Norrtälje - Björkö - Rumshamn | Sjönära
Bryggan

Bryggan

Egen strand

Egen strand

Bergstugan

Bergstugan

Strandstugan

Strandstugan

Bergstugan

Bergstugan

Bergstugan

Bergstugan

Stranden

Stranden

Strandstugan

Strandstugan

Strandstugan

Strandstugan

Strandstugan

Strandstugan

Sjöstugan

Sjöstugan

Sjöstugan

Sjöstugan

Garage

Garage

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Gästhus

Bostadshus

Bostadshus

Del av tomt

Del av tomt

Vardagsrum

Vardagsrum

Kök

Kök

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Björkö – Rumshamn

6 500 000 kr

Norrtälje – Björkö – Rumshamn

Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Rumshamnsvägen 126 - Björkö - Rumshamn
0 min
Med bilväg
180 m²
22106 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggår

1944

Antal rum

10, varav 6 sovrum

Grund

Murar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Taktegel och plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el, öppen spis.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 377 000 kr (fastställt avs år 2015)

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Skeppsmyra FS:25

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Långt ut på Björkös sydspets och öns utsida ligger vackra Rumshamn. Byn vetter mot vattnet och Arholma. Byn är småskaligt trevlig och här råder lugn och ro. Vägen hit ut går genom vackert skärgårdslandskap och när man lämnat Skeppsmyra går färden på en liten grusväg ut till Rumshamn. Trivsam bebyggelse på bägge sidor om vägen. Sommarstugor blandas med lite större hus, bryggor och båthus. Den stora fastigheten ligger i byns norra del.

Sjötomten är på drygt 22 000 kvm med lång egen sandstrand. Inne på tomten möts man först av Bergstugan och Strandstugan. Två mysiga mindre hus om 2 respektive tre rum. Från bägge husen har man total kontakt med sjön och den underbara stranden nedanför. Lite längre bort i strandens förlängning ligger den egna bryggan.

Ovanför bryggan sträcker sig tomten i västlig riktning och på denna del av tomten ligger övriga hus. Först den lilla sjöstugan med ett sovrum. Strax intill Sjöstugan ligger fastighetens garage. Lite längre upp på tomten ligger ytterligare ett gästhus med vardagsrum med utgång till en liten altan mot vattnet. Här finns även ett enklare kök och ett sovrum och en mindre kammare med våningssäng.

Uppe på en höjd lite längre upp på tomten ligger sista boningshuset och det som varit huvudbyggnad på den stora fastigheten. Huset är på 4 rum och kök. Från hallen har man köket direkt till höger och i hallens förlängning vardagsrummet med plats för både matgrupp och vardagsrumsmöbler. Centralt i rummet en öppen spis. Från vardagsrummet kommer man ut på en altan vänd mot sjön.Tre sovrum varav ett lite större med utsikt mot vattnet.
Sammanfattningsvis ett fantastiskt sjöställe med stora möjligheter men med renoveringsbehov på vissa av byggnaderna.

Här lever man med närhet till skärgården men med bekvämligheten att ha bilväg till fastigheten. Det här är en rofylld del av skärgården med närhet till massor av utflyktsmål.

Till Björkö kommer man genom ett levande landskap med vacker natur och många sevärdheter. Björkö ligger norr om Norrtälje som är en stad med ett rikt utbud av aktiviteter och affärer hela året om. Sommartid finns ett flertal skärgårdskrogar att göra utflykter till bl a Lidö och Fejan.
Strax innan Älmsta åker man mot Simpnäs. Väl ute på Björkö och i Skeppsmyra tar man av Rumshamnsvägen och den ringlande resan mot sjötomten och den fina sjötomten.

Varmt välkomna till Rumshamn!

Rumshamnsvägen 126 - Björkö - Rumshamn
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram