Flen - Sparreholm | Sjönära
Vida vyer

Vida vyer

Båven med båtplats

Båven med båtplats

Studio - Atelje - Företag

Studio - Atelje - Företag

Studio - Atelje - Företag

Studio - Atelje - Företag

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Terrängkarta

Terrängkarta

Flen – Sparreholm

6 985 000 kr

Flen – Sparreholm

Välkomna till Sörmland - Sparreholm och Övre Aspgårdens underbart lantliga idyll. Ett soligt toppläge på höjd med vida vyer och långsträckt utsikt över öppna ängar ner mot sjön Båvens glittrande vatten, ett naturskönt och lugnt område omgivet av vackra ekskogar och hagar med betande hästar. Läget är enskilt och ogenerat men med goda grannar som ramar in tryggheten, och direkt utanför knuten ligger stora strövområden och väntar. Bryggan med båtplats öppnar för utflykter med båt eller kajak i ett sjösystem med skärgårdskaraktär som bjuder på ett rikt fågelliv och ett erkänt bra fiske efter framförallt Abborre och Gös.
Mäklare Timo Lönnqvist Timo Lönnqvist
070-755 14 08
Övre Aspgården 1 - Sparreholm
5 min
Med bilväg
230 m²
4559 m²
Visas efter överenskommelse

Kommun

Flen

Byggnadstyp

2-plan

Byggår

2011

Antal rum

6, varav 3 sovrum

Grund

Betongplatta

Bjälklag

Trä

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Takbeklädnad

Betongpannor

Fönster

Nanobehandlade 3-glas energifönster med gas

Ventilation

Mekanisk, typ FT(X)

Vatten och avlopp

Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme från bergvärmepump

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsvärde

2 930 000 kr (fastställt avs år 2015)

Elkostnad

21 617 kr/år

Kostnad för vatten och avlopp

1 387 kr/år

Renhållningsavgift

1 139 kr/år

Försäkringskostnader

5 842 kr/år

Total driftkostnad

29 985 kr/år

Kostnadskommentar

I kostnad för hushållsström ingår uppvärmning. Av de 21 617 kr för hushållsström innefattas företaget som bedrivs i huset.

Pantbrev

Totalt 1 stycken med totalsumma: 2 700 000 kr

Servitut

Avtalsservitut Brygga; Officialservitut Avlopp; Officialservitut Väg.

Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar

Andel i samfällighet/gemensamhetsanläggning Hall GA:4 (Reningsverk, brunnar och infiltration). Vägsamfällighet är inte registrerad men alla fastigheter i området är anslutna till den och bidrar gemensamt till vägunderhållet.

Det finns inte några bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Budgivningen kan ske på många olika sätt och uppstår ofta spontant när det finns flera spekulanter på ett objekt. I normalfallet är det s.k. öppen budgivning där bud ges till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljare och till övriga spekulanter. Spekulanterna får då möjlighet att bjuda över varandra och alla bud noteras i en budförteckning. Mäklaren har en skyldighet att efterfråga lånelöfte eller på annat sätt säkerställa finansiering för lagda bud. En säljare kan när som helst välja att ändra formerna för budgivningen eller helt avbryta den och bestämmer även till vem han vill sälja och till vilket pris. Till dess att ett köpekontrakt är undertecknat av säljare och köpare måste mäklaren ta emot och vidarebefordra alla bud till säljaren. Säljaren behöver inte sälja till den som lämnat det högsta budet. Säljaren är inte heller juridiskt bunden att sälja till det pris som har angetts i en annons eller på annat sätt under försäljningen. Säljaren kan när som helst avbryta en påbörjad försäljning Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av dem bägge. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. http://www.fmi.se/

Mäklarens roll är att vara en opartisk länk mellan säljaren och köparen. Mäklaren får därför inte vara ombud för någon av dem utan ska hjälpa båda parter. http://www.fmi.se/

På vägen in till fastigheten passeras de två grannfastigheterna och framme vid tomten där vägen tar slut möter en grusad gårdsplan. Här väntar ett vinterisolerat dubbelgarage som tar hand om bilarna under årets kallare period, och i övrigt finns gott om plats för parkering av ett flertal bilar på gården.

Tomten om 4 559 kvm som omgärdar den centralt placerade byggnationen, består till största delen av stora plana gräsytor med planteringar och fruktträd som ger gott om utrymme för lek och spring. Odling av växter och grönsaker sker idag i pallkragar men tomtens outnyttjade ytor sträcker sig långt utanför det som anlagts och här finns gott om utrymme för att vidareutveckla efter egna önskemål där kanske en pool står högst på önskelistan.

Platsen för villan är välvald och uttrycket sätter en härlig karaktär i kontrast till den omgivande miljön. Utsikten genom stora panoramafönster är svårslagen med nya skådespel varje dag under årets varierande årstider. Här uppfylls de flestas önskemål på ett boende med högsta kvalitet, ostört beläget i vacker rogivande miljö. Solen når fastigheten under hela dagen och mot sjösidan och uteplatser ligger kvällssolens ljumma strålar och värmer fram till tio under sommarkvällarna.

Huset bör tilltala allt från barnfamiljen som vill ge sina barn en trygg uppväxt med livskvalitet till de som vill växla ner och egenföretagaren som delvis vill kunna jobba hemifrån några dagar i veckan eller fullt ut. Ytor finns det gott om och huset är byggt efter ägarnas krav på företagande i huset. Ett rum om ca 30 kvm med egen ingång avsett för ändamålet finns och lämpar sig annars utmärkt som ateljé/hobbyrum. Villan som är ytterst genomtänkt, där estetik och funktionalitet får ta plats, andas ljus och rymd och här bjuds på en öppen och samtidigt ombonad atmosfär med en slående utsikt genom byggnadens många och stora fönsterpartier.

Hallen leder in till ett magnifikt sällskapsrum till vänster där takhöjden tillsammans med ljusa ytskikt och generöst ljusinsläpp ger rummet rejält med rymd. Här finns gott om utrymme för möblering efter eget tycke och i anslutning till sällskapsrummet ligger ett av husets tre sovrum. Till höger om hallen, där även entréplanets duschrum med toalett ligger, öppnar sig köket med matplats och en smart placerad köksö. Laga, äta – inne eller ute. Köket är öppet mot terrassen och om sommaren umgås man helst ute runt grillen och uteköksbänken även om köket har allt man kan önska. Köksutrustningen är levererad av Siemens och består av spishäll, kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggd varmluftsugn, mikro samt kaffemaskin. Vidare på entréplan passeras ett kombinerat utrymme för centraldammsugare, tvättmaskin och torktumlare tillsammans med bergvärmepump.Bergvärmepumpen är dimensionerad och förberedd för att en swimmingpool. Där efter når man arbetsrummet.

Det övre planet inrymmer ett sällskapsrum med inbyggd hemmabioanläggning med fjärrstyrda mörkläggningsgardiner. En helglasad dörr leder ut till fastighetens kanske härligaste uterum med förstaparkettläge. Planet inrymmer även två sovrum med gott om förvaringsutrymmen, en walk in closet och ett badrum och bastu. Badrummet är rymligt med separat duschplats, vägghängd wc och dubbla tvättställ, bastu med trevligt ljusinsläpp och lyxigt med ljudanläggning.

Övre Aspgården 1 - Sparreholm
Stockgolm

Följ vårt arbete på Instagram