Haninge - Dalarö | Sjönära
Badet inom tomtägarföreningen

Badet inom tomtägarföreningen

Trädgårdstomt med odligsland

Trädgårdstomt med odligsland

Planritning entréplan (ej skalenlig)

Planritning entréplan (ej skalenlig)

Planritning övre plan (ej skalenlig

Planritning övre plan (ej skalenlig

Kanalen

Kanalen

Småbåtshamn tomtägarföreningens

Småbåtshamn tomtägarföreningens

Schweizerbadet

Schweizerbadet

Båtplatsmöjlighet på ett flertal platser

Båtplatsmöjlighet på ett flertal platser

Dalarö

Dalarö

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Haninge – Dalarö

4 950 000 kr

Haninge – Dalarö

Välkomna till det genuina skärgårdssamhället Dalarö och ett av Dalarös mest historiska hus. Här är det verkligen nära till allt, både för den som uppskattar lugn och ro eller gillar aktiviteter, och samtidigt vill ha tillgång till bekvämligheter och service. Här lever man ett aktivt skärgårdsliv i ett levande skärgårdssamhälle med det mesta du kan önska runt knuten. Bra access till och från stan med både bil och buss. Från fastigheten är det gångavstånd till närliggande sandstränder, båtplats, buss, löparspår med utegym, tennisbanor och givetvis affärer, caféer och restauranger. Huset har anor från tidigt 1800-tal och håller massor av charm som tillsammans med den vackra trädgårdstomten med sjöutsikt ger en riktigt härlig idyll. Husets totalt 120 kvadratmetrar över två plan ger fem rum och kök.
Mäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
070-755 14 08
Kanalvägen 4 - Dalarö
2 min
Med bilväg
105 m²
1288 m²
Visning 22 / 8 tisdag 18:30 - 19:00

Kommun

Haninge

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggår

1809

Antal rum

5, varav 3 sovrum

Grund

Torpargrund

Bjälklag

Betong

Stomme

Trä

Fasad

Kalksandsten

Takbeklädnad

Takpannor

Fönster

1 och 2 glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Kökspanna med vattenburna elelemen, vedspis och luftvärmepumpar.

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 354 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

20 000 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

4 600 kr/år

Sotningsavgift

1 600 kr/år

Försäkringskostnader

8 400 kr/år

Total driftkostnad

34 600 kr/år

Kostnadskommentar

I kostnad för hushållsström ingår uppvärmningskostnad.

Pantbrev

Totalt 6 stycken med totalsumma: 2 998 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Kraftledning, Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Avtalsservitut Kraftledning; Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld

Planbestämmelser

Detaljplan (1995-03-02)

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

En grusad uppfart leder in till den idylliska trädgårdstomten om 1 288 m² där frukt- och lövträd blommar växelvis med bl.a Rosor, Syrener och Magnolia. Öppna gräsytor med utrymme för barnens spring och lek sluttar mjukt ner mot infarten där även ett land med odlingsmöjligheter finns.

Villan på totalt ca 120 m² golvyta har ett härligt solläge på tomtens högsta punkt med Vadviken i öster och Dalarökanalen strax söder om tomten. Huset sägs ha begynnelse från år 1809 och här samsas bevarade tidstypiska detaljer väl med modern funktionell inredning. Huset håller bra skick och har under åren underhållits och varsamt renoverats med öm hand.
Entré genom husets nordvända gavel in till farstu med klinker och golvvärme. Här finns plats för avhängning och idealiskt utrymme för tvättmaskin och torktumlare.

Köket har en genuint lantliga karaktär där modern köksutrustning hittat rätt tillsammans med trägolv, speglade dörrar, pärlspont och en vacker gammal vedspis med murad kåpa. Här finns gott om förvaringsutrymmen bakom skåpsluckor och bra arbetsytor på köksbänkar. Köksbordet har en given plats intill fönstret.

Från köket når man sällskapsrum och sovrum. Stora fönster ger fint ljusinsläpp tillsammans med ljusa kulörer på väggarna. En stor öppen spis finns som ger karaktär (ej i bruk). Från fönstren ser man Saltsjön glittra och från den inre hallen når man verandan med klassiska englasfönster och djupa spröjsar. Här njuter man av sjöutsikten och den härliga atmosfär som verandan ger och pardörrar leder ut till trappan och vidare ut i trädgården.

Från den inre hallen når man ett sovrum med plats för dubbelsäng samt även toalett och dusch. Trappan leder upp till övre plan med två stora sovrum och ett mindre mellanrum inrett med enkelt kök men som kan användas som sovrum eller kontor. På övre plan finns kattvindar möjliga att inreda eller att utnyttja för förvaring.

På tomten finns även en förrådsbyggnad.

Kanalvägen 4 - Dalarö
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram