Norrtälje - Bergshamra - Enviken | Sjönära
Huvudbyggnaden

Huvudbyggnaden

Bryggan

Bryggan

Huvudbyggnad

Huvudbyggnad

Gården

Gården

Glasveranda

Glasveranda

Bryggan

Bryggan

Stall och gästhus

Stall och gästhus

Bryggan

Bryggan

Stall

Stall

Magasinet/gästhus

Magasinet/gästhus

Entréhall

Entréhall

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Kök

Kök

Vedspis

Vedspis

Sovrum bottenvåning

Sovrum bottenvåning

Trappahall övre plan

Trappahall övre plan

Sovrum övre plan

Sovrum övre plan

Sovrum övre plan

Sovrum övre plan

Kök övre plan

Kök övre plan

Toalett övre plan

Toalett övre plan

Badrum

Badrum

Kök/vardagsrum gästhus

Kök/vardagsrum gästhus

Sovrum gästhus

Sovrum gästhus

Dusch gästhus

Dusch gästhus

Friggebod

Friggebod

Garage

Garage

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Planritning

Planritning

Planritning

Planritning

Planritning

Planritning

Norrtälje – Bergshamra – Enviken

4 750 000 kr

Norrtälje – Bergshamra – Enviken

Mäklare Mats Öhlin Mats Öhlin
070-877 27 00
Skinnsäcksvägen 55 - Bergshamra - Enviken
1 min
Med bilväg
127 m²
25200 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Norrtälje

Byggnadstyp

1 ½ plan med delvis källare

Byggår

1909

Antal rum

4, varav 3 sovrum

Grund

Murar

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Taktegel

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Direktverkande el, vedspis och kakelugn

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

1 706 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

16 500 kr/år

Sotningsavgift

1 000 kr/år

Vägavg/snö

800 kr/år

Renhållningsavgift

2 037 kr/år

Försäkringskostnader

7 366 kr/år

Total driftkostnad

27 703 kr/år

Pantbrev

Totalt 4 stycken med totalsumma: 292 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Båtplats Mm, Avtalsservitut Båtplats Mm

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje Länna-Vik GA:2rnrnAvtalsservitut Båtplats Mm(2 st); Officialservitut Avlopp; Officialservitut Väg

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Välkomna till vackra Enviken i Bergshamra och detta gamla hemman med charmigt bostadshus och ett flertal byggnader. Sjöläge och ett ställe för den sjö- och båtintresserade familjen. Ett sjönära livsstilsboende för deltid eller permanent. Enkelt att ta sig ut i skärgården via Bergshamraviken, Slängsbodaströmmen och Stäkethålet. Sedan tar den vackraste av skärgårdar vid.

Den gamla gården strax ovanför vattnet består av ett charmigt bostadshus, vacker gammal magasinsbyggnad men som på senaste åren har använts som gästhus. Intill detta att mindre stall och tillhörande förråd. Allt vackert samlat i fin gårdsbild. Nedanför gården mot sjön ligger ett garage och intill en friggebod som fungerar som ett gästhus.

Nere vid sjön på kort promenadavstånd har man den stora bryggan och massor av utrymme för förvaring och förtöjning av båtar. Nuvarande ägare har bedrivit verksamhet här med båtplatsuthyrning och sjöentreprenader.
Gården ligger vackert på en sluttning mot sjön och till gården hör ca 2,5 hektar mark som är utmärkt hagmark för den som vill ha lite djur. Hela tiden har man vattnet i blickfånget. Tomten ligger till största delen mot vattnet och är vackert planerad med gräsmattor och fruktträdgård. Här finns plats för lek och umgänge.

Bostadshuset som är på ca 127 kvm ligger fint på en liten höjd. Entré sker via en glasveranda som erbjuder lite lä när det blåser från sjön. Det är här man intar måltiderna och umgås på sommarkvällarna. Från den möblerbara entréhallen på bottenvåningen når man kök och vardagsrum. Intill hallen ligger också ett badrum med toalett. Sammantaget har huset 4 rum och kök. Vardagsrummet ligger med utsikt mot sjön och mittemot detta husets kök med plats för matgrupp och fungerande vedspis. Intill köket ett sovrum med en underbart vacker kakelugn som nyligen har renoverats.

På övre plan finns två rum varav det ena är inrett som kök men som med enkla medel kan få annan användning. Här finns även en toalett.
Under halva huset är det källare som består av tvättstuga, dusch och bastu samt garage med infart från husets gavel.

Huset har helt nyligen fått delvis nytt yttertak och skorstenen har renoverats liksom husets eldstäder.
Magasinet, som idag används som gästhus, är i två plan med ett stort kök på bottenvåningen och ett sovrum på andra planet. Vid entrén ligger ett duschrum.

Miljön är charmig och lite typisk för en mindre gård i Roslagen. Här finns massor av utvecklingsmöjligheter och det är bara fantasin som sätter gränser. Kanske mindre djurhållning eller utveckla marken vid sjön och den stora bryggan. Det stora huset värms med luftvärmepump och husets eldstäder.

Miljön är sjönära lantlig. Här ligger en av de vackraste skärgårdarna i kombination med praktisk närhet till Norrtälje som är närmaste stad med alla bekvämligheter och rikt restaurangliv. Avståndet till Stockholm är under timman och 15 minuter till Norrtälje. Markerna är vackra och öppna runt om för motion och bär/svampplockning.

Varmt välkomna till Enviken!

Skinnsäcksvägen 55 - Bergshamra - Enviken
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram