Haninge - Ornö - Söderviken | Sjönära
Södervikens brygga

Södervikens brygga

Områdesbild

Områdesbild

Områdesbild

Områdesbild

Dalarö

Dalarö

Kymmendö

Kymmendö

Haninge – Ornö – Söderviken

6 450 000 kr

Haninge – Ornö – Söderviken

Välkommen till Söderviken på norra Ornö och en ljuvlig sjötomt med sjöutsikt från avskild och insynsskyddad tomt. Med ett trevligt västerläge blickar man rakt ut över Söderviken och dess solnedgångar. Lämna den stressiga vardagen och känn lugnet infinna sig. Långt ut, på södra skärgårdens största ö, bränner solen bort alla moln och lyser upp tomten från tidig morgon till sen kväll.
Mäklare Theo Dietz Theo Dietz
070-744 44 43
Ornö Söderviken 114 - Ornö - Söderviken
0 min
Nås med båt
86 m²
3843 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Haninge

Byggnadstyp

1-plan

Byggår

1969 tillbyggt år 1977

Antal rum

5, varav 3 sovrum

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Takpannor

Fönster

2 och 3 glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Borrad brunn, BDT-avlopp.

Uppvärmning

Direkt el, luftvärmepump, braskamin

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

3 798 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

7 000 kr/år

Sotningsavgift

150 kr/år

Kostnad för vägsamfällighet

900 kr/år

Försäkringskostnader

3 818 kr/år

Total driftkostnad

12 500 kr/år

Pantbrev

Totalt 4 stycken med totalsumma: 3 000 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1954-05-28)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

På tomten finns ett charmigt hus med altan i rätt väderstäck. Gästhus, stor brygganläggning med bastu och relaxdel. Bredvid bryggan finns även en ramp för till exempel vattenskoter.

Vid ankomst med båt förtöjer man längs med den egna bryggan. Djupet vid bryggan gör det möjligt att förtöja segelbåt eller djupgående motorbåtar. Vid bryggan lever man ett aktivt skärgårdsliv och njuter av utsikten och det klara vattnet. Kanske vill man pröva fiskelyckan, här fångas både abborre, gädda och en och annan öring som simmat ”vilse” i viken.

Huset omges mot sjösidan av en stor altan. Perfekt för grillen, solstolarna och för att duka upp det stora middagsbordet i goda vänners lag.

Huvudbyggnadens sällskapsrum har ljuvlig sjökontakt tack vare de stora fönsterpartierna. Här njuter man av den härliga utsikten och alla båtar som är på väg in eller ut ur söderviken.
Köket erbjuder all maskinell utrustning med kyl, frys, diskmaskin, spis och här lagar man mat med stor närvaro och vacker utsikt. Huset har stora glasdörrar ut mot väster från både kök och sällskapsrum. Här finns tre sovrum, två mindre med plats för två sängar i varje samt ett större i södra delen av huset med plats för dubbelsäng. Vid entrén finns badrum med tvätt, dusch, handfat och toalett av modell Separett.

Lättskött tomt om hela 3 843 m² och huvudbyggnaden som mäter ca 86m² ligger i ett högt och soligt läge.

Strax intill huvudbyggnaden finns gästhuset på ca 10 m² med plats för två våningssängar.

Den höga tomten är planlagd och möjlighet finns att enligt planen uppföra en huvudbyggnad på 110 m² och en komplementbyggnad på 40 m². Möjlighet finns alltså att utveckla den idag helt funktionella bebyggelsen om så önskas.

Till Söderviken kommer man året runt. Med egen båt eller Waxholmsbåt från Dalarö och Saltsjöbaden och även från Stockholm/Strömkajen sommartid. Vid ankomst med Waxholmsbåt till Söderviken når man tomten efter en kort promenad från ångbåtsbryggan. Tänk att kunna ta båten ut från city på fredagen, äta middag på väg ut och sen hem igen på söndagen, det är livskvalitet!

Söderviken är idag helt bilfri och ligger avskilt från Ornös vägnät. Den gemensamma tomtägarföreningen arrangerar midsommarfirande och kräftskiva.

Söderviken ligger strax efter Kymmendösund och på Kymmendö, som bara ligger 0,5 distans bort, finns båtmack, restaurang och livs. På roddavstånd med en lugn och skyddad färd kan man inhandla dagsfärskt bröd från Vetekatten till morgonkaffet.

Här finns mycket att göra, ta en promenad till Hässelmara gård för att inhandla nyvärpta ägg eller ta den egna båten till Fjärdlång, Utö, Huvudskär eller Kyrkviken på Ornö med ytterligare en skärgårdskrog. Några av öarna når man även med Waxholmsbåt. Ornö är södra skärgårdens största ö med bra bär- och svampskogar, badsjöar, vandringsleder, naturreservat, rikt djurliv, vacker flora och bra fiskevatten.

Varmt välkommen på visning till Söderviken.

Ornö Söderviken 114 - Ornö - Söderviken
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram