Nacka - Gåsö - Långholmen | Sjönära

Nacka – Gåsö – Långholmen

8 950 000 kr

Nacka – Gåsö – Långholmen

Ett alldeles fantastiskt läge vid Långholmen utanför Älgö och Saltsjöbaden. Byggnationen är av högsta standard och här finns en vacker strandlinje bestående av sand och kala klippor samt en rejäl brygganläggning. Fastigheten består av en huvudbyggnad, sjöbod, tre gästhus och bastu med relaxdel. Hela fastigheten omfattar 11 000 m², varav 3 500 m² land. rn
Mäklare Theo Dietz Theo Dietz
070-744 44 43
Långholmen - Gåsö - Långholmen
0 min
Nås med båt
65 m²
3521 m²
Visning 21 / 10 lördag
Vänligen ring eller maila

Kommun

Nacka

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1960

Antal rum

3, varav 2 sovrum

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Tegeltak benders contura

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Direkt el, luftvärmepump, braskamin

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

4 096 000 kr (fastställt avs år 2015)

Uppvärmingskostnad

5 000 kr/år

Sotningsavgift

800 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

200 kr/år

Vägavg/snö

300 kr/år

Renhållningsavgift

500 kr/år

Försäkringskostnader

4 000 kr/år

Total driftkostnad

10 800 kr/år

Pantbrev

Totalt 4 stycken med totalsumma: 2 000 000 kr

Servitut

Nyttjanderätt Område Mm

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Nacka Älgö GA:3rnrnOfficialservitut Väg

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

Ett alldeles fantastiskt läge vid Långholmen utanför Älgö och Saltsjöbaden. Byggnationen är av högsta standard och här finns en vacker strandlinje bestående av sand och kala klippor samt en rejäl brygganläggning med rejäl stenkista med 60 ton sten, byggd av Sjöliv. Fastigheten består av en huvudbyggnad, sjöbod, tre gästhus och bastu med relaxdel. Hela fastigheten omfattar 12 000 m², varav 3 500 m² land.

Huvudbyggnaden ligger med ett högt och utmärkt läge på de vackra klipphällarna och är helt nyrenoverat sedan 2014. Här finns en stor altan där man njuter av solen och den vackra fjärden med båtar som passerar förbi. Altanen har en pergola och är perfekt för ett framtida utekök. Varm- och kallvatten är redan framdraget.

Vart man än vänder sig i huset så är det ett tydligt fokus på vattnet från varje rum. Invändigt finns välkomnande hall, ett stort trivsamt sällskapsrum med öppen spis och stora glaspartier som man kan öppna upp helt ut mot havet. Från sällskapsrummet nås köket som har utgång till altan och utrustat med kyl/frys, spis och diskmaskin. Huset har två sovrum med plats för dubbelsäng och vid hallen finns badrummet med dusch, tvätt och förbränningstoalett.

Nordöst om huvudbyggnaden ligger med anknytning via altanen ett gästhus på ca 15 kvm med stora glaspartier mot vattnet. Här finns plats för en mindre soffgrupp samt en dubbelsäng för vänner på besök.

Bakom huvudbyggnaden och den nya altanen finns en plan gräsmatta för lek och spring.

Det finns en tydlig röd tråd genom hela fastigheten och bebyggelsen smälter in i omgivningen på ett smakfullt sätt.

Nere vid den gedigna brygganläggningen är det segelbåtsdjup och gott om plats för 3-4 större båtar. Bryggan har landström framdraget och smakfull belysning. Det finns även två bojar där man enkelt kan förtöja in mot bryggan.

På bryggan finns sjöboden om ca 10 kvm är som gjort för trevliga middagar eller skönt brygghäng.

Mellan brygganläggningen och bastun finns en liten sandstrand perfekt för alla barn att leka och bada från, här kan man även lätt dra upp kajakerna efter en dags paddling. Bastuhuset intill stranden har även ett rum med plats för omklädnad eller kanske en extra gästsäng.

Strandlinjen består av fina klippor och sandstrand och bredvid bastun finns en nybyggd bod förberedd som gästbod eller förvaring om så önskas med två stora dörrar ut mot vattnet. Uppe vid flaggstången i närheten av altanen ligger ett mindre gästhus med vacker utsikt mot fjärden.

Här finns plats för den stora familjen och alla sociala event med närheten till fastlandet.

Nuvarande ägare har båtplats på Älgö, men det går även att få plats i Hotellviken/Saltsjöbaden.

Fastigheten Gåsö 7:19 är unik i sitt slag med slående vacker natur samt lättskött tomt. Det natursköna läget erbjuder verkligen ett sommarparadis att ladda batterierna på. Välkommen till Långholmsudd på Långholmen!

Långholmen - Gåsö - Långholmen
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram