man hallen och kommer vidare rakt fram till vardagsrummet. Här finns en bevarad kakelugn och intill detta rum ligger matsalen, även det med kakelugn. Intill hallen ligger köket och under trappan upp finns ett badrum med dusch och wc.

Via vardagsrummet finns en mindre hall mot sjön från vilken man når en altan som förbinder huset med ett tillbyggt uterum mot sydväst. I detta intas gärna både luncher och middagar och för att förlänga säsongen finns en braskamin som ger både värme och känsla. Platsen framför huset är plan och här placerar man gärna utemöbler och att bygga ett altandäck kanske är en bra idé.

En trappa upp finner vi tre sovrum, ett allrum med utsikt mot vattnet med braskamin och en hall. På detta plan finns även en toalett med tvättmaskin.

Huset har av nuvarande ägare nyttjats som fritidshus men fungerar bra även vintertid. Vill man bo här hela året går det utmärkt, dock kanske man vill uppdatera huset i vissa delar.

Huset försörjs med vatten från en egen brunn och avloppet är godkänt.

Med båten finns mycket att uppleva; till Furusund kommer man på ca 20 minuter och i omgivande skärgård finns mycket att göra och upptäcka. Skärgårdskrogar på t ex Högmarsö och Blidö, Ängsö nationalpark och Siaröfortet. Den karga ytterskärgården ligger bara en kort båtresa österut.

Till Stockholm är det ca 65 km och till Norrtälje med dess rika utbud är det knappt 2 mil.

Välkomna på visning!

Persmarsvägen 20 - Gärdsnäs-Dyvassö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram