Norrtälje - Björkö - Stärbsnäs | Sjönära
Huset från söder

Huset från söder

Stranden

Stranden

Altanen

Altanen

Altan

Altan

Altanen

Altanen

Strand

Strand

Från loftet

Från loftet

Från hall mot vardagsrum

Från hall mot vardagsrum

Vardagsrum och kök

Vardagsrum och kök

Entré

Entré

Hall

Hall

Förråd

Förråd

Dusch och toalett

Dusch och toalett

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Kök

Kök

Kök

Kök

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum från altanen

Vardagsrum från altanen

Vardagsrum

Vardagsrum

Braskamin

Braskamin

Trappa till loft

Trappa till loft

Loft

Loft

Loft

Loft

Gästhus

Gästhus

Stärbsnäs brygga

Stärbsnäs brygga

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Björkö – Stärbsnäs

3 600 000 kr

Norrtälje – Björkö – Stärbsnäs

Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Stärbsnäs 25 - Björkö - Stärbsnäs
2 min
Med bilväg
107 m²
2062 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1-plan med loft

Byggår

2002

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Plintar och grundmur

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Plåt

Fönster

Isolerglasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, avloppsbrunn med infiltration.

Uppvärmning

El - vattenburen golvvärme

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 339 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

13 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

1 800 kr/år

Sotningsavgift

500 kr/år

Vägavg/snö

550 kr/år

Renhållningsavgift

1 800 kr/år

Försäkringskostnader

2 900 kr/år

Total driftkostnad

20 550 kr/år

Pantbrev

Totalt 6 stycken med totalsumma: 2 100 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Kraftledning

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Stärbsnäs GA:1rnrnAvtalsservitut KraftledningrnrnOfficialservitut Avlopp; Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning; Officialservitut Vattentäkt; Officialservitut Väg

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Ett läge nära havet som sannerligen är något utöver det vanliga. Denna charmiga fastighet, ca 110 kvm, ligger på Björkös södra spets med ett underbart läge mot Lidöfjärden i söder och Arholma i öster. Vägen ut hit är den vackrast tänkbara med fint landskap och vatten ständigt närvarande.

Vid Skeppsmyra tar man av mot Stärbsnäs och åker längs vackra grusvägar som kantas av hagmark med betande får. Väl framme vid huset slås man genast av den fina placeringen på huset och att det passar så väl in i omgivningen. Huset är byggt av nuvarande ägare 2002 och är även ritat av dem. Stor tid och möda lades ner på att bygga ett hus som passar in och samtidigt erbjuder ytor för hela familjen och alla vänner som hälsar på.

Fastigheten ligger på några minuters promenad till vattnet. Promenaden går genom hagmark där får från den närbelägna gården betar. Stranden är en naturlig sandstrand och ligger skyddat i viken. En fantastisk plats för bad och avkoppling.
Huset är omgivet av stora terrasser i sydligt och västligt läge och fungerar sommartid som en förlängning av huset. Det är härute som alla måltider intas eller om man bara vill koppla av i solen.

Entré till huset sker via hallen som anknyter till två sovrum och duschrummet med toalett. Intill hallen finns ett litet förråd med teknikutrymme. Huset värms med elpanna och vattenburen golvvärme. Det två sovrummen ligger intill och är väl tilltagna. Överallt smakfullt inrett och med furutiljor på golvet.

Duschrummet är kaklat och klinker på golvet och utrustat med tvättmaskin. Till höger om hallen sker entré till det storslagna vardagsrummet som har en öppen planlösning till köket. Stora fönster mot sjön och att rummet är öppet upp till nock gör att rummet är ljust och luftigt och känslan av rymd är påtaglig. Här finns plats för både matgrupp och vardagsrumsmöbler, personligt inrett med massor av känsla och en fantastisk yta för umgänge. En vacker kamin värmer skönt när det blir lite svalare. Från vardagsrummet har man direkt utgång till de stora terrasserna utanför. I vardagsrummet är också den vackra spiraltrappan upp till det stora loftet som erbjuder yta för både säng och TV-hörna.

Köket är välutrustat med allt man behöver för bekvämt semesterliv såsom diskmaskin, gasspis och stora arbetsytor.

Den fina tomten på 2 062 kvm är en underbar trädgårdstomt med fantastisk blommäng i kombination med fruktträd och gräsmattor. Oändliga platser för avkoppling och lek. På tomtens nordöstra hörn ligger det fina gästhuset inrett med samma fina känsla som stora huset. Här ligger furutiljor på golvet och väggarna är klädda med råspont. Utanför gästhuset en liten fin terrass.

Under stora huset i källaren finns massor av förrådsutrymme för alla prylar som följer med ett aktivt skärgårdsliv och skötsel av trädgården. Fastigheten har egen brunn som delas med grannarna. Avloppet går till en trekammarbrunn med infiltration.

Till Björkö kommer man genom ett levande landskap med vacker natur och många sevärdheter. Björkö ligger norr om Norrtälje som är en stad med ett rikt utbud av aktiviteter och affärer hela året om. Strax innan Älmsta åker man mot Simpnäs. Väl ute på Björkö fortsätter man mot Skeppsmyra och tar sedan av mot Stärbsnäs.

Välkomna ut till Stärbsnäs och ett sjöställe som berör!

Stärbsnäs 25 - Björkö - Stärbsnäs
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram