Norrtälje - Blidö - Björkudden | Sjönära
Utsikt från tomten

Utsikt från tomten

Huset

Huset

Två gästhus

Två gästhus

Tomten

Tomten

Altanen

Altanen

Altanen

Altanen

Kök

Kök

Kök och matplats

Kök och matplats

Hall

Hall

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Duschrum och toalett

Duschrum och toalett

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Stranden

Stranden

Brygga

Brygga

Badklippor

Badklippor

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Blidö – Björkudden

3 100 000 kr

Norrtälje – Blidö – Björkudden

Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Björkudden 265 - Blidö - Björkudden
2 min
Med bilväg
75 m²
2223 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1985

Antal rum

3, varav 2 sovrum

Grund

Plintar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Liggande träpanel

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el, braskamin.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 368 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

9 500 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

3 750 kr/år

Sotningsavgift

500 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

1 200 kr/år

Vägavg/snö

1 000 kr/år

Renhållningsavgift

1 382 kr/år

Försäkringskostnader

3 632 kr/år

Total driftkostnad

21 964 kr/år

Pantbrev

Totalt 6 stycken med totalsumma: 490 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Oxhalsö GA:48, Norrtälje Oxhalsö GA:49

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1970-05-25)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Härligt sommarställe på stor plan tomt med gräsmatta för lek och spel. Vacker utsikt mot Svartlögafjärden. Stora huset på ca 75 m² bildar tillsammans med de två gästhusen en väldigt trevlig liten gårdsbild.

I huset finns plats för allt man behöver för ett bekvämt och väl fungerande liv i en av de vackraste skärgårdar vi har. I stora huset kommer man in via en centralt placerad hall som sammanknyter alla rummen. Intill hallen ett väl tilltaget vardagsrum med fönster mot sjön och en bra placerad eldstad. Från vardagsrummet har man direkt access till den stora altanen utanför. Huset har två rejält tilltagna sovrum och tillsammans med gästhusen finns plats för 10 personer.

Köket ligger i husets östra del och är även det stort med separat matplats. Köket har också direkt utgång till terrassen utanför och sommartid hänger allt ihop på ett skönt sätt. Intill hallen ligger husets toalett och duschrum. Här finns även en tvättmaskin. För dem som hellre duschar ute finns en utedusch med både varmt och kallt vatten på husets gavel. Perfekt när man kommer tillbaka från den närbelägna stranden. Boulebanan ligger intill.
De två gästhusen erbjuder flera bra sängplatser och vid den större stugan finns en nyinsatt förbränningstoalett. I bakre änden på ena gästhuset finns ett praktiskt förråd för förvaring av alla prylar som följer med ett aktivt sjöliv på vackra Blidö.

Från altanen kan man se ut över havet på Blidös utsida som man når på bara ett par minuters promenad. En av öns vackraste stränder finns här att tillgå. Intill om möjligt ännu underbarare släta klippor för solbad eller en picknick invid havet med Svartlöga skymtande i horisonten.

I det skyddade Södersundet västerut, ca 500 m från fastigheten finns områdets fina båthamn där båtplats ingår. Här kan båten ligga säkert i alla väder. Bryggorna är nya och du parkerar bekvämt mellan Y-bommarna.
Genom Södersundet tar man sig med lätthet ut bland badkobbarna i Svartlögafjärden eller varför inte en kvällstur ner till Möja. Möjligheterna att uppleva skärgården från Blidös utsida är oändliga.

Dagens moderna Blidö har ett flertal restauranger att välja på. Här finns också en av skärgårdens bästa livsmedelsbutiker, med öppet året runt. Skulle olyckan vara framme finns även läkarmottagning.

Till Blidö tar man sig enkelt med bil, båt och buss. Med bil från centrala Stockholm via den vackra ”sju strömmars väg” från Penningby nås färjan i Furusund på en dryg timme. Waxholmsbolaget trafikerar dagligen ön med ett flertal turer. SL kör kontinuerligt hela dagen buss in till Norrtälje. Så det finns goda möjligheter för att pendla in till fastlandet under hela året.

Välkomna till Blidö – ön i solen

Björkudden 265 - Blidö - Björkudden
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram