Norrtälje - Björknäs | Sjönära
Välkommen till Björknäs!

Välkommen till Björknäs!

Trivsam veranda med morgonsol

Trivsam veranda med morgonsol

Möjlighet till båtplats via föreningen (Viss kö kan förekomma)

Möjlighet till båtplats via föreningen (Viss kö kan förekomma)

Badstrand

Badstrand

Stort altandäck

Stort altandäck

Välkommen in

Välkommen in

Ljust sällskapsrum med eldstad

Ljust sällskapsrum med eldstad

Öppen spis med insats

Öppen spis med insats

Inre hall

Inre hall

Sovrum

Sovrum

Kaklat duschrum

Kaklat duschrum

Kök med utgång till altan

Kök med utgång till altan

Del av kök (Tidigare sovrum)

Del av kök (Tidigare sovrum)

Gäststuga från 2010

Gäststuga från 2010

Utedass med separett från 2009

Utedass med separett från 2009

Förrådsbod, vedbod samt förrådsbyggnad

Förrådsbod, vedbod samt förrådsbyggnad

Förrådsbyggnad från 2011

Förrådsbyggnad från 2011

Redskapsbod från 2010

Redskapsbod från 2010

Växthus om 10 kvm

Växthus om 10 kvm

Natur- och trädgårdstomt

Natur- och trädgårdstomt

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Norrtälje – Björknäs

1 475 000 kr

Norrtälje – Björknäs

Fräscht vinterisolerat hus i Björknäs med ogenerat läge. Jättealtan på ca 140 kvm med sol hela dagen. Fin vinterbonad gäststuga från 2010. Endast 5 minuter att gå till liten sandstrand, där även möjlighet till båtplats finns.
Mäklare Hanna Thorén Hanna Thorén
073-021 70 72
Halavägen 1 - Björknäs
5 min
Med bilväg
41 m²
2271 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggår

1961

Antal rum

3, varav 1 sovrum

Grund

Torpargrund

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Liggande träpanel (målad 2011)

Takbeklädnad

Plåt (ca 2001)

Fönster

2-glasfönster/3-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Kommunalt/enskilt sommarvatten, BDT till stenkista.

Uppvärmning

Direktverkande el samt eldstad

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

626 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

10 500 kr/år

Sotningsavgift

350 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

1 700 kr/år

Vägavg/snö

700 kr/år

Renhållningsavgift

1 047 kr/år

Försäkringskostnader

2 000 kr/år

Total driftkostnad

16 297 kr/år

Pantbrev

Totalt 5 stycken med totalsumma: 787 000 kr

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Frötuna-Björknäs GA:4, Norrtälje Frötuna-Björknäs GA:9

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1961-09-25)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Öster om Norrtälje på väg mot Kapellskär hittar du Björknäs. Från E18 viker man av vid Vreta handel och fortsätter mot Björknäs. Här bor du bekvämt med motorväg nästan hela vägen fram samtidigt som du bor med vår fantastiska skärgård inpå knuten. Björknäs är ett trivsamt område i fin miljö med närhet till både inner- och ytterskärgården.

Till Norrtäljes trevliga utbud av restauranger och affärer är det ca 15 minuters bilresa. Till Vreta handel är det ca 5 km.

Fastigheten ligger i ett trevligt fritidshusområde med ogenerat läge som gränsar till allmänning. På fastigheten finns idag en huvudbyggnad, gäststuga, redskapsbod samt förrådsbyggnad. Tomten om 2 271 kvm är en stor natur- och trädgårdstomt.

Huvudbyggnaden om 41 kvm är vinterisolerad. Byggd 1961. Entré sker in till husets sällskapsrum som tar en vidare till en inre hall med två garderober. Här finns plats för avhängning. Sällskapsrummet är ljust med fönster i tre väderstreck. Här finns en värmande öppen spis med insats. Denna skapar en härlig känsla under årets kallare dagar. Från hallen kommer man till sovrummet. Vidare kommer man till det helkaklade duschrummet med golvvärme som är från 2011. I duschrummet finns ett mindre tvättställ med kommod. Från hallen in till höger finns husets kök. Köket är fräscht och här har man allt man kan behöva på liten yta. Härifrån kommer man till en jättealtan om 140 kvm med ogenerat läge och sol hela dagen. Innanför köket finns ett sovrum som man gjort om till kök för att få mer arbetsytor. För den som önskar ytterligare ett sovrum så kan detta enkelt återställas.

Gäststugan är ca 15 kvm, vinterisolerad och byggd 2010. Här är det högt i tak vilket ger känslan av rymd.

Förrådsbyggnaden är från 2011. Vatten är indraget och här finns även avlopp till tvättmaskin om så önskas. Denna byggnad är 2 m bredd invändigt och isolerad och kan istället användas som liten gäststuga.

Möjlighet till båtplats via föreningen (viss kö kan förekomma) i Björknäsfjärden som ligger endast 5 minuter från fastigheten. Här finns även ett litet bad med sandstrand. Från Björknäsfjärden har man direkt access till Norrtäljeviken.

Fastigheten har genomgått förändringar:
2009 Torpargrunden inplastas, huvudbyggnadens tak och väggar tilläggsisoleras, huvudbyggnaden omdräneras på tre sidor, utedass och separett, altan byggs (2009/2010).

2010 Elen genomgången och el centralen byts, redskapsbod och gästhus uppförs.

2011 Förrådsbyggnaden uppförs.

2013 Ny varmvattenberedare

Varmt välkomna till Björknäs!

Halavägen 1 - Björknäs
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram